Radit instalaci SP3 nebo ne

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Radit instalaci SP3 nebo ne

Příspěvekod zlobyl » 10 srp 2008 00:06

Ahoj,
Je tomu docela dlouho, co Microsoft vydal SP3, ale stále nevím, jestli bych měl radit SP3 nebo ne?

Myslím si, že by takovéto věci měly být jednotné, aby nezačalo docházet k situacím, kdy se budou rady rádců rozcházet, a tak jsem založil toto vlákno a chtěl bych se tímto poradit se všemi, kteří se zabývají radami v oblasti Windows a HJT, zda se má doporučovat instalace SP3?

Já jsem osobně nakloněn instalaci SP3 doporučovat.

Vyjádřete, prosím, svůj názor. :lookround:

Dík.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Reklama
rosscow
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Radit instalaci SP3 nebo ne

Příspěvekod rosscow » 10 srp 2008 00:29

Ksysi jsem četl různé diskuze smíšených názorů a ty nikam nevedly. Takže dokavaď jsem nevyzkoušel, nevěděl jsem. Nyní ho XPéčkářům nemůžu nedoporučit, protože určitě nějaké klady má, stejně tak jako všechny aktualizace co obsahuje, ale viditelný rozdíl najdu tak maximálně, pokud kliknu na vlastnosi systému a tam uvidím WIN XP SP3. Podpora XP se pomalu blíží ke konci a v dnešní době se už doopravdy vyplatí přejít na Visty. Je pravda, že jsou náročnější na HW, ale dneska už s tím nabízené sestavy nemají sebemenší problém. Takže pokud bych volil mezi záplatou na několik let starý OS a Vistou volil bych druhou zmiňovanou. Obecně ale k tématu, jak už sem se zmiňoval: SP 3 "Nedoporučuji neinstalovat".
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 10 srp 2008 00:32

Já bych také doporučoval instalovat. I když mam SP2, pujdu do něj. Zatím jsem na něj neslyšel nic negativního, tedy nikde jsem o tom nečetl. Ale přeci je to servis pack, který by měl neco napravovat. Jsem pro doporučovat instalaci SP3
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 10 srp 2008 00:59

Mno tak ja osobne si myslim ze SP3 je zbytecnost...neznam aplikaci na XP co by chtela pri instalaci SP3 takze je to dle meho nazoru zbytecny "luxus"..kdyz uz chcete nejak obohatit svuj system tak SP3 to rozhodne nebude.Mam s nim zkusenosti i kdyz mam momentalne pouze SP2 a jsem spokojen.nac menit fungujici system za neco co nepoznate.pokud chcete ponat dejde Visty.Pomlouvaji se ale je to tim ze lidi na ne nemaj HW tak sou podle nich "sunky".Mel sem osobne Vista ultimate a mohu jen doporucit.Pri lepsim PC sou dokonale.Sice osobne mi moc nesedelo neustale ptani ale na to si clovek zvykne.Maji mnoho moznosti a graficky sou nadherny.I aplikace na ne uz si "zvykaji"..Takze pokud volit mezi SP3 a Vista..rozhodne vista.Ale toto tema neni o Vista ale o SP3.Shrnute receno.zbytecny "luxus"=nic noveho to uzivateli neprida ale na druhou stranu neuskodi.podle me zbytecna instalace.Bezny uzivate nic nepozna.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 10 srp 2008 09:18

Možná se to některým líbit nebude ale ti co mají XPčka v pořádku a udržované !
těm to jen mohu DOPORUČIT ! je to další balíček vylepšení a záplat po něm se mi widle mírně zlepšili v komunikaci
ale jinak to ani nepoznáte.(ale + to má je tam hodně záplat a vylepšení)
Tedy běžnému uživateli co neexperimentuje se systémem mohu jen doporučit.
pro rosscow
XPčka jsou sice staršího data ale už kompletně vyladěný systém + doplňky v podobě SPacků .Visty jsou náročnější a kvůli novému systému nebudu kupovat nové PC když na XPčkách mi jede zatím vše co potřebuji
. Navíc Vista je ještě ve fázi kdy není plně optimalizovaná a až ktomu dojde bude tu nový systém :lol:
vidím že uvádíš diskuze smíšených názorů a to je právě kámen úrazu protože většinou tihle chytrolíni co píšou na net ohledně systémů mají doma svůj počítač tak rozladěný že jim po instalaci SP3 PC většinou kolabovalo (což je známá věc) - to opravdu nikam nevede :wink:
takže Vy co používáte Win XP a chcete SP3 tak směle do toho - systém to nezhorší ,nedegraduje ale naopak přilepší mu to.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

rosscow
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod rosscow » 10 srp 2008 11:19

to jarod72pm: Boha ty seš najivní. Nic o mém rozladěném PC sem nenapsal ani písmeno. PS: Já a moje "rozladěné PC" nejde dohromady pro tvou informaci. Je vidět, že se navážíš do člověka, o kterém nemáš vůbec páru. Zřejmě posuzuješ asi tím, že si poslal zhruba o 1000 spamů více na toto fórum. Pokud člověk vydělává si na živobytí tak za HW těch pár korun dá a jde s dobou. Je vidět, že si z mého příspěvku nic nepochopil. Tudíž do skupiny takovejch těch chytrolínů zařazuj sám sebe. Moje vzdělání, práce a kvalifikace tomu doopravdy neodpovídá. Dneska sis nevybral toho správného člověka, kterého srazit. a jinak sem radil XPéčkářům: Nedoporučuji neinstalovat... obdivuji tvé myšlení a chápání, opravdu je asi na vysoké úrovni :lol:
Naposledy upravil(a) rosscow dne 10 srp 2008 11:33, celkem upraveno 2 x.
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2008 11:26

Jak už sem několikrát na tohle téma odpověděl. Na čistou instalaci jo, na rozjetej systém ne.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 10 srp 2008 11:42

Raději si upravit instalaci , integrovat do něj sp3 a je klid , s načatým systémem to může dělat neplechu nebo ho přinejmenším zpomalí.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 srp 2008 17:35

Souhlas s Rewqa a Owner.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 10 srp 2008 18:32

rosscow píše:to jarod72pm: Boha ty seš najivní. Nic o mém rozladěném PC sem nenapsal ani písmeno. PS: Já a moje "rozladěné PC" nejde dohromady pro tvou informaci. Je vidět, že se navážíš do člověka, o kterém nemáš vůbec páru. Zřejmě posuzuješ asi tím, že si poslal zhruba o 1000 spamů více na toto fórum. Pokud člověk vydělává si na živobytí tak za HW těch pár korun dá a jde s dobou. Je vidět, že si z mého příspěvku nic nepochopil. Tudíž do skupiny takovejch těch chytrolínů zařazuj sám sebe. Moje vzdělání, práce a kvalifikace tomu doopravdy neodpovídá. Dneska sis nevybral toho správného člověka, kterého srazit. a jinak sem radil XPéčkářům: Nedoporučuji neinstalovat... obdivuji tvé myšlení a chápání, opravdu je asi na vysoké úrovni :lol:

co to je já snad asi špatně vidím. Když jsi mi to tak upřímně tak i Já tobě upřímě a víc se k tomu vracet nebudu !!!
o tvém PC jsem nepsal ani čárku ! (když jsi nechápavý tak na to prosím nereaguj)
dovolíš si tvrdit že tu spamuju? ( proto tu nedělám Moda protože takový jako ty by tu už nebyli a rozhodně jsem větším přínosem pro fórum než tvé teorie či přispěvky)
chceš říct že Já si nevydělávám na živobytí ? (a kde bereš ty informace když ani Ty to nevíš)
Tvoje vzdělání práce a kvalifikace mě upřímě nezajímá jako moje ty ostatní! (nikdo ti to nebere)
Proč bych si měl vybírat tebe? (reagoval jsem pouze na excesy psané tvým jménem nic víc nic míň)
tohle neber jako urážku jen upesnění faktů .
ps: A hlavně příště neurážej laskavě ano!
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 srp 2008 21:38

Z výše uvedeného je vidět, že se opět jedno téma posunulo do osobní roviny. Takže malá rekapitulace a zámek: 3,5 ano, 3,5 ne (ty půlky jsou od příspěvků, které za určitých okolností instalaci SP 3 doporučují a za jiných oklností nedoporučují).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7829
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59
  • DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
    od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2446
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 črc 2024 18:52
  • Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
    od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3973
    od MonikaVavrova Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 11:07

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”