Jakou videokameru? (vyřešeno)
Jakou videokameru? (vyřešeno)
Prosím, chci koupit videokameru do 20000kč. Potřebuji poradit jakou. Je jich jak nakaká a já bych určitě naletěl chytrým ziskuchtivým prodavačům. Každej mluví jinak. Zvažuji sony nebo panasonic,ale nevím zda nově s HDD nebo stále ještě MINI DV, co se kvality a zpracování videa týče. Rozumíte,chci to na takovéto domácí filmování. Zároveň chci i kvalitu. Děkuji.
Děkuji za radu. Taky bych se přikláněl k pásce. Měl jsem doma na víkend JVC s hdd a nebyl jsem moc spokojenej s ukládáním do mpg2. Výsledné video po sestříhaní nebylo moc kvalitní. Kvalita se dost vytratila.
Na druhou stranu s hdd je vše pohodlnější. Za tu ztrátu kvality obrazu mi to ale nestojí. Takže to teď vidím na nějakou slušnou mini dv nejlépe asi 3ccd. Pak bych se chtěl zeptat jaky STABILIZÁTOR, zda elektronický nebo optický a jestli si najde své uplatnění ZOOM MIKROFON.
Na druhou stranu s hdd je vše pohodlnější. Za tu ztrátu kvality obrazu mi to ale nestojí. Takže to teď vidím na nějakou slušnou mini dv nejlépe asi 3ccd. Pak bych se chtěl zeptat jaky STABILIZÁTOR, zda elektronický nebo optický a jestli si najde své uplatnění ZOOM MIKROFON.
Mám kameru MiniDV a jsem s ním spokojen. Pokud bych ale dnes kupoval novou, asi bych vybíral se záznamem na paměťovou kartu. Obraz je sice komprimovaný, ale stejně nikdy nebudeš skladovat nekomprimovaný obraz (kolem 50GB za týden dovolené), máš k tomu jednodušší přístup co se týká přenášení dat, kartu můžeš použít i ve foťácích nebo jako flashku.
Navíc by kamera téměř bez pohyblivých částí měla být odolnější, například oprava zaseknutého "úchytu" na kazetku mě stála kolem 1500Kč.
Na druhou stranu jsou ale karty dražší a není takový výběr kamer jako u MiniDV.
Navíc by kamera téměř bez pohyblivých částí měla být odolnější, například oprava zaseknutého "úchytu" na kazetku mě stála kolem 1500Kč.
Na druhou stranu jsou ale karty dražší a není takový výběr kamer jako u MiniDV.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakou videokameru?
wichin píše:Prosím, chci koupit videokameru do 20000kč. Potřebuji poradit jakou. Je jich jak nakaká a já bych určitě naletěl chytrým ziskuchtivým prodavačům. Každej mluví jinak. Zvažuji sony nebo panasonic,ale nevím zda nově s HDD nebo stále ještě MINI DV, co se kvality a zpracování videa týče. Rozumíte,chci to na takovéto domácí filmování. Zároveň chci i kvalitu. Děkuji.
Určitě bych volil kameru s pevným diskem, tchám má s ukládáním na DVD 8cm a je s tím poměrně dost práce, poku si natočí třeba 20 minut silnice, když to zapoměl na dovolené vypnout.MINI DV je problém, že médium můžeš nahrát a smazat pouze několikrát.
líbí se mi tyto dvě:
http://www.e-trade.cz/inshop/panasonic- ... 45601.html
http://www.panasonicobchod.cz/inshop/sc ... kat=121019
Díky za názor.
http://www.e-trade.cz/inshop/panasonic- ... 45601.html
http://www.panasonicobchod.cz/inshop/sc ... kat=121019
Díky za názor.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MINI DV je problém, že médium můžeš nahrát a smazat pouze několikrát.
A na to jsi přišel jak? Mám MiniDV Sony, 5 let starou, mám 2 kazety a jedou pořád dokola. Kvalita naprosto stejná jako na začátku.

Co se týče těch kamer, já bych bral tu druhou. Měj jsem možnost zkusit HDD a DVD-R a neměnil bych. Kazeta je sice nepraktická co se týče pracování přímo v kameře, ale já točím a točím, pak to celý přetáhnu do PC a sestříhám. V kameře needituju vůbec, na to MiniDV opravdu vhodná není.
- Ladislav Hůsek
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2243
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4183
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4079
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”