Tvůj JOB??Prozraď,kde makáš ;)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

mike127
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Tvůj JOB??Prozraď,kde makáš ;)

Příspěvekod mike127 » 23 čer 2009 17:21

paul27 píše:Jak to tak vypadá, tak zatím tu jsem nejmladší, do maturity mám ještě daleko...

Ne nemusíš se bát nejmadší tu nejsi já teprve ted dochodím devítku a po prazdninach půjdu do prváku :lol:

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.

Reklama
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 23 čer 2009 18:51

Hele, prestante se hadat, kdo je tu nejmladsi! :x Nejmladsi sem ja, ted pujdu teprve do sedmicky. Ja bych rad delal s pc. Nevite, co by se pro me hodilo? Trochu rozumim pc a automobilum a zatim mám za 2 z prirodopisu, a z fyziky (a mozna z matiky). Co bych moh delat a na jakou školu jit?

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 23 čer 2009 19:00

tak po roce opet prispivam....
dokoncuju 9.tridu .. (tim padem i zakladku :cry: :cry: :huh: ) a pristi rok jdu na dopravku.. tak uvidim jak mi to tam pujde :nervous:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 23 čer 2009 19:07

Hlavně v železniční dopravě je pak dobrá možnost uplatnění.
0009.jpeg

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 23 čer 2009 19:46

no ja du na provoz a ekonomika dopravy a v druhaku (pokud se tam dostanu :) ) na leteckou dopravu ;)
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 čer 2009 19:49

V dnešní době je všechno bída... Politika je sice ee, ale platy jsou tam slušné a stabilní :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 23 čer 2009 20:26

Já pokoukávám spíše po státním sektoru (politika = blé). Dnes je moderní nejen málo platit, ale dokonce už neplatit vůbec, což se ve státním sektoru stát nemůže..

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 23 čer 2009 20:43

Však práce je všude dost.
0010.jpeg

Mana
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mana » 23 čer 2009 21:34

Zdravím všechny,
velice dobré počtení tohle téma. Proto jsem se rozhodl taky přispět.

"Učit se, učit se, učit se..." na tomto přísloví něco pravdy je, ale jsou i jiní lidé, kteří dokážou vydělat peníze i bez x škol. Jedním z takových jsem i já. Už od malička mám podnikavého ducha. Začalo to na základce na prvním stupni, kde jsem začal prodávat spolužákům lízátka. Na druhém stupni byl obrovský hit céčka, takže obchod se mi přesunul. Mezitím jsem různě měnil a prodával všelijaké nálepky, pěkné známky, odznaky, různé druhy kartiček a spoustu dalších blbin.

Po té jsem přešel na střední školu obor konstruktér-nábytkář a s odřenýma ušima zvládl maturitu. Od céček jsem přešel k obchodování s mobilama a veškerým příslušenstvím. Pak nějaká elektronika atd. Obor mě nebavil, vždycky ve škole jsem přemýšlel, co, kde, komu, od koho koupím/prodám atd. V té době byly hlavně mobily obrovský hit, moc lidí to nemělo. Samozřejmě po maturitě už to takový hit nebyl a musel jsem najít jinší činnost. Ty roky na střední byly dobré, měl jsem peníze, spoustu přátel, prostě vše co k dobrému studentskému životu patří. Přes týden jsem se "věnoval" škole a byznysu, o víkendech pak pařby, pokaždé někde v jiném městě, noci po hotelích s holkama, peníze zbytečně lítaly vzduchem, ale já měl ze života radost.

Po maturitě jsem se nedostal na VŠ, takže jsem se dal na jazykovku. Zlaté časy, výuka od 9 do 12 a pak volno. V tu dobu se rozjíždělo pojišťovnictví, tak jsem do toho spad taky. Zainteresováni vědí, že stačí jedna dobrá pojistka a máte pohádkové peníze na celý měsíc. V tu dobu to šlo, teď už je pojišťovák každej druhej a lidé jsou z toho otrávení. Takže šlus.
Po jazykovce jsem šel na výšku, přerušil, další rok jsem skončil a dal si přihlášku na jinou. Vysokoškolákem jsem už čtvrtým rokem a stále mám možnost využívat status studenta.

Studium jde do ústraní, spíše přemýšlím nad novými internetovými projekty. Ze 70 % si myslím, že tu školu nedodělám. S titulem bych se stejně asi moc neuplatnil. Od doby, co jsem na VŠ, mám za sebou x internetových projektů. Některé nevynesly nic, některé dost. Ale časem všechny zkrachovaly, až na dva. To vynáší do teď a není to málo. Dokonce můžu říct, že už s tím ani není žádná práce (asi jen 2 hodiny denně). I když mnoho projektů zkrachovalo, naučil jsem se spoustu věcí a začalo se dařit.

Momentálně pracuju na dalším zajímavém projektu a dost tomu věřím, dalších několik nápadů zatím nosím jen v hlavě. Možná jste si někdo všimli, že tu otravuju s dotazy na joomlu. Ve škole mi to nikdy nešlo, ale mám dar všímat si věcí, které by možná spousta lidí ani nenapadla. Už jenom když procházím městem, všímám si spoustu věcí a napadají mě myšlenky jak na tom vydělat. Moje životní moto zní: "Měj perfektní nápad a úspěch tě nemine" Mít vysokoškolský titul je dobrá věc, ale znám lidi co mají i 2 vysoké školy a stejně jsou na pracáku, tudíž je jim to k ho... Na druhou stranu vím o pár dětech (17 let) co už v tak nízkém věku vydělávají přes internet desetitisíce. Někdo tu psal (a to je pravda), že řemesla ponesou. S tím souhlasím. Dobrý řemeslník nemá o dobře placenou práci nouzi. Avšak já vidím velkou budoucnost v internetu, kde dobrý nápad bude vyvážen zlatem...
Naposledy upravil(a) Myloš dne 23 čer 2009 21:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Rozčlenil jsem ti dlouuuuhatáááánsky text do odstavců; věřím, že takhle si ho ostatní přečtou radši; je topřehlednější. Při té příležitosti jsem ti opravil pár překlepů.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 23 čer 2009 21:49

Mana:
Se máš; to já do kšeftu nikdá nebyl. Mě kdyby poslali prodat hodinky s vodotryskem, tak se vrátím zadluženej až po uši. :-/
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Mana
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mana » 23 čer 2009 22:01

Myloš
Dík za úpravu textu. Já když mám něco v hlavě, snažím se toho co nejdříve zbavit na papír a pak to podle toho vypadá :eh:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 čer 2009 14:10

Taky znám několik vzdělaných lidí bez práce, ale znám daleko víc nevzdělaných, co kňourají, že jsou chudí. Přeji ti tvůj dar zpeněžit vše, co se dá. Bez lidí s tímto darem by to nešlo. Stejně, jako bez těch pilných mravenečků, kteří hořekují na málo peněz a proto dřou, jak koně od rána do večera, aby se uživili a zároveň, aby ti podnikaví měli co prodávat :wink: Jedni bez druhých by byli ničím. Jen nechápu k čemu nám jsou ještě kvanta darmožroutů, kteří nic nedělají, nic nepodnikají a stále natahují ruku, že by něco chtěli zadarmo... :evil: :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”