Ahoj, jaké by jste doporučili auto od 15 let? :)
Hledal jsem celkem dlouho, našel jsem Aixamy, ty nový jsou pěkný ale nikde nejsou za přijatelnou cenu...
Hledám tedy něco od 15 let, max do 100k (Spíše max 50k) a aby bylo trochu k světu, přeci jen v dnešní době každej lidi soudí podle vzhledu atd...
Auto od 15 let Vyřešeno
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Auto od 15 let
No já bych ti doporučil koupit "tři roky počkat a koupit opravdu auto", pokud teda chystáš svoje ratolesti pustit do provozu už v takhle ranném věku. Neznám snad nic horšího než tyhlety autíčka. Nedovedu si představit, kdyby mi v tom někdo sestřelil dítě. Šance na přežití nulová.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Heh, jsem svá vlastní ratolest
Jojo, vím že to jsou mizerný plasťáky, ale vpodstatě 90% cesty do školy je přes obce, takže celkem bez havárií
Ale ještě mě zajímá jak se řeší, když mám řidičák tedy Am a chytnou mě při řízení normálního auta? Jak vysoká pokuta, rodiče atd... 

Obavam se ze tohle nejsou auta, ale pojizdna past. Na dalnici to nesmi, protoze to vetsinou nedokaze jet 80 km/h. Na krizovatce se to nedokaze rychle rozjet, protoze to ma 5 kW motor (a to jsem presvedcen ze muj 33 kW motor je slaby). Aby to vubec jelo, musi to byt lehoucke - coz znamena tenoucke plechy okolo ridice. Zaradit se s tim pred kamion je vylozene o hubu, protoze kamion to pali 90 km/h a tomu neujedes.
Takze situace bude takova, ze na vetsine silnic budou auta jedouci vzadu blikat a troubit, at s tou pixlou nezdruzujes provoz a z kopce te budou predjzidet i cyklisti. Za tech 120.000 Kc co se to prodava je to extremne nevyhodny pomer cena/vykon. Na machrovani to taky neni, protoze borci co jim bylo 18 z toho budou mit legraci. Asi pdoobnou, jako kdyz kolega prijel na sraz Harleyaru na Babete.
V podstate jedina vyhoda je, ze kdyz s tim zpusobis nejakou skodu, tak zodpovedni jsou rodice
Takze situace bude takova, ze na vetsine silnic budou auta jedouci vzadu blikat a troubit, at s tou pixlou nezdruzujes provoz a z kopce te budou predjzidet i cyklisti. Za tech 120.000 Kc co se to prodava je to extremne nevyhodny pomer cena/vykon. Na machrovani to taky neni, protoze borci co jim bylo 18 z toho budou mit legraci. Asi pdoobnou, jako kdyz kolega prijel na sraz Harleyaru na Babete.
V podstate jedina vyhoda je, ze kdyz s tim zpusobis nejakou skodu, tak zodpovedni jsou rodice

Petře, to snad ani není výhoda s tou nehodou 
Ale jak jsem psal, potřebuju to hlavně na přejíždění.
Ještě jsem přemýšlel o motorce. Skútr/čtyřkolku jsem vyloučil protože do té školy je to celkem štreka :)
Jaká ja tedy možnost aspoň motorky? Ty už jsou na tom cenově o dost líp co jsem koukal.

Ale jak jsem psal, potřebuju to hlavně na přejíždění.
Ještě jsem přemýšlel o motorce. Skútr/čtyřkolku jsem vyloučil protože do té školy je to celkem štreka :)
Jaká ja tedy možnost aspoň motorky? Ty už jsou na tom cenově o dost líp co jsem koukal.
Motorku pouze v pripade, ze do te skoly nechces chodit v zime.
Znam jedineho cloveka, co jezdi do prace na motorce v zime a je povazovan za sebevraha.
Znam jedineho cloveka, co jezdi do prace na motorce v zime a je povazovan za sebevraha.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 27 lis 2013 20:56, celkem upraveno 1 x.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pokud si svá vlastní ratolest, tak to si radši kup nějakou starší motorku nebo skůtr. Tohleto se opravdu nevyplatí a pokud ty peníze máš, tak si je schovej a za tři roky za to koupíš slušný auto na začátek. Troufnu si říct, že ta motorka bude mít i ekonomičtější provoz. Pokud to stojí opravdu 120 tisíc, jak řiká petr22, tak si nedovedu představit kolik na to stojej náhradní díly, kdyby se ti tam nedejbože něco rozbilo.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
120 tisic bazarove. Za to mam tri velmi slusne bavoraky (presneji receno nas kolega) a ty maji takovy motorek jako Aixam na stahovani okynek.
To do te skoly nejezdi vlak, autobus, trolejbus, tramvaj, psi sprezeni nebo konske potahy?
To do te skoly nejezdi vlak, autobus, trolejbus, tramvaj, psi sprezeni nebo konske potahy?
Naposledy upravil(a) petr22 dne 27 lis 2013 21:00, celkem upraveno 2 x.
Aixam za slušné peníze asi neseženeš, protože logicky využívá toho, že ho můžeš řídit právě už od 15 let a tak je cena vysoko. U ostatních vozítek toho typu to bude podobné.
Takže já bych taky opravdu poradil počkat si ty 3 roky. Vím, že rada je to nepopulární, ale za 3 roky koupíš za 50 až 100 k už slušný auto, se kterým můžeš jezdit ještě pěkných pár let a budou se s ním dát překonávat i větší vzdálenosti.
Vybourat se v Aixamu bych teda fakt nechtěl
to je jedno, jak daleko a kam jezdíš, ale pokud je to po veřejných komunikacích, tak tě může přejet třeba Tatra a to by byl v Aixamu konec.
A na ježdění bez řidičáku se vykašli rovnou. Pokutu nepovažuji za tak hroznou věc, ale osobně by mě vadil odklad možnosti si pak řidičák vůbec udělat.
Takže já bych taky opravdu poradil počkat si ty 3 roky. Vím, že rada je to nepopulární, ale za 3 roky koupíš za 50 až 100 k už slušný auto, se kterým můžeš jezdit ještě pěkných pár let a budou se s ním dát překonávat i větší vzdálenosti.
Vybourat se v Aixamu bych teda fakt nechtěl

A na ježdění bez řidičáku se vykašli rovnou. Pokutu nepovažuji za tak hroznou věc, ale osobně by mě vadil odklad možnosti si pak řidičák vůbec udělat.
Právě že ještě ty 3 roky :( Je to strašně moc, už teď čekám šíleně dlouho :) A trest za řízení auta ve vyšší kategorii je tedy něco s dlouhou dobou platnosti?
to nevím ale uvědom si že tam nejde jen o tebe, ale mohl by jsi zranit někoho jiného!
Odesláno z mého GT-I9070
Odesláno z mého GT-I9070
zdenda204 píše:Právě že ještě ty 3 roky :( Je to strašně moc, už teď čekám šíleně dlouho :) A trest za řízení auta ve vyšší kategorii je tedy něco s dlouhou dobou platnosti?
s takovymhle přístupem uděláš líp, když za ten volant nikdy nesedneš..

začni se chovat trochu rozumně, kup si nějakou levnější motorku a nauč se trochu pravidla silničního provozu
v 18ti budeš trochu vědět, jak to na silnici chodí a budeš rád, že nemusíš jezdit ve favoritu, když ušetříš peníze za nějakej debilní Aixam..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25
- 11684
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 16:55