Jaký telefon do 4000,- ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

FIDLIK
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaký telefon do 4000,- ?

Příspěvekod FIDLIK » 01 srp 2013 17:48

Zdravím,

chci si koupit nový telefon, do teď jsem si vystačil s klasikou a tzv. "nechytrým" telefonem. Momentálně už dosluhuje a tak bych rád už něco "chytrého" :-). Co jsem tu to tak pročítal fórum, tak dost doporučujete http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-lumia-520/ . Telefon se mi celkem zamlouvá, takže bych do něj nejspíš i šel. Tímto bych Vás chtěl poprosit i o nějaký obchod, kde vybraný telefon koupit. Nerad bych narazil na nějakou šedivku atp.. Děkuji
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Jaký telefon do 4000,- ?

Příspěvekod zeus » 01 srp 2013 21:35

Zrovna u Lumie sedivka nevadi. Autorizovany servis drzi zaruku na vsechny telefony z EU distribuce.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 01 srp 2013 21:43

Pokud rozkliknete ten svůj odkaz, tak hned nahoře v seznamu obchodů jsou tři obchody, které Heureka doporučuje z hlediska spokojenosti zákazníků a nižší ceny, než u jiných prověřených, ale dražších obchodů. :)
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

FIDLIK
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod FIDLIK » 02 srp 2013 10:10

Takže vám děkuji, telefon vezmu z nějakého ověřené obchodu v doporučených. Nechám to tu ještě otevřené, kdyby k tomu chtěl někdo něco napsat. Díky
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 02 srp 2013 10:21

Já jej mám, tedy měl. Včera jsem jí prodal, protože přestupuji na vyšší model Lumie. U Nokie to je a není jedno. U šedivky můžeš mít tu a tam problémy s funkčností. Viděl jsem polskou distribuci, která se zbláznila a zničeho nic začala telefon uvádět do továrního hard-resetu. Bohužel, Polsko je ještě nejmenší zlo. Tahají se sem telefony často z jiné části Evropy. Navíc, nečekej, že naklušeš s telefonem do obchodu Nokia a oni celí žhaví telefon přijmou do reklamace. Budou tě odkazovat na obchod, kde jsi to koupil a právě tyto obchody, které bývají v Heuréce na prvních místech s nejnižšími cenami, bývají na reklamace nejhorší.. :-)

FIDLIK
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod FIDLIK » 02 srp 2013 11:06

Proto bych se rád šedivkám vyhnul. Který obchod by jsi konkrétně vybral ty ? O cenu ani tak nejde, není problém přihodit a nějakou tu stovku více abych měl jistotu.

Fantomas
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Fantomas » 02 srp 2013 11:07

já tedy nechci nic moc říkat, ale jestli chcete znát můj názor, tak lumii nedoporučuji... Už z hlediska baterky. Když se ti rozbije, jak ji vyměníš, neboť není vyndavací jako u normálních mobilů? Co operační systém? Mně osobně by teda rozhodně vadily jakákoliv Wokna (a to i na PC!). Doporučuji podporovanější systém Android 4.0, ale v této cenové relaci stačí i 2.3 (mobil s nižší verzí nekupovat! - nulová podpora aplikací).

Ale každý chce asi trochu něco jiného, tohle je pouze můj názor... Určitě tu jsou mnohem zkušenější lidi, kteří nevidí Lumii jako velké ZLO

Tejira
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tejira » 02 srp 2013 12:36

Fantomas píše:já tedy nechci nic moc říkat, ale jestli chcete znát můj názor, tak lumii nedoporučuji... Už z hlediska baterky. Když se ti rozbije, jak ji vyměníš, neboť není vyndavací jako u normálních mobilů? Co operační systém? Mně osobně by teda rozhodně vadily jakákoliv Wokna (a to i na PC!). Doporučuji podporovanější systém Android 4.0, ale v této cenové relaci stačí i 2.3 (mobil s nižší verzí nekupovat! - nulová podpora aplikací).

Ale každý chce asi trochu něco jiného, tohle je pouze můj názor... Určitě tu jsou mnohem zkušenější lidi, kteří nevidí Lumii jako velké ZLO

Hele zrovna 520 má možnost jen tak,vyhodit baterku do vzduchu a narvat tam,novou. Já mám droida v mobilu a Widle v compu a nemám si nač stěžovat. Otec taky bere tu 520. Navíc jabko je jen předražená lifestyle serepetička

Vhozeno na fórum pomoci dupotalku.
ZD: Asus ROG Strix Z270F Gaming
Procesor: Intel Core i5 6600K
Grafika: Asus Dual RX460 O2G
RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15
Zdroj: ECO+ 85 700w
Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl

Fantomas
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Fantomas » 02 srp 2013 18:08

člověk když říká, že v PC nechce ani vidět Widle, neznamená to hned, že uctívá jablka... Co třeba Linux (konkrétněji Ubuntu)? Jinak co se týče tý 520, tak sice baterku má "odhazovatelnou", ale stejně bych do ní nešel... Myslím, že Nokia tak trochu zaspala dobu a její éra již skončila s nerozbitnými telefony (ještě mám 3110c a pořád slouží jako záložní...).

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 02 srp 2013 18:19

Koupit jí můžeš např. v CZC, Alza , TS Bohemia , Electroworld.Tady máš jistotu ,že to nebude šedivka.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 02 srp 2013 18:21

Mimo L920 mají všechny Lumie vyměnitelné baterie, takže Fantomas si chčije proti větru a tyhle kecy od lidí, co ty telefony ani neviděli, mě dokážou akorát tak nakakat! :-)

GingerBread je naprosto zastaralá koncepce systému a že funguje na levných sračkách typu Galaxy Pocket je jenom tím, že to dohromady nic neumí. Pokud Android, tak bych pod 4.1 už nešel. A nejde zdaleka o přidané funce. Jelly Bean má mnohem propracovanější hospodaření s CPU včetně využití RAM, v neposlední řadě je to první Android, který je alespoň trošku plynulý ("Máslo"). Na WP8 a iOS samozřejmě nemá a nikdy mít nebude, to je holý fakt.
Nemyslím si, že je Lumie zlo. Zlo jsou lidé, kteří blijí své názory do diskuzí pod recenzemi těchto telefonů a přitom jej nikdy kloudně neviděli. Viz. iDnes, apod. Kdybych se po 4 letech u Androidu ze srandy nerozhodl pro změnu, nejspíš bych byl velmi podobný..přesto je WP8 v mobilech velmi odladěný a pro lidi, co se nechtěji srát se systémem, ale telefon UŽÍVAT, je WP8 nejlepší..

Jentak mimochodem, dnes mi došla L820, takže jsem udělal srovnání se svojí L520..vypadá to podobně, ale L820 má mnohem kvalitnější tělo a hlavně AMOLED displej + samozřejmě X lepších HW parametrů. Příplatek je cca 2 tis. oproti L520 :-)

OT: Ubuntu? Větší paskvil jsem neviděl. Distro určené spíše pro seniory kvůli Unity. Když Linux, tak Fedoru... :-)
Přílohy
P8020170.JPG

Fantomas
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Fantomas » 02 srp 2013 18:42

Je sice pravda, že jsem Nokii Lumii pozoroval pouze při prvním vydání, ale WP8 mi prostě pořád nepřijde jako dobrá volba. Můj kámoš ho má a nejraději by ho vyhodil z (W)okna. S androidem 4.1 a vyšším souhlasím, android 2.3 jsem jen tak nahodil, že je celkem ještě podporovaný u většiny aplikací (samozřejmě, čím novější, tím lepší - to je naprosto logické) a že bych níž nešel, neboť ho už skoro nic nepodporuje.
Co se týče Fedory, myslím, že kromě grafického prostředí se systémy nijak neliší... výběr je hodně individuální, ale myslím, že distro určené pro důchodce to rozhodně není... to samé bych mohl říct o fedoře...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”