Prosba o umístění článku na PC-help Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Prosba o umístění článku na PC-help

Příspěvekod Ltb » 27 črc 2008 16:25

Ahoj všem, omlouvám se, že se ozývám až nyní, ty letní práce mě zmáhají více, než bych sám čekal ;-) Návod jsem letmo prošel a vypadá moc hezky! Děkujeme - mnohým začátečníkům bude určitě velice užitečný.

Ohledně umístění bych navrhoval tento postup:
- mmmartin by tedy stáhnul word a provedl jemné korektury (moc díky za ujmutí se tohoto úkolu ;-) ..ještě prosím proveďte komprimaci obrázků, tím se velikost souboru zmenší zhruba o 25%)
- Honzo, tebe bych poprosil, jestli by jsi mohl založit nové téma ve FAQ. V tomto tématu bych navrhoval jemně uvést to, co uživatelé naleznou v přiloženém wordu (klidně se může zkopírovat obsah viz. první stránka)
- mmmartin by pak tohle téma upravil a přilepil by wordovský dokument. Nastavil jsem limit pro přiložení souboru na 3MB a tak by jste neměli mít problém ;-) Jakmile by bylo hotovo, vrátil bych nastavení zpět na 0,5MB

Díky a zdraví

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 19:24

Ltb píše: ..ještě prosím proveďte komprimaci obrázků, tím se velikost souboru zmenší zhruba o 25%)

Z toho co si napsal jsem trochu lama bo obrázky vkládané do dokumentu jsou ve formátu JPG tedy komprimovamé.
Pokud by sem chtěl ještě zmenšit velikost souboru obrázku musel bych jej do dokumentu zmenšit přesně na velikost ve které ju uveden v dokumentu a pak jej do dokumentu znovu umístit. Taková úprava mi zase ale moc nevoní protože některé obrázky jsou v dokumentu zmenšeny na hranu čitelnosti a když by sis je pro lepší přečtení chtěl zvětšit dostaneš akorát koskatou mazanici.
Bohužel v programu MW Snap se kterým fotím screny sem nenalezl možnost nastavit pro JPG komprimační poměr abych vyhověl tvému požadavku alespoň pro další připravované návody.
Pak mě napadá ještě další možnost ale tu sem zavrhl hned při tvorbě textu.
Návod je také napsán nebo spíše utvořen tak aby nestahoval obrázky odněkud z webu i když by se tím ušetřilo spoustu bitů na objemu souboru. Takže jej i když bohužel bez funkčních odkazů můžete študovat na svém notebuku někde ve vlaku.

Navíc pokud bych zvolil tuto možnost už je to velmi podobné s tím jak pracuje třeba toto fórum všechny obrázky nahraješ do obrazové galerie a pak je pomocí odkazu v image závorkách importuješ do textu návodu. Tím se ale zbavíš možnosti nastavovat velikost obrázku a nastavit obtékání textem. Pak sem vás s tím ale nemusel otravovat a mohl sem to celé udělat. Tento způsob je pro mne ale velmi nepohodlný návod vznikal po chvilkách zhruba měsíc mít někde nahrané obrázky a doufat že tam zůstanou než je spojím s textem a pamatovat si co kam patří?
Zmiňovaná možnost sice podstatně zmenší nelikost textového souboru (dokumentu) ale z hlediska celkové kapacity zabrané na HD serveru neušetří ani bit. Ano obrázky se dají umístit i na jiný obrázkový server ale z hlediska trvanlivosti takového umístění mi toto připadá jako nejhorší bo smazání obrázků umístěných na jiném serveru ti prakticky zruší celý návod.
Další postup jak umístit je celkem jasný a dám vědět jak to bude odemne hotové.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 črc 2008 20:40

Ltb píše:Ohledně umístění bych navrhoval tento postup:
- mmmartin by tedy stáhnul word a provedl jemné korektury (moc díky za ujmutí se tohoto úkolu ;-) ..ještě prosím proveďte komprimaci obrázků, tím se velikost souboru zmenší zhruba o 25%)
- Honzo, tebe bych poprosil, jestli by jsi mohl založit nové téma ve FAQ. V tomto tématu bych navrhoval jemně uvést to, co uživatelé naleznou v přiloženém wordu (klidně se může zkopírovat obsah viz. první stránka)
- mmmartin by pak tohle téma upravil a přilepil by wordovský dokument. Nastavil jsem limit pro přiložení souboru na 3MB a tak by jste neměli mít problém ;-) Jakmile by bylo hotovo, vrátil bych nastavení zpět na 0,5MB

Pokud budeme postupovat podle tohoto návodu, nevidím problém - soubor s návodem má asi 2,7 M.

Momentálně bojuju s formátováním, protože když návod otevřu přímo ze "stahovací" stránky, je všechno OK, ale když ho uložím na HD a otevřu z HD, poněkud se rozsype formátování. Ale s tím se nějak poperu. :evil:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 20:51

Mmmartine neznáš náhodou postup pro převedení do PDF a bude od tohohle problému pokoj. Už to tu zmiňuji že s toho mám obavu. Popřípadě se do toho zapojím a také uvidíme co by to udělalo s velikostí souboru.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 27 črc 2008 21:58

Do PDF převedu (neopravený originál v PDF ke stažení zde), korekci bych taky zvládl, ale až koncem týdne, tak pokud by byl mmmartin rychlejší, nechám to na něm.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 27 črc 2008 22:06

Omlouvám se, pokud jsem tou komprimací vnesl do diskuze zmatek. Obrázky jsou OK, komprimací jsem měl na mysli jednoduchou fci ve Wordu, kdy kliknu pravým tlačítkem na obrázek, zvolím "Formát obrázku", v novém okně kliknu na záložku "Obrázek" a tam vlevo dole na komprimovat. Pak už jen zaškrtnu, že chci komprimovat všechny obrázky a je to ;-)

Pak ještě používám jiný trik, kdy obrázky nahradím GIFy (jednoduchým převedením doc na html), ale to asi není třeba..kolem 2MB je ok.

Díky, zdraví

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 22:08

Mno já se snad i něco přiučim to neznám a jdu to zkusit.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 22:13

LTB ty máš nějakýho novějšího Worda že? Já to tam nenám nebo sem slepej hele.
Přílohy
MWSnap035.jpg

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 27 črc 2008 22:17

Okno je správné, tlačítko by mělo být vlevo dole, zřejmě jiné verze Ms Office, já vycházím z verze 2003. Ale nevadí, můžu to upravid dodatečně, až by byl návod přilepen k tvému příspěvku ve FAQ ;-)
Zdraví

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 27 črc 2008 22:31

Tak jsem se pustil do korektury a formátování se mi zdá nějaké divné (mám Office 2007). Honzo, zkus si stáhnout to PDFko a napiš, jestli je to tak v pořádku - abych nedělal zbytečnou práci.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 22:42

To exklusive ze stažením z rapidu bude momentálně problém Bo mi zněj někdo stahuje na sdílené síti. tak mě to tam nepustí.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 27 črc 2008 22:44

Kam to chceš? Něco, kde se nemusím registrovat. Má to 2.5MB.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”