Posílání PC poštou
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Posílání PC poštou
Posílám poštou jak klasická PC tak i laptopy. Vše v originál balení. Samozřejmostí je pojištění balíku a kontrola při předání. Nikdy se mi nestalo, že by bylo něco poškozené - tím netvrdím, že se to nemůže stát.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Souhlas s d1amond take posilam nebo si nechávám posílat elektroniku(monitor,pc,gps,foťák ale i třeba těžší věci jako čerpadlo ke kotlům apod) jak poštou tak společností ppl a ještě jsem problém s rozbitím nazaznamenal a že by někdy něco nepřišlo to už vůbec ne.Chce to hlavně si balík pojistit. Navíc když si vezmu co bych dal za cestu(vlakem nebo autem navíc ztráta času,a čas jsou přece peníze
) tak jsem rád,že ty služby tu jsou k dispozici.Kdo je nespokojený má možnost si věc doručit osobně.
Navíc jelikož jsem přes den v práci vyhovuje mi pošta tím,že mi hodí lístek do schránky,že mám zásilku uloženou a já si ji ve volnu mohu vyzvednout.
Nechci se nikoho zastávat,ale mě přijde,že někteří lidé už ze zásady mají nedůvěru ke všemu co je české,bohužel takto získaná pověst z dob totality se těžko napravuje.Tak nebuďme pesimisty a vězte,že snad někdy bude líp

Navíc jelikož jsem přes den v práci vyhovuje mi pošta tím,že mi hodí lístek do schránky,že mám zásilku uloženou a já si ji ve volnu mohu vyzvednout.
Nechci se nikoho zastávat,ale mě přijde,že někteří lidé už ze zásady mají nedůvěru ke všemu co je české,bohužel takto získaná pověst z dob totality se těžko napravuje.Tak nebuďme pesimisty a vězte,že snad někdy bude líp

MB-GIGABYTE; CPU-INTEL CORE i5; CHLADIČ-COOLER MASTER;
GPU-ASUS GTX660; RAM-KINGSTON 2x4 GB DDR3-1333MHz; SYSTÉM SSD- CRUCIAL 232GB + HDD-SEAGATE 320GB; PSU-SEASONIC G-550;
GPU-ASUS GTX660; RAM-KINGSTON 2x4 GB DDR3-1333MHz; SYSTÉM SSD- CRUCIAL 232GB + HDD-SEAGATE 320GB; PSU-SEASONIC G-550;
JarmilaJ píše:Poštou bych si asi netroufla, kdesi jsem v jejich podmínkách četla, že zásilka musí být zabalena tak, aby vydržela pád z výšky 80 cm, a to mi nějak neudělalo dobře...
Ted už je to dokonce 120cm

AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
pocitac vypnutej a dobre zabalenej by asi vydrzel i pad ze 120 cm ale radsi bych to neskousel
No myslíte že kdybych to dal vlastně do krabice od CM elite 330, od které mámi polystyren, takže to tam přesně pasuje. + boky ještě vycpak lece budto papírem nabo nadrobeným polystyrenem, tak by to mohlo vydržet ne.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- Pepas87
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
podle mě by nejzranitelnějši věc v bedně při nárazu měl být chladič procesoru (možnost vylomení z desky), nebo grafika...
pevnýmu disku, když stojí by nemělo vadit skoro nic (nemají náhodou psaný přetížení 300G??)
jinak 4eskou poštou, mě dorazilo již několik věcí a nikdy jsem neměl ani promáčknutou nebo roztrženou krabici, kamarád povídal o zkušenostech s PPL, kde přímo před ním kurýr přehraboval věci mezi kterými byli i pneumatiky, které vzal a hodil je někam dozadu do zbytku bordelu, jinak je to DJ a objednává UV trubice do zářivek, přes PPL jich měl objednáno 50 (v několika objednávkách) a dorazila mu jedna jediná celá!!!
poté si je objednal z německa přes UPS a nerozbili mu jedinou...
pevnýmu disku, když stojí by nemělo vadit skoro nic (nemají náhodou psaný přetížení 300G??)
jinak 4eskou poštou, mě dorazilo již několik věcí a nikdy jsem neměl ani promáčknutou nebo roztrženou krabici, kamarád povídal o zkušenostech s PPL, kde přímo před ním kurýr přehraboval věci mezi kterými byli i pneumatiky, které vzal a hodil je někam dozadu do zbytku bordelu, jinak je to DJ a objednává UV trubice do zářivek, přes PPL jich měl objednáno 50 (v několika objednávkách) a dorazila mu jedna jediná celá!!!
poté si je objednal z německa přes UPS a nerozbili mu jedinou...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Při zmínce na poštovní služby si vzpomenu, jak navztekaný pošťák, který nemohl stále najít jeden balík, začal v Avii přehazovat balíky. I chudák ulovený zajíc, který se posílal tak, že měl přes hlavu igelitový pytlík a na krku visačku s adresou, letěl jak kus hadru.
Ještě před revolucí jsem si nechal poslat přijímač. Když ani po třech týdnech nepřišel, otázal jsem se odesílatele, jestli si to se zasláním třeba nerozmyslel. Prý to poslal, ovšem přijímač nedorazil.
Nějaká parta vykrádala vagóny a vykradla i poštovní.
Mrzelo to hodně, byl to vzácný letecký přijímač z II. světové války E10K, který se dával do letadel Ju88, He111 a Me110.
Nakonec to skončilo happyendem, partu chytili a přijímač se po roce dostal ke mně.
Na druhou stranu, stovky jiných zásilek došly v pořádku.
Ještě před revolucí jsem si nechal poslat přijímač. Když ani po třech týdnech nepřišel, otázal jsem se odesílatele, jestli si to se zasláním třeba nerozmyslel. Prý to poslal, ovšem přijímač nedorazil.
Nějaká parta vykrádala vagóny a vykradla i poštovní.
Mrzelo to hodně, byl to vzácný letecký přijímač z II. světové války E10K, který se dával do letadel Ju88, He111 a Me110.
Nakonec to skončilo happyendem, partu chytili a přijímač se po roce dostal ke mně.
Na druhou stranu, stovky jiných zásilek došly v pořádku.
-
- Pohlaví:
Povazuji za podstatne opravit nazory - sdeleni ...nekolikrat jsem si nechal neco poslat a prislo to v poradku
Je zasadni rozdil, zda je odesilatelem firma, napriklad nazev nebo logo firmy, a nebo zda je odesilatel klasicka fyzicka osoba, tj. ze s tim pujdes na postu ty.
Je to zasadni rozdil pri zachazeni se zasilkou, protoze nikdo -ani ti nejvetsi dementi na poste pracujici-, neni neproskolen, ze v zajmu Ceske posty neni se utkat s firemnim pravnikem, a tak i ti nejvetsi dementi jsou upozorneni na skutecnost kdo je odesilatelem, zda: Karal Pecina, a nebo Firma L.T.C., s.r.o. (priklad), a podobne.
Mohl by jsi uvest napriklad smyslnou firmu ...ale pozor!, soucasne musis citelne uvest sve jmeno jako odesilate, napr. PC Komponenty, cislo dodavky AB 24-09, Pavel Mracek (-ty-), ...z duvody, aby i ti tupci videli firmu jako odesilatele.
Nahodou jsem se na to dneska poptal a prej je to reseni, jak si 'vynutit' lepsi zachazeni se zasilkou, a da to i rozum, ze to tak je ...na firmni pravniky si dava i posta pozor, zatimco s obcyejnym odesilatelem to dopadne spatne, protoze nema ty moznosti jako firma.
Je zasadni rozdil, zda je odesilatelem firma, napriklad nazev nebo logo firmy, a nebo zda je odesilatel klasicka fyzicka osoba, tj. ze s tim pujdes na postu ty.
Je to zasadni rozdil pri zachazeni se zasilkou, protoze nikdo -ani ti nejvetsi dementi na poste pracujici-, neni neproskolen, ze v zajmu Ceske posty neni se utkat s firemnim pravnikem, a tak i ti nejvetsi dementi jsou upozorneni na skutecnost kdo je odesilatelem, zda: Karal Pecina, a nebo Firma L.T.C., s.r.o. (priklad), a podobne.
Mohl by jsi uvest napriklad smyslnou firmu ...ale pozor!, soucasne musis citelne uvest sve jmeno jako odesilate, napr. PC Komponenty, cislo dodavky AB 24-09, Pavel Mracek (-ty-), ...z duvody, aby i ti tupci videli firmu jako odesilatele.
Nahodou jsem se na to dneska poptal a prej je to reseni, jak si 'vynutit' lepsi zachazeni se zasilkou, a da to i rozum, ze to tak je ...na firmni pravniky si dava i posta pozor, zatimco s obcyejnym odesilatelem to dopadne spatne, protoze nema ty moznosti jako firma.
To není vůbec špatný nápad 

-
- Pohlaví:
ponik píše:pocitac vypnutej a dobre zabalenej by asi vydrzel i pad ze 120 cm ale radsi bych to neskousel
Hlavně musí být vypnutej!

peacoq píše:napriklad smyslnou firmu ...
Tak na tohle bacha! Pokud uvede smyslnou (= erotickou) firmu, tak do toho balíku určitě polezou

napis na to "POZOR TŘASKAVINY" a logo český armády a uvidis ze dojde bez problemu
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”