Zdravím všechny příznivce IT technologií,
zajímal by mě Váš názor na budoucnost IT technologií, kde se bude IT za 50 let nacházet. V roce 1981 se nám ani nezdálo o 3D brýlích, Google Glass apod. V jakém světě se budeme nacházet v roce 2050? Předem děkuji za Vaše postřehy, názory a myšlenky.
Zde pro inspiraci pár videí:
http://www.youtube.com/watch?v=-gqrsXbah1A
https://www.youtube.com/watch?v=rsnh3PGDdsU
https://www.youtube.com/watch?v=vxPn4Eo0PRk
Budoucnost IT technologie
-
- Pohlaví:
Re: BUudoucnost IT technologie
Co se v té době stane nedokážou předvídat i největší machři z oboru.
3D bryle jsou znamy od 19 stoleti, 3D filmy se toci nekdy od roku 1930, nekdy v roce 1955 byla takova vlna kdyz kazdy Bckovy horror musel byt jeste navic 3D
Ja bych tu minulost zase tolik nepodcenoval - zvlast, kdyz se podivas na nejake 50 let stare video, co vse jsme meli mit dneska - a jaksi nemame
Auta mela byt na jaderny pohon, roboti zastavajici lidskou praci, osidleny Mesic i Mars.... a nic.

Ja bych tu minulost zase tolik nepodcenoval - zvlast, kdyz se podivas na nejake 50 let stare video, co vse jsme meli mit dneska - a jaksi nemame

Auta mela byt na jaderny pohon, roboti zastavajici lidskou praci, osidleny Mesic i Mars.... a nic.
Ani ne za padesát let, ona je to už žhavá zasmrádlá současnost: http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.cs.html
Mimochodem, něco jako Google Glass (dokonce stereo/3D na obě oči) jsem vymýšlel v roce 1990, jako součást "osobního" počítače který bych měl stále při sobě, v té době jsem znal pár příkazů BASICu a věděl jaký je rozdíl mezi bitem a bajtem
Richard M. Stallman - Právo číst píše:... Detektory copyrightu bylo také možné obejít instalováním modifikovaného systémového jádra. Dan nakonec zjistil něco o svobodných jádrech, dokonce celých svobodných operačních systémech, které existovaly kolem sklonku století. Ale ne jen, že byly ilegální, jako debuggery – nemohli byste si ho stejně nainstalovat (kdybyste ho měli) bez znalosti správcovského hesla k vašemu počítači. A ani FBI, ani Microsoft, by vám ho neřekli. ...
Mimochodem, něco jako Google Glass (dokonce stereo/3D na obě oči) jsem vymýšlel v roce 1990, jako součást "osobního" počítače který bych měl stále při sobě, v té době jsem znal pár příkazů BASICu a věděl jaký je rozdíl mezi bitem a bajtem

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Za 50 let snad už zvládnou 3D, dnes je to jen prachobyčejná stereoskopie. Já chci holovizi ... 

-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Neviem sice ci za 50 rokov, ale osobne si myslim ze v buducnosti nebudu potrebne informacne technologie sluziace na dorozomievanie s inymi obyvatelmi planety.
Myslim tym TV/R, telefony, Internety a pod. Buducnost je v zdielani myslienok.
Uz nejakych 50 rokov sa na tom pracuje, tak snad za dalsich 50 by to mohla byt aj skutocnost.
Myslim tym TV/R, telefony, Internety a pod. Buducnost je v zdielani myslienok.
Uz nejakych 50 rokov sa na tom pracuje, tak snad za dalsich 50 by to mohla byt aj skutocnost.
Elektronické tetování: už jen kousek k přenosu myšlenek >>> viewtopic.php?f=113&t=15065&start=777
Elektronický implantát ve formě dočasného tetování by měl umožnit komunikovat beze slov. A nejen to ...

Elektronický implantát ve formě dočasného tetování by měl umožnit komunikovat beze slov. A nejen to ...

-
- Pohlaví:
by měl umožnit komunikovat beze slov
Ano měl. Ale kdo ví co bude za 40 nebo 50 let? Ta doba ač hrozně blízká je na nové technologie strašně dlouhá.
Já nejsem až tak starej a pamatuju že v našem městečku mělo telefon jenom pár jedinců. Chodilo se telefonovat od nich anebo na poštu.
Když jsme si telefon pořídíli a já mohl volat Janičce doktorový byl jsem blahem bez sebe.
/Telefon zůstal, Janička ne/
Blue Spirit: Můžeš se potetovat a posílat myšlenky, telefon a mobil vyhoď, je to zastaralé 

- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle jednoho Sci-fi budeme mít kolem roku 2371 bioneurální obvody, podle jiného zase v roce 4920 bude sestrojen humanoidní robot, který půjde velmi těžko rozpoznat od člověka.
IT se navíc vyvíjí nejrychleji ze všech oborů, takže opravdu velmi těžké říct co bude za 50 let.
IT se navíc vyvíjí nejrychleji ze všech oborů, takže opravdu velmi těžké říct co bude za 50 let.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Pre prenose myslienok na dialku si myslim, ze nebudu treba vobec ziadne elktronicke pomocky. Moja predpoved ide tak daleko, ze elektronika ako ju pozname zanikne.
Ono lze v podstatě s nadsázkou říct, že technologie, které si dnes kupujeme jako nejnovější, jsou již zastaralé. Komunikace pouze pomocí myšlenek se zdá být relativně blízko. Když budou chtít spolu dva lidé na dálku komunikovat, použijí k tomu pouze přenos myšlenek a určitý vyhrazený kanál, přes který bude komunikace probíhat. Stejně bude zřejmě fungovat i ovládání různých elektrospotřebičů. Našel jsem ještě jedno zajímavé video, které nastiňuje budoucnost:
http://www.youtube.com/watch_popup?v=6Cf7IL_eZ38&vq=medium
Potom můžeme začít polemizovat i nad vývojem IT například v medicíně. Zpomalování stárnutí organismu, náhrady různých orgánů, sledování tělesných funkcí apod. Zde se však nabízí i otázka, kam se vejde tolik zdravých lidí. Matička Země tohle asi nezvládne, a tak si vytvoříme nějaký virtuální svět, virtuální planetu?
http://www.youtube.com/watch_popup?v=6Cf7IL_eZ38&vq=medium
Potom můžeme začít polemizovat i nad vývojem IT například v medicíně. Zpomalování stárnutí organismu, náhrady různých orgánů, sledování tělesných funkcí apod. Zde se však nabízí i otázka, kam se vejde tolik zdravých lidí. Matička Země tohle asi nezvládne, a tak si vytvoříme nějaký virtuální svět, virtuální planetu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3304
-
od BL!zZard