Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s posíláním PC (čistě jen PC bez monitoru atd). případně jak jste ho zabalili, jakýmtypem balíku poslali atd. aby to PC vydržel (myslím že nejhůře natom bude harddisk ne?
Díky za každou radu, aby PC došel nepoškozen na své určené místo.
Posílání PC poštou
Posílání PC poštou
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
-
- Pohlaví:
Re: Posílání PC poštou
To je otázka do pranice. PC jsem takto neposílal ale asi jedinou možnost máš dát tam nálepku sklo. Ale to máš stejně fuk, když tím někdo křápne /a jim je to jedno/ pak ani nálepka nepomůže. Každopádně si to nech pojistit, ale pak se to poštovné zásadně zvyšuje.
Nj pojistíš, jenže jak pak dokážeš že pc byl před posláním funkční.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
-
- Pohlaví:
Nemusis dokazovat funkcnnocst pred odeslanim ...v pripade problemu reklamujes a vychazi se z toho, ze pristroj byl funkcni a zavada vznikla spatnym zachazenim/prepravou, respektive, zda takovetoposkozeni mohlo prepravou vzniknout, a v potom se vychazi ze tveho popisu veci pred odeslanim a z toho, ze uvedes, ze byla dunkcni.
Hypoteticky je to neprokazatelne jako treba odeslani doporucenneho dopisu, ze jsi to treba i odeslal, a 'oni', ze jim dosla prazdna obalka. Coz soucasne lze pouzit i na druhou stranu: posles prazdnou obalku a budes tvrdit opak :-) (i kdyz k tomuto jakzi neni duvod).
Ja bych teda PC postou neposilal, v zadnem pripade, ani s nalepkou sklo. Zjistil bych si cenu kuryrni sluzby, a pripadne se domluvit s ridicem autobusu, a podobne moznosti, ktere nam zustaly zachovany z dob komunisku, kdy neco poslat postou byla jistota rozmlaceni a nebo proste busem to bylo rychleji ...zapomenuta role dalkoveho ridice :)
Hodne stesti v Ceskou postou ...mimo misu ti uvedu, ze x-krat pri odeslani klasickeho narozeninoveho prani doslo k jeho ztraceni z jednoducheho duvodu, narozeninove prani se pozna a predpoklada se, ze v tom bude nejaka 'ta koruna' oslavenci oro radost, ..clovek nema jinou moznost a tak to sem tam opakovane udela, ale uz jsem takto prisel o:
100 euro poslanych z Francie, 20 franku, 20 liber z Anglie, 200 sekelu z Izraele..., a pochybuji,ze to krade zamestnance FR, UK, a nebo jine posty, kde delnik na poste ma plat ridice autobusu s prescasama.
A posledni pripad: Z USA mi sel maly balicek, a nebyl ani ulozen ani oznamen, ...prestoze schranka byla oznacena a balicek mel adresata, bylo to ulozeno na centralni poste jako ''nedorucitelne zasilka'', takovy balicek potom tyden lezi na 'mestske ulozne' a vraci se odesilateli s tim, z eje jasne, ze po tydnu by zmizel - ukradli ho. Ja tam vlitnul s tim, ze jsem zasilku sledoval pres americky kod a jeste prosla celnim oddelenim a potom zmizela, ...na poste nebyl ani oznameni, nic, a tak sem sel na tu uloznu a tam si vzal do pozoru vedouci a najednou se nasel.
Poznamka: ...a abych dodal co jsem videl na te ulozne, ty krupany v montarkach, jak ty (udajne nedorcitelne) baliky haznou do polic a prehazuji, kdyz se hledal ten muj maly balicek (jsem rekl, ze trvam na osobni pritomnosti pri hledani toho balicku, protoze prokazatelne skoncil na uzemi CR a na poste neni ulozen, a tak je budto u nich a nebo na celnim urade, na predavaci poste, a nemam duveru, ze zde neni pokus ho zcizit - baba se vyvratila, ale ani nepipla, jen ze bude v mem doprovodu prihlizet prohledani)
...tak jedine ...modlit se a milion bublinkatych folii a vse balit zvlast (myslim, ze v tomto tematu bude vzacna shoda nazoru o stavu Ceske posty
)
Hypoteticky je to neprokazatelne jako treba odeslani doporucenneho dopisu, ze jsi to treba i odeslal, a 'oni', ze jim dosla prazdna obalka. Coz soucasne lze pouzit i na druhou stranu: posles prazdnou obalku a budes tvrdit opak :-) (i kdyz k tomuto jakzi neni duvod).
Ja bych teda PC postou neposilal, v zadnem pripade, ani s nalepkou sklo. Zjistil bych si cenu kuryrni sluzby, a pripadne se domluvit s ridicem autobusu, a podobne moznosti, ktere nam zustaly zachovany z dob komunisku, kdy neco poslat postou byla jistota rozmlaceni a nebo proste busem to bylo rychleji ...zapomenuta role dalkoveho ridice :)
Hodne stesti v Ceskou postou ...mimo misu ti uvedu, ze x-krat pri odeslani klasickeho narozeninoveho prani doslo k jeho ztraceni z jednoducheho duvodu, narozeninove prani se pozna a predpoklada se, ze v tom bude nejaka 'ta koruna' oslavenci oro radost, ..clovek nema jinou moznost a tak to sem tam opakovane udela, ale uz jsem takto prisel o:
100 euro poslanych z Francie, 20 franku, 20 liber z Anglie, 200 sekelu z Izraele..., a pochybuji,ze to krade zamestnance FR, UK, a nebo jine posty, kde delnik na poste ma plat ridice autobusu s prescasama.
A posledni pripad: Z USA mi sel maly balicek, a nebyl ani ulozen ani oznamen, ...prestoze schranka byla oznacena a balicek mel adresata, bylo to ulozeno na centralni poste jako ''nedorucitelne zasilka'', takovy balicek potom tyden lezi na 'mestske ulozne' a vraci se odesilateli s tim, z eje jasne, ze po tydnu by zmizel - ukradli ho. Ja tam vlitnul s tim, ze jsem zasilku sledoval pres americky kod a jeste prosla celnim oddelenim a potom zmizela, ...na poste nebyl ani oznameni, nic, a tak sem sel na tu uloznu a tam si vzal do pozoru vedouci a najednou se nasel.
Poznamka: ...a abych dodal co jsem videl na te ulozne, ty krupany v montarkach, jak ty (udajne nedorcitelne) baliky haznou do polic a prehazuji, kdyz se hledal ten muj maly balicek (jsem rekl, ze trvam na osobni pritomnosti pri hledani toho balicku, protoze prokazatelne skoncil na uzemi CR a na poste neni ulozen, a tak je budto u nich a nebo na celnim urade, na predavaci poste, a nemam duveru, ze zde neni pokus ho zcizit - baba se vyvratila, ale ani nepipla, jen ze bude v mem doprovodu prihlizet prohledani)
...tak jedine ...modlit se a milion bublinkatych folii a vse balit zvlast (myslim, ze v tomto tematu bude vzacna shoda nazoru o stavu Ceske posty

Naposledy upravil(a) peacoq dne 17 zář 2009 22:21, celkem upraveno 2 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Párčkrát jsem posílal počítač,ale vždy bez case.Všechny díly jsem vyndal,pečlivě zabalil do bublinkové folie a dal do vystlané krabice.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Pohlaví:
Já s tou poštou, českou nemám valné zkušenosti a bylo by to na dlouhý psaní. Máme přátele v německu ve Výmaru, nijak daleko, alei když občas poslali malý balíček s čokoládou tak se ztratil. Ale totéž se stávalo když někdo poslal něco z Vysokého nad Jizerou, což je cca 16 km. Pak s e nějak dohledal viník, či vinice
která to kradla, ale stálo to spoustu času, mnoho doporučených dopisů a stejně se nic nevrátilo.
Nejhorší zkušenost jsem měl ale předloni před vánoci, kdy jsem si šel do bankomatu vybrat peníze. Mám Internet banku a tak jsem si předem ověřil jestli vůbec mám co vybírat.
Bankomat hlásil špatný PIN, tak znova a zase špatný PIN. Tak jsem šel za ředitelem banky, což bylo deset metrů, protože bankomat je přímo před pobočkou. Ochotný ředitel mne pustil k internímu telfonu a po hodině zbytečných debat jsme došli k tomu, že mám opravdu špatný PIN, protože banka měla nějakou změnu a nový pin mi poslali do Šluknova.. Já v Šluknově nikdy nebyl a Semily nemají nic společného se Šluknovem.
Takm znova na poštu, kde nějak neurčitě přiznali, že chybu způsobila nějaká úřednice.
Nebylo to nic platné, v bance jsem musel měnit bydliště ze šluknova kde jsem nikdy nebydlel a vánoce jsem přežil smutně a to ještě dík přátelům kteří mne založili.
Proto na Českou poštu pozor!

Nejhorší zkušenost jsem měl ale předloni před vánoci, kdy jsem si šel do bankomatu vybrat peníze. Mám Internet banku a tak jsem si předem ověřil jestli vůbec mám co vybírat.
Bankomat hlásil špatný PIN, tak znova a zase špatný PIN. Tak jsem šel za ředitelem banky, což bylo deset metrů, protože bankomat je přímo před pobočkou. Ochotný ředitel mne pustil k internímu telfonu a po hodině zbytečných debat jsme došli k tomu, že mám opravdu špatný PIN, protože banka měla nějakou změnu a nový pin mi poslali do Šluknova.. Já v Šluknově nikdy nebyl a Semily nemají nic společného se Šluknovem.
Takm znova na poštu, kde nějak neurčitě přiznali, že chybu způsobila nějaká úřednice.
Nebylo to nic platné, v bance jsem musel měnit bydliště ze šluknova kde jsem nikdy nebydlel a vánoce jsem přežil smutně a to ještě dík přátelům kteří mne založili.
Proto na Českou poštu pozor!
-
- Pohlaví:
Marfy píše:Párčkrát jsem posílal počítač,ale vždy bez case.Všechny díly jsem vyndal,pečlivě zabalil do bublinkové folie a dal do vystlané krabice.
No jo, ale ty to umíš rozebrat a to každý neumí.
krome HDD a otickejch mechanik neni v kompu nic mechanickyho takze pokud ho treba vycpes bublinkama mel by to prezit. ale furt je moznost ze ti nakej skladnik prohne case a zlomi desku a nebo ze ho vubec nedorucej.
Blue Spirit píše:Marfy píše:Párčkrát jsem posílal počítač,ale vždy bez case.Všechny díly jsem vyndal,pečlivě zabalil do bublinkové folie a dal do vystlané krabice.
No jo, ale ty to umíš rozebrat a to každý neumí.
roebrat by nebyl problém, ale jestli on by to pak uměl složit xD
Jinak přeci když si koupíte v eshopu komplet sestavu, tak to takypřijde už vše sestavené v bedně
ponik píše:... a nebo ze ho vubec nedorucej.
To bude nejpravděpodobnější možnost

Posílala jsem několikrát počítač vlakem (ČD Kurýr), vždycky došel v pořádku (ale bála jsem se, to jo). Balila jsem do polystyrénu a kartonu. Bližší podmínky mají tady: http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=1838
Poštou bych si asi netroufla, kdesi jsem v jejich podmínkách četla, že zásilka musí být zabalena tak, aby vydržela pád z výšky 80 cm, a to mi nějak neudělalo dobře...
Poštou bych si asi netroufla, kdesi jsem v jejich podmínkách četla, že zásilka musí být zabalena tak, aby vydržela pád z výšky 80 cm, a to mi nějak neudělalo dobře...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Po tom, co jsem dělal jednu dobu brigádu na poště a v PPL bych si už netroufl nic těmito službami poslat!
Krabice s označením křehké letěla do náklaďáku ze 4 metrů, plazmová TV "náhodou" spadla. Naprosto jsem nechápal
a to není jen u těchto služeb. Musím ale zaklepat, ale ještě nic, co jsem posílal nebo přebíral se nerozbilo. Sestra dělala na poště a nějaká ženská si objednala nějaké věci ze zahraničí a na krabici byl seznam a z Prahy přišla krabice otevřená a zabalená znovu a po doručení ta ženská zjistila, že jí v Praze polovinu věcí z krabice vybrali 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”