Jakou videokameru? (vyřešeno)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

wichin
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jakou videokameru? (vyřešeno)

Příspěvekod wichin » 12 čer 2007 22:49

Prosím, chci koupit videokameru do 20000kč. Potřebuji poradit jakou. Je jich jak nakaká a já bych určitě naletěl chytrým ziskuchtivým prodavačům. Každej mluví jinak. Zvažuji sony nebo panasonic,ale nevím zda nově s HDD nebo stále ještě MINI DV, co se kvality a zpracování videa týče. Rozumíte,chci to na takovéto domácí filmování. Zároveň chci i kvalitu. Děkuji.

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 čer 2007 00:30

Značku ani konkrétní model ti neporadím, jen bych ti doporučil staré dobré MiniDV. Absolutně nejspolehlivější, nekomprimované, kompatibilní a cena médií je směšná. Pro stříhání na PC ideální. Mínus je to, že je to páska a páska se musí převíjet. :wink:

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 čer 2007 00:45

Děkuji za radu. Taky bych se přikláněl k pásce. Měl jsem doma na víkend JVC s hdd a nebyl jsem moc spokojenej s ukládáním do mpg2. Výsledné video po sestříhaní nebylo moc kvalitní. Kvalita se dost vytratila.
Na druhou stranu s hdd je vše pohodlnější. Za tu ztrátu kvality obrazu mi to ale nestojí. Takže to teď vidím na nějakou slušnou mini dv nejlépe asi 3ccd. Pak bych se chtěl zeptat jaky STABILIZÁTOR, zda elektronický nebo optický a jestli si najde své uplatnění ZOOM MIKROFON.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 čer 2007 01:05

Asi bych se přiklonil k optickému stabilizátoru. Ale nejsem profík a myslím, že proti bude asi i vyšší cena.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 13 čer 2007 06:59

Mám kameru MiniDV a jsem s ním spokojen. Pokud bych ale dnes kupoval novou, asi bych vybíral se záznamem na paměťovou kartu. Obraz je sice komprimovaný, ale stejně nikdy nebudeš skladovat nekomprimovaný obraz (kolem 50GB za týden dovolené), máš k tomu jednodušší přístup co se týká přenášení dat, kartu můžeš použít i ve foťácích nebo jako flashku.
Navíc by kamera téměř bez pohyblivých částí měla být odolnější, například oprava zaseknutého "úchytu" na kazetku mě stála kolem 1500Kč.
Na druhou stranu jsou ale karty dražší a není takový výběr kamer jako u MiniDV.

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 čer 2007 12:34

No právě. Jde o to ,že je video už komprimované. Tudíš ztrácí na kvalitě už před upravami v pc. Ne? Tak to mu rozumím já. Těch kamer na kartu je malej výběr.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Jakou videokameru?

Příspěvekod amaroun » 13 čer 2007 12:46

wichin píše:Prosím, chci koupit videokameru do 20000kč. Potřebuji poradit jakou. Je jich jak nakaká a já bych určitě naletěl chytrým ziskuchtivým prodavačům. Každej mluví jinak. Zvažuji sony nebo panasonic,ale nevím zda nově s HDD nebo stále ještě MINI DV, co se kvality a zpracování videa týče. Rozumíte,chci to na takovéto domácí filmování. Zároveň chci i kvalitu. Děkuji.

Určitě bych volil kameru s pevným diskem, tchám má s ukládáním na DVD 8cm a je s tím poměrně dost práce, poku si natočí třeba 20 minut silnice, když to zapoměl na dovolené vypnout.MINI DV je problém, že médium můžeš nahrát a smazat pouze několikrát.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 čer 2007 12:52

Máš pravdu, záznam se ukládá už komprimovanej a při sestříhání a následném exportu na DVD se opět komprimuje - kvalita jde dolů. Ano, manipulace s kartou je výborná, ale druhou věcí je cena karet (s rozumnou velikostí).

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 čer 2007 13:57

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 čer 2007 14:35

MINI DV je problém, že médium můžeš nahrát a smazat pouze několikrát.

A na to jsi přišel jak? Mám MiniDV Sony, 5 let starou, mám 2 kazety a jedou pořád dokola. Kvalita naprosto stejná jako na začátku. :wink:

Co se týče těch kamer, já bych bral tu druhou. Měj jsem možnost zkusit HDD a DVD-R a neměnil bych. Kazeta je sice nepraktická co se týče pracování přímo v kameře, ale já točím a točím, pak to celý přetáhnu do PC a sestříhám. V kameře needituju vůbec, na to MiniDV opravdu vhodná není.

Ladislav Hůsek
nováček
Stav:

Příspěvekod Ladislav Hůsek » 13 čer 2007 15:22

Brácha nedávno řešil to samé a po konzultacích jsme se shodli na GS280, takže pro tebe ta druhá. Záznam perfektní, střihat budeš stejně až v pc, je to pohodlnější a s dobrým programem i efektivnější.

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 čer 2007 15:35

Ok. Děkuji všem kdo se zapojil do tohodle tématu, obvzvlášť Laďovi Hůsekovi, díky kterému jsem se rozhodl pro GS280.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”