Mimo L920 mají všechny Lumie vyměnitelné baterie, takže Fantomas si chčije proti větru a tyhle kecy od lidí, co ty telefony ani neviděli, mě dokážou akorát tak nakakat! 

GingerBread je naprosto zastaralá koncepce systému a že funguje na levných sračkách typu Galaxy Pocket je jenom tím, že to dohromady nic neumí. Pokud Android, tak bych pod 4.1 už nešel. A nejde zdaleka o přidané funce. Jelly Bean má mnohem propracovanější hospodaření s CPU včetně využití RAM, v neposlední řadě je to první Android, který je alespoň trošku plynulý ("Máslo"). Na WP8 a iOS samozřejmě nemá a nikdy mít nebude, to je holý fakt.
Nemyslím si, že je Lumie zlo. Zlo jsou lidé, kteří blijí své názory do diskuzí pod recenzemi těchto telefonů a přitom jej nikdy kloudně neviděli. Viz. iDnes, apod. Kdybych se po 4 letech u Androidu ze srandy nerozhodl pro změnu, nejspíš bych byl velmi podobný..přesto je WP8 v mobilech velmi odladěný a pro lidi, co se nechtěji srát se systémem, ale telefon UŽÍVAT, je WP8 nejlepší..
Jentak mimochodem, dnes mi došla L820, takže jsem udělal srovnání se svojí L520..vypadá to podobně, ale L820 má mnohem kvalitnější tělo a hlavně AMOLED displej + samozřejmě X lepších HW parametrů. Příplatek je cca 2 tis. oproti L520 

OT: Ubuntu? Větší paskvil jsem neviděl. Distro určené spíše pro seniory kvůli Unity. Když Linux, tak Fedoru...