Ahoj, potreboval bych poradit, jak mam prevest zvuk na hexadecimalni soustavu.
Zadani je: Slovo "Ano" nahrajte ve zvukovem editoru jako 8 bitovy bezznamenkovy (unsigned) zvuk a prevedte ho pomoci vhodneho programu (napr. tabulkoveho editoru) do hexadecimalni tabulky oddelene carkami.
Zvukovy editor mam Gold Wave, ale nevim jak to mam udelat.
Dik za pomoc.
Prevod zvuku na HEX soustavu
Re: Prevod zvuku na HEX soustavu
5a 6b 75 73 20 74 6f 74 6f 2c 20 73 6e 61 64 20 6a 65 20 74 6f 20 6a 61 73 6e e9 20 2e 2e 2e 20 3f
http://www.antionline.com/tools-and-toy ... /index.php
http://www.antionline.com/tools-and-toy ... /index.php
Ten 1 radek v HEX co jste tam napsal je co? Porad ale nechapu jak to mam udelat. Mohl byste prosim napsat postup krok za krokem? Umim akorat ulozit zvuk z GoldWave jako .wav PCM unsigned 8 bit, mono. Jde mi o to, ze to potom potrebuju nahrat do pameti mikropocitace a pomoci programu musi to slovo vyjit reproduktorem ven. Dik.
Ten první řádek si přelož pomocí toho odkazu, je v hexa. Nevím jestli dojde k přehrání v hexa soustavě, ale chtěl jsi to. Možná máš naprogramovat i nějaký přehrávač ve strojáku?
Cele zadani ulohy je: Po stisku tlacitka se zmeri napeti na AN0, pokud toto napeti bede vetsi nez 2,5 V, mikropocitac odpovi pomoci CCP vystupu 8 bitovou metodou PWM pres dolnopropustny filtr, zesilovac a reproduktor slovy "Ano, šéfe". Jinak odpovi "Ne, šéfe". Vzorkovani je presne 8 kHz. Slova Ano, Ne a šéfe nahrajte ve zvukovem editoru jako 8 bitovy bezznamenkovy (unsigned) zvuk a prevedte je pomoci vhodneho programu (napr. tabulkoveho editoru) do hexadecimalni tabulky oddelene carkami. Tu potom umistete do pameti programu mikropocitace jako const unsigned char Ano[]=() ... Mikropocitac je PIC18F452.
Ja jsem si nahral zvuk "Ano" v GoldWave a ulozil jako ASCII integer mono. Jenze to ma pres 3500 cisel a to se mi zda hodne.
Ja jsem si nahral zvuk "Ano" v GoldWave a ulozil jako ASCII integer mono. Jenze to ma pres 3500 cisel a to se mi zda hodne.
Nástroj pro převod jsem ti poskytl, teď pracuj také sám ...
Vsak ja nechci aby jsi to delal za me, me jde o to, ze kdyz do toho prevodniku napisu slovo ANO, tak mi vypade 41 6e 6f a kdyz toto nahraju do PICu, tak to asi stezi rekno slovo ANO. A kdyz nahraju zvuk ANO a prevedu to, tak mi vypadne pres 3500 cisel a to se mi zda nejak moc.
Tak snad nevíš co máš převádět za soubor? Ano, těch 3 500 čísel bude správně, aspoň to odpovídá ...
Aha, tak pokud tech 3500 cisel odpovida zvukovemu souboru se slovem Ano, tak diky za pomoc. Snad to nejak pujde.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”