Tak ten DVD přehrávač je: http://www.alza.cz/samsung-dvd-fp390-cerny-d122658.htm
Ten tvůj postup se mu líbí, zítra to skusím a pak jsem napíšu výsledek.
A co se týče těch síťových přívodu, nejsem v tomhle tolik znalý, jak to zjistím ? :-)
Špatný Scart
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Špatný Scart
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Boobsss píše:Ten tvůj postup se mu líbí, zítra to skusím a pak jsem napíšu výsledek.
Děláš tu zmatky. Komu se ten postup líbí? Podle toho co jsi napsal, tak tobě ne ... Myslíš si, že jsem a sem má stejný význam?
Stejně si myslím, že rozpojováním signálu dochází k jeho zeslabování, proto máš poruchy v obraze ...

Tak to promiň, až teď jsem si uvědomil ty chyby...
Takže TV 2 má dvoužilovej přívod. TV 1 má třížílovej a DVD má dvoužílový..
Skusil jsem to co navrhl mmmartin, tudíž jsem vypojil satelit, a fungovalo to.. :-)
Takže TV 2 má dvoužilovej přívod. TV 1 má třížílovej a DVD má dvoužílový..
Skusil jsem to co navrhl mmmartin, tudíž jsem vypojil satelit, a fungovalo to.. :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
X píše: ... rozpojováním signálu dochází k jeho zeslabování ...
Rozpojováním signálu může dojít jedině k jeho přerušování.
Při paralelním spojení dvou vstupů natvrdo bez rozbočovacího zesilovače (jak říká Karlos "na hulváta") dojde z důvodu impedančního nepřizpůsobení k poklesu úrovně signálu na polovinu, což se projeví poklesem jasu a "intenzity" barev. Pokud jsou navíc vedení k jednotlivým TV dlouhá (desítky metrů), objevují se duchy v obraze, způsobené odrazy na nepřizpůsobených impedancích. I nadále je ale úrověň signálu dostatečně velká (z 1 V klesne teoreticky na 0,5 V )na to, aby odolala rušení.
to Boobsss: Večer budu mít chvíli času, napíšu ti, co s tím dál.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Rozdělení signálů do televizí: podle internetu má tvoje DVD výstup jednak na SCARTu, jednak na konektorech CINCH. Do jedné televize tedy můžeš jít SCARTovým kabelem jako doposud, do druhé televize kabelem 3x CINCH->SCART. Videovýstup je žlutý, levý audiovýstup je bílý nebo černý, pravý audiovýstup je červený. Pokud ale po odpojení všeho ostatního, aby obrázek z DVD byl stabilní, nemáš proti kvalitě obrázku výhrady, můžeš zůstat u stávajícího zapojení "natvrdo".
Odstranění rušení : Tady to možná nebude tak jednoduché, záleží na tom, jakým signálem jdeš ze satelitu do televize. Pokud jdeš koaxem do anténního vstupu televize, je to jednodušší: mezi satelit a anténní vstup televize dej oddělovací člen - např. tento . Pokud jdeš ze satelitu do televize přes AV (tj. SCART nebo CINCH), budeš potřebovat pro oddělení videa INTERFACER model AVX108 a pro oddělení audia A-COUPLER model AVX158 , oboje tady. Další možnost je odpojovat satelit, když se chceš koukat na DVD.
Odstranění rušení : Tady to možná nebude tak jednoduché, záleží na tom, jakým signálem jdeš ze satelitu do televize. Pokud jdeš koaxem do anténního vstupu televize, je to jednodušší: mezi satelit a anténní vstup televize dej oddělovací člen - např. tento . Pokud jdeš ze satelitu do televize přes AV (tj. SCART nebo CINCH), budeš potřebovat pro oddělení videa INTERFACER model AVX108 a pro oddělení audia A-COUPLER model AVX158 , oboje tady. Další možnost je odpojovat satelit, když se chceš koukat na DVD.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není lepší řešení než kupovat různé přepínače/oddělovače za několik stovek pořízení druhého DVD přehrávače
Mimochodem to o vyvedení dvou rozdílných vstupů z DVD přehrávače jsem mu už radil v na začátku tohoto příspěvku.

Mimochodem to o vyvedení dvou rozdílných vstupů z DVD přehrávače jsem mu už radil v na začátku tohoto příspěvku.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, že jsem tě v příspěvku neuvedl jako autora tohoto nápadu. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3426
-
od tuningrob
Zobrazit poslední příspěvek
13 pro 2024 22:20