Špatný Scart

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Boobsss
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Špatný Scart

Příspěvekod Boobsss » 15 říj 2009 21:54

Tak ten DVD přehrávač je: http://www.alza.cz/samsung-dvd-fp390-cerny-d122658.htm

Ten tvůj postup se mu líbí, zítra to skusím a pak jsem napíšu výsledek.

A co se týče těch síťových přívodu, nejsem v tomhle tolik znalý, jak to zjistím ? :-)

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 15 říj 2009 22:28

třížilová.jpg
třížilová.jpg (4.04 KiB) Zobrazeno 187 x
dvoužilová.jpg
dvoužilová.jpg (2.73 KiB) Zobrazeno 187 x
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 říj 2009 05:11

Boobsss píše:Ten tvůj postup se mu líbí, zítra to skusím a pak jsem napíšu výsledek.

Děláš tu zmatky. Komu se ten postup líbí? Podle toho co jsi napsal, tak tobě ne ... Myslíš si, že jsem a sem má stejný význam?

Stejně si myslím, že rozpojováním signálu dochází k jeho zeslabování, proto máš poruchy v obraze ... Obrázek

Boobsss
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Boobsss » 16 říj 2009 07:26

Tak to promiň, až teď jsem si uvědomil ty chyby...

Takže TV 2 má dvoužilovej přívod. TV 1 má třížílovej a DVD má dvoužílový..

Skusil jsem to co navrhl mmmartin, tudíž jsem vypojil satelit, a fungovalo to.. :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 16 říj 2009 10:03

X píše: ... rozpojováním signálu dochází k jeho zeslabování ...

Rozpojováním signálu může dojít jedině k jeho přerušování.
Při paralelním spojení dvou vstupů natvrdo bez rozbočovacího zesilovače (jak říká Karlos "na hulváta") dojde z důvodu impedančního nepřizpůsobení k poklesu úrovně signálu na polovinu, což se projeví poklesem jasu a "intenzity" barev. Pokud jsou navíc vedení k jednotlivým TV dlouhá (desítky metrů), objevují se duchy v obraze, způsobené odrazy na nepřizpůsobených impedancích. I nadále je ale úrověň signálu dostatečně velká (z 1 V klesne teoreticky na 0,5 V )na to, aby odolala rušení.

to Boobsss: Večer budu mít chvíli času, napíšu ti, co s tím dál.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 říj 2009 20:13

Rozdělení signálů do televizí: podle internetu má tvoje DVD výstup jednak na SCARTu, jednak na konektorech CINCH. Do jedné televize tedy můžeš jít SCARTovým kabelem jako doposud, do druhé televize kabelem 3x CINCH->SCART. Videovýstup je žlutý, levý audiovýstup je bílý nebo černý, pravý audiovýstup je červený. Pokud ale po odpojení všeho ostatního, aby obrázek z DVD byl stabilní, nemáš proti kvalitě obrázku výhrady, můžeš zůstat u stávajícího zapojení "natvrdo".
Odstranění rušení : Tady to možná nebude tak jednoduché, záleží na tom, jakým signálem jdeš ze satelitu do televize. Pokud jdeš koaxem do anténního vstupu televize, je to jednodušší: mezi satelit a anténní vstup televize dej oddělovací člen - např. tento . Pokud jdeš ze satelitu do televize přes AV (tj. SCART nebo CINCH), budeš potřebovat pro oddělení videa INTERFACER model AVX108 a pro oddělení audia A-COUPLER model AVX158 , oboje tady. Další možnost je odpojovat satelit, když se chceš koukat na DVD.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 17 říj 2009 20:46

Není lepší řešení než kupovat různé přepínače/oddělovače za několik stovek pořízení druhého DVD přehrávače :smile:
Mimochodem to o vyvedení dvou rozdílných vstupů z DVD přehrávače jsem mu už radil v na začátku tohoto příspěvku.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 říj 2009 21:27

Omlouvám se, že jsem tě v příspěvku neuvedl jako autora tohoto nápadu. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3426
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4192
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”