amaroun píše:necpi sem BLUE RAY tahle technologie než se usadí jako standart v domácnostech bude minimálně 10 let trvat! a tvé oči to na telce mezi DVD a BLUE RAY velmi těžko poznají koor na CRTčku kde je to limitováno rozlišením!!!Plasmu tu nikdo nezminuje že její orazovka je sice dokonalost sama ale přenos rychlejších změn obrazu totálně rozmazává body na TV to znamená že sport je na tom utrpení sledovat + rychle akční scény dále životnost nic moc spotřeba velká. Když nechám přes noc zaplý komp co má (u mě)480W tak zapomeň na to že to tolik bere! to je strop výkonostní ne-stálý to PC bere v klidu něco kolem 4-10W podle činnosti jednotlivých komponent +panel ve spánku asi 1-4W takže žádná hrůza - jen si příště něco o tom přečtinež to hodíš do placu.
jinak CRT versus LCD TV je opravdu jasno do budoucna CRT vyklízí pozice na trhu protože jejich rozlišení-spotřeba-životnost atd už opravdu nestačí novým zákazníkům je to prostě fakt
i když sám mám panasonica 100Hz(a nechám si ho dokud pojede-drahá záležitost a dá se na to koukat)
do obýváku přijde stejně LCD telka ale nějaké novější generace.
a Plazmu obejdu velkým obloukem začínaly ceny na 450 000 a dnes padají k 25 000,- a nejen k vůli ceně ale
ta technologie má jen jediné plus užasný kontrast na počet zobrazených bodů
mě to připadá jak monitory CRT se začali měnit za LCD a to byl doslova BOOM pro všechny a prostě kdo neměl LCD nebyl IN . pravda musel jsem si zvyknout (a to až letos!) ale už bych neměnil a to samé bude u televizí prostě někdo bude zuby nechty držet CRT protože je nejlepší pro něho a někdo bude za každou cenu kupovat LCD protože je to novější technologie a chce změnu - plazma je více méně luxus pro domácnost
a pokud by nebyli drahé lampy do projektorů tak osobně bych si zvolil jako TV projekční systém (ale to už bych byl hodně rozežraný-ale mooooc spokojený )
Tak samozřejmě né každý zdroj má PSC, kde si bere ze sítě jen to, co je z něj odebíráno.A 4-10W, myslím že třeba ventilátory mají také dost velkou spotřebu.
A trochu jsi se spletl v adrese.Podívej se na LCD, když na něm jde třeba hokej, vidíš puk na místě-černou čáru a zase puk na místě.Pokud jsi to prohlížel někde v prodejně, tak se ani nedivím, že jsi nic neviděl, protože těžko tam pustí něco, co by ty televize neprodávalo.
A já který sem cpu Blue ray, to se ještě neusadilo v domácnostech, zato LCD "novější generace" se už v domácnostech usadily.A nechápu větu Plazmy začínaly na 450 000 a teď...všude někde něco začínalo, za první PC jsem dal 120 tis a první 1 rychlostní vypalovačka mě stála 17 tis.,takže ono dneska přehrávač Blue ray nestojí o moc víc.
Jen jsem chtěl naznačit možnosti, že vše souvisí se vším, proto ten odkaz dál na FULL HD, protože tydy byla i doba kdy lidi kupovali DVD přehrávače za desítku a pouštěli i to doma na 55 úhlopříčce.
//upraveno, aby citace byla citací
//Karlos
Opět to je tvé plácání do větru! Na LCDčku jsem hokej viděl a připadal mi naprosto normální(německá liga -digital signal). Ano LCD nové generace už se v domácnostech usadili protože starší modely jsou v doprodeji za cca 15 000 v marketech a nové stojí od 20 000 nahoru (je vidět že to nesleduješ). První PC jsem měl za 40 000 pak ta cena byla naprosto nesmyslná! a palírnu jsem měl za 3500.(tady je zase vidět že kupovals to za každou cenu a přitom stačilo počkat půl roku rok až ceny novinek spadly a pohoda)
a dále DVD se stačilo adaptovat velmi rychle (byl to nový záznam,disk) jenže Blue ray se dalo očekávat a jeho přemrštěná cena ještě dlouho bude lidi strašit než se trh zahltí ale oproti DVD v začátcích nemá nebo jen mizivou má podporu u všeho.
A s tím zdrojem
Dneska jsem se nesetkal se zdrojem co by odebíral full Watáž stále ze sítě a to v tom oboru dělám nějaký pátek - pokud nějaký znáš hoď mi odkaz - koupím si ho jako raritku

O těch začátcích všeho: ono se stačí podívat kde cena padla na konkurenční velikost a to je dáno i prodejem
a jaksi Plazmy,Blue ray jdou mimo masový trh s pohledu prodejnosti.