Ltb píše: ..ještě prosím proveďte komprimaci obrázků, tím se velikost souboru zmenší zhruba o 25%)
Z toho co si napsal jsem trochu lama bo obrázky vkládané do dokumentu jsou ve formátu JPG tedy komprimovamé.
Pokud by sem chtěl ještě zmenšit velikost souboru obrázku musel bych jej do dokumentu zmenšit přesně na velikost ve které ju uveden v dokumentu a pak jej do dokumentu znovu umístit. Taková úprava mi zase ale moc nevoní protože některé obrázky jsou v dokumentu zmenšeny na hranu čitelnosti a když by sis je pro lepší přečtení chtěl zvětšit dostaneš akorát koskatou mazanici.
Bohužel v programu MW Snap se kterým fotím screny sem nenalezl možnost nastavit pro JPG komprimační poměr abych vyhověl tvému požadavku alespoň pro další připravované návody.
Pak mě napadá ještě další možnost ale tu sem zavrhl hned při tvorbě textu.
Návod je také napsán nebo spíše utvořen tak aby nestahoval obrázky odněkud z webu i když by se tím ušetřilo spoustu bitů na objemu souboru. Takže jej i když bohužel bez funkčních odkazů můžete študovat na svém notebuku někde ve vlaku.
Navíc pokud bych zvolil tuto možnost už je to velmi podobné s tím jak pracuje třeba toto fórum všechny obrázky nahraješ do obrazové galerie a pak je pomocí odkazu v image závorkách importuješ do textu návodu. Tím se ale zbavíš možnosti nastavovat velikost obrázku a nastavit obtékání textem. Pak sem vás s tím ale nemusel otravovat a mohl sem to celé udělat. Tento způsob je pro mne ale velmi nepohodlný návod vznikal po chvilkách zhruba měsíc mít někde nahrané obrázky a doufat že tam zůstanou než je spojím s textem a pamatovat si co kam patří?
Zmiňovaná možnost sice podstatně zmenší nelikost textového souboru (dokumentu) ale z hlediska celkové kapacity zabrané na HD serveru neušetří ani bit. Ano obrázky se dají umístit i na jiný obrázkový server ale z hlediska trvanlivosti takového umístění mi toto připadá jako nejhorší bo smazání obrázků umístěných na jiném serveru ti prakticky zruší celý návod.
Další postup jak umístit je celkem jasný a dám vědět jak to bude odemne hotové.