sila anteniho signalu

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

oldys
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

sila anteniho signalu

Příspěvekod oldys » 08 srp 2007 14:41

zravim, mam dotaz kterej sice neni primo spjatej s pocitacema, ale myslim ze je v tomto foru spoustu chytrych hlav, ktere by mi mohly poradit. Takze abych trochu nastinil situaci: mam umistenou televizni antenu u ktere je umisten 24dB zesilovac a z nej vede signal do 4 televizoru, kabelova metraz odhadem 40 metru a obraz je kvalitni (teda az na primu a prijem digitalniho vysilani) no a potreboval bych vytvorit z jedne vetve (15 metru od anteny) rozbocku na dalsi 3 zarizeni (2 tv karty v pc, a jedna tv) u nichz by byl dalsi cca 20 metrovej narust kabelaze (dohoromady). Chci se zeptat jestli je mozne umistit pred tou rozbockou zesilovac a jestli mi nejak pomuze, protoze se obavam ze takovyto narust kabelaze a zarizeni by mi rapidne zhorsil signal.

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Radix » 08 srp 2007 15:08

Nejdřív zkus samotný rozbočovač, když by signál byl příliš slabý, tak přidáš zesilovač. Zesilovač můžeš dát až za rozbočovač.

oldys
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 08 srp 2007 15:19

jeste jsem nasel nejakej aktivni rozbocovac, co jsem tak pochopil tak tam je rozdil ze normalni rozbocovat ti signal utlumi o 2-4 dB ale aktivni ti ho neutlumi naopak ma jeste zisk cca 4dB, pochopil jsem to dobre?

Takze muzu tam pripadne dat zesik i kdyz uz tam jeden je, respektive bude to mit na silu signalu nejakej vliv? A proc vlastne musi byt zesik az za rozbocovacem?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozšírenie signálu Wi-Fi
    od cobr4in » 18 srp 2024 19:50 » v Sítě - hardware
    2
    3057
    od cobr4in Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 22:19
  • Vypadnutí signálu do monitoru
    od Vila de Este » 23 pro 2024 21:52 » v Problémy s hardwarem
    7
    3026
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 11:45
  • Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
    od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2621
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    20 pro 2024 20:07

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”