OT/ to wordsral14: Nezanášej témata OT. Chceš-li se bavit o bibli jdi do kostela. Vzorce se vyvíjí zároveň s vědou. Než přišel atom, tak na všechno stačila klasická (Newtonova) mechanika. Protože nestačila, přišla kvantová mechanika. Atd atd. Takoví jako ty, místo aby hledali a zkoumali proč to tak je, tak se klidně spokojí s báchorkou, že blesky metá Zeus když je nas...štvanej. S tebou bychom ještě pořád věřili, že země je placka, slunce se motá kolem země a 6 dní v týdnu je robota.
Dále - používáš hypotézy, které nikdo nedokázal, jako ověřené pravdy. To je velmi zavádějící. Sice monitoruješ spoustu věcí, ale tvoje jednoduchost to svede na vyšší bytost, protože tomu nerozumíš. Pokud bys měl odpovídající znalosti, přišel bys na to jak to funguje.
Mimochodem - jakou rychlostí letí fonon ve vakuu?
to martin: čtení se nemusíš bát. Pro rozhled je ale důležité nezůstat u jednoho. Já četl nejen bibli, ale i korán. Kromě toho třeba i main kampf a komunistický manifest. Čistě proto, abych měl přehled. Nepřipadá mi, že by mě to nějak poznamenalo, to že blbnu je podle mě způsobeno stárnutím

to karlos: vzhledem k tomu, že OT o bibli atd. tu vyvolává pouze jeden, zvažoval bych upozornění v hodnotě žluté karty.
A ještě jeden dodatek: Znáte Kypr? Sledovali jste zprávy? Víte co se tam dělo? A víte také, že kyperská církev nabídla zastavení svého majetku, aby státu pomohla? A tato zpráva se tu nesměla objevit.