Sháním listy z krabiček médií

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Sháním listy z krabiček médií

Příspěvekod mike007 » 26 úno 2009 16:51

Poprosím všechny, aby ukončili tuto off-topic diskuzi nebo se začne s promazáváním (miluju promazávání) ! :evil:
Děkuji.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 26 úno 2009 18:50

Já bych doplnil, že X nechce obrázky. A kdo ho virtuálně zná delší dobu, ví že stahuje celý internet a patrně potřebuje zazálohovat disk. Nejlevnější pak je kupovat kyblíky s médii a prázdné krabičky, do kterých je potřeba dodat popisky, které tam nejsou.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 úno 2009 23:47

Díky karlosi, je radostné když mě aspoň jeden člověk pochopí, přestože jsem několikrát psal, a jednou dokonce tučně, že chci listy a ne obaly, ty jsem tam dal jenom pro pochopení tvaru oč jde. Jistě, měl jsem velikou zásobu listů obou typů, ale jednak se něco zkazí (zkaženým popiskem například), pak se vyrábí často nepopisovatelné (barevné, nevím proč) listy, nebo je samozřejmě (jak karlos správně píše) lacinější kupovat média bez krabiček a krabičky zvlášť. A tím pádem jsem nyní v nouzi s listy do krabiček médií. Jako alternativu mohu použít nákup A4 listů papírů, rýsovat a střihat, ale moc se mi do této práce nechce a někdo tento můj potřebný materiál vyhazuje. A když už by se někdo ochotný našel a já budu platit poštovné, ať je toho radši do zásoby a vyplatí se to (trochu místa u sebe mám :lol: ).

P.S.: Je světová krize a přesto se nic takového nedá koupit :evil:

P.P.S: Oprava obrázků (co si člověk nenakreslí sám :D )

front, čím více popisovatelná aspoň jedna strana, tím lépe:
Obrázek

back, aspoň (minimálně) červená plocha (1 boční strana) musí být popisovatelná (= bílá):
Obrázek

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 27 úno 2009 00:32

Takže ty myslíš třeba takový ty listy co sou v obalech a je na tom napsáno Verbatim a tak?
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 úno 2009 00:35

Jo. Přesně tak. Ale popsal jsem, která místa potřebuji minimálně popisovatelná (= bílá). Například celý modrý list (z obou stran) je mi na houby :D

Vlastně mám skener:

FRONT (přední strana):
Obrázek

FRONT (zadní strana, neboli přesněji INSIDE), celek vhodný neboť z této druhé strany je částečně popisovatelný:
Obrázek

BACK (přední strana):
Obrázek

BACK (zadní strana, přesněji INLAY), celek vhodný, splňuje podmínku aspoň jedné boční strany popisovatelné:
Obrázek

jiný obal BACK:
Obrázek

a jeho INLAY, tento celek je nevhodný, je nepopisovatelný z obou stran, k ničemu!:
Obrázek

To že každý obal má 2 strany je snad jasné, jen jedno prostorové těleso má pouze jednu stranu, ale to tady nebudem řešit :D

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 úno 2009 08:45

Já bych to viděl jako národ sobě a to: štos obyč papíru do tiskárny, Nero cover designer a ořezávačku na fotky.
Jinak pro úsporu místa používám slim obaly. Udělal jsem několik speciálních skříní se šuplíky pro skladování DVD a to nejen pro sebe. Místo bočních popisek používám karty zastrkané mezi DVD. Celé to vypadá jako kartotéka v knihovně.

Ostatně o systémovém řešení jak nejlépe skladovat vypálená média se můžene pobavit ale zde bych byl za OT takže jindy.

//slim je na místo lepší, ale když něco hledáš, tak listuješ ve štosech, jak pako. Chybí tam ten boční popis.
//Karlos
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 27 úno 2009 09:34

Mam doma tohle... http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007E09F09JG1O Jsou u toho i ty lístky na popisování 8) Ale jelikož je každé to ouzdro na založení CD/DVD očíslované je místo popisování těch obalů jednodužší udělat si prostě databázi v Exelu/Acsessu a pod :)

BTW: stejně mě to přestalo bavit časem... už mám tři 1TB disky RAID 5, když dojde místo tak prostě do toho pole připojím další. Jednodužší a 1000x pohodlnější než archivovat média. (a bezpečnější určitě taky...)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 úno 2009 14:21

Papírové či umělohmotné průhledné obaly jsou na likvidaci médií super, poškrábou se hned při prvním použití či zanechají na médiu papírovou drobenici. Média mám v klasickém obalu. Na médiu lihovkou pořadové číslo. Na klasické krabičce (ne slim) uvnitř také to pořadové číslo. Jestli patří médium do nějaké série, je také lihovkou jiné barvy číslováno pořadím v sérii (1. CD (DVD), 2. CD (DVD), ...) Na hřbetu krabičky je ono pořadové číslo, následuje název, na konci pravé strany je barevný obdélník dle druhu obsahu, případně 2 obdélníky je li to dvojobal (oranžový = hra, audio = světle modrý, video = fialový, ...), pokud se název nevejde na hřbet, je to naznačeno a pokračuje se na back z vnějšku. Název se skládá z vlastního názvu a případně z technické poznámky. Určité druhy dat jsou popsány na front. Veškerá média, nejen svoje data, ale i média z časopisů (Computer, Level, Chip, ...), originální hry a filmy ze stánků jsou vytažena ze svých neforemných krabic (hry, ovladače), nepraktických škrábatelných obalů (média z časopisů, originální filmy ze stánků) a vložena do krabiček. Zanesena do seznamu v Excelu s mnoha kategoriemi dat (název, pořadové číslo, různé pomocné data) a pak lehce filtrována a vyhledána (například video, film, dvd-video, rok natočení, režisér, náhled obalu, snímek z filmu, ...). Pomocí čísla jsou ihned nalezeny v příslušné krabičce. Krabičky ukládány do stohovatelných boxů (box má dole a nahoře pozici na 4-krabičku a mezi nima 21 pozic na 1 či 2-krabičku (ne slim)).
Naposledy upravil(a) X dne 27 úno 2009 16:22, celkem upraveno 1 x.

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 27 úno 2009 16:07

Koukám že si vyhraješ... Jinak ty pouzdra mají ze spodní strany filc. Zatím se mě nestalo že bych DVD odepsal takhle ani po mnoha vytaženích/zasunutích. Druhá věc je životnost těch DVD (hlavně pálených), proto ukládám od jisté doby na HDD. Stalo se mě že po čase některá nešla přečíst a to byla v naprosté tmě a nešahalo se na ně. Než používat drahé archival DVD a vypalovat to tam dvojnásobnou rychlostí, to si raděj koupím pár disků do pole. Cena +- stejná, moře uspořeného času, pohodlí větší a bezpečnost taky. (nestalo se mě že by mi najednou odešli 2 HDD z raid pole ještě)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 úno 2009 16:16

Stačí malý vir a máš po datech. Kvalitní DVD (Verbatim) témeř neodcházejí. Nemám jediné DVD, co by bylo nefunkční. Jen asi 3 CD. Kvalita s pomalým vypalováním nemá co dělat. Někdy je pomalé vypalování nekvalitnější než rychlé. Podle testů na Netu. Instalace z image do virtuálních mechanik odsuzuji (preferuji klasické), nebo jak bys asi skladoval média na harddisku než jako image?

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 úno 2009 17:21

o ukládání dat by se dala vést rozsáhlá diskuse jenže kluci jak to stihnout když nyní vedu elektronický kroužek ale stejně tu debatu jednou spolu projdem. Jen zde bych nechal "X" shánět ty přebaly a na tohle bych si založil samostatný topic.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 27 úno 2009 17:53

Viru bych se nebál... Na data mám doma zvášť pošítač kde se na net normálně nechodí a kde je dobrý antivir/firewall. Jinak málokterý vir dneska maže data. Já zas nemám rád instalaci z DVD, je to docela pomalé. Když čtu ze sítě tak to beží několikanásobně rychleji, a kdybys měl disk na DVD image a druhý na intalace přímo v PC tak je to ještě rychlejší. Je to na osobních preferencích a už ti tady do toho nebudu zasahovat. Hodně štěstí při zjískávání štítků 8)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”