Zdar,hele prodal jsem notebook,k inzerátu jsem dodal že je rozbitý (display prasklí a kondenzátor utržený)jo jenže ten člověk,machroval že je elektrotechnik,hned po obdržení zásilky,mi na email napsal že zavolal na mě policii,a napsal ať pošlu peníze zpátky.Já si myslím že mě chce jenom ošidit,že neumí si z notebookem poradit,peníze rozhodně mu posílat nebudu,žádat o vrácení notebooku taky ne,neboď mě na emailu urážel a vyhrožoval,tak mu nevěřím že mi pošle zpátky notebooka v jakém byl stavu.Co si myslíte ?? Přez varování jsem ho upozornil že je rozbitý.Jedná se o trestný čin podvodu ??Já si myslím že rozhodně ne,když jsem ho varoval
On že ho pošle na expertizu k policii,jinak prodal jsem ho za směšnou částku 500 kč
Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu Vyřešeno
- Zdena.Sladky
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu
Ahoj, tak to je docela drsné...
podle mě použil jen nějakou součástku, která se mu hodila a teď by rád dostal prachy zpátky.
Nejsem právník, ale pokud jsi v inzerátu uvedl popravdě všechny závady, které na zboží byly, neměl by to být podvod ani klamání spotřebitele. Každopádně by bylo moc dobré, kdyby jsi měl někde uloženou nebo vytisknutou veškerou komunikaci s tímto člověkem (pokud jste se domlouvali písemně a ne telefonicky) a taky odkaz na srver s daným inzerátem, kde bývá zobrazeno i datum poslední úpravy. Pro všechny případy bych si ho i vytisknul. Možná to jen zkouší a chce tě vystrašit, možná to myslí vážně, těžko říct.
V každém případě buď připraven!
podle mě použil jen nějakou součástku, která se mu hodila a teď by rád dostal prachy zpátky.
Nejsem právník, ale pokud jsi v inzerátu uvedl popravdě všechny závady, které na zboží byly, neměl by to být podvod ani klamání spotřebitele. Každopádně by bylo moc dobré, kdyby jsi měl někde uloženou nebo vytisknutou veškerou komunikaci s tímto člověkem (pokud jste se domlouvali písemně a ne telefonicky) a taky odkaz na srver s daným inzerátem, kde bývá zobrazeno i datum poslední úpravy. Pro všechny případy bych si ho i vytisknul. Možná to jen zkouší a chce tě vystrašit, možná to myslí vážně, těžko říct.
V každém případě buď připraven!
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD
Ja bych se ničeho nebál jestly jsi to uvedl v inzeratu tak jak říkáš ...
Můj osobní nazor je ze to jen zkouší...jak se zachováš takovích lidí je mnoho ... a policie se bat nemusíš ... trestný čín to neni do 5000je to jen přestupek .. a to policie neřeší...s tím tímto připadem se mu akorat vysměji ..
Ja osobně jsem se taky setkal s takoví případem ze jsem prodal zboží o kterem jsem napsal ze je nefunkční a ze ho prodávám pouze na nahradní díly ... a bylo mi vyhrožováno ze jsem podvodník a tak podobně ze mě bodou strestně stíhat atd atd ..
Můj osobní nazor je ze to jen zkouší...jak se zachováš takovích lidí je mnoho ... a policie se bat nemusíš ... trestný čín to neni do 5000je to jen přestupek .. a to policie neřeší...s tím tímto připadem se mu akorat vysměji ..
Ja osobně jsem se taky setkal s takoví případem ze jsem prodal zboží o kterem jsem napsal ze je nefunkční a ze ho prodávám pouze na nahradní díly ... a bylo mi vyhrožováno ze jsem podvodník a tak podobně ze mě bodou strestně stíhat atd atd ..
Pokud jsi to uvedl, vůbec bych se toho nebál. Na serveru by taky měli po nějakou dobu ukládat historii, právě pro tyhle případy. Klidně bych mu řekl, ať na policii jde, že lehko dokážeš opak a na oplátku poskytneš policii ten urážlivý e-mail od něho, nakonec to bude on, co zaplatí pár tisícovek. Hlavně se neboj a nedej se! Notebook bych zpátky nebral, protože to bude asi nějaký číman a bude kdovíjak vykradený ...
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozhodně,mám vyfocenou stránku inzerátu,emaily mám schované,on mi tvrdí že Základní deska je celá ohnutá,přítom než jsem jí odeslal bylo vše v pořádku,ještě mi napsal že notebooka pošle zpátky až dostane svoje peníze,což určitě nepošle,takže nic posílat také nebudu,jak říkám jen neví jak ho opravit tak na mě skouší že je víc rozbitý než původně byl
BSOD
Tak mu napiš, ať ti ji pošle vyfocenou. Docela by mě zajímalo, jak k něčemu takovému mohlo dojít, to by se asi musel ohnout (zlomit) celý ntb.
Nejspíše jsi to posílal poštou, možná i jako křehký balík. V takovém případě mohlo dojít k poškození při dopravě jen tak, že by byl poškozený celý balík - a to by rozumný člověk nepřevzal. Jestli máš stav ntb vyfocený před odesláním, tak bych se toho také nebál.
Být tebou, asi bych to aktivně neřešil. Jednak se protistraně nebude chtít někde honit kvůli pěti stovkám, navíc ty máš vše v pohodě a svoji pravdu si můžeš dokázat.
Nejspíše jsi to posílal poštou, možná i jako křehký balík. V takovém případě mohlo dojít k poškození při dopravě jen tak, že by byl poškozený celý balík - a to by rozumný člověk nepřevzal. Jestli máš stav ntb vyfocený před odesláním, tak bych se toho také nebál.
Být tebou, asi bych to aktivně neřešil. Jednak se protistraně nebude chtít někde honit kvůli pěti stovkám, navíc ty máš vše v pohodě a svoji pravdu si můžeš dokázat.
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu Vyřešeno
Notebook bohužel vyfocený nemám.Jinak mám dost,toho člověka hodím do ignorace a bude klid,až mě kontaktuje policie tak jím to vysvětlím a ještě on bude platit,díky za rady všem moc ste mi pomohli
BSOD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3728
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2441
-
od Zivan
23 srp 2024 12:10
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2998
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4044
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
-
Žádost o radu s koupí notebooku
od Impo168 » 31 led 2025 14:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1870