Steadicam (externí stabilizace obrazu)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Steadicam (externí stabilizace obrazu)

Příspěvekod jkmaxfli » 11 zář 2008 06:25

Ahojte
Tak jsem skoro týden projížděl www a studoval jsem steadicamy (stabilizátory),protože mě to hooodně zaujalo,ale když jsem postupně zjišťoval ceny těchto špičkových zařízení,tak mi spadla huba,proto jsem se rozhodnul jeden takový steadicam vyrobit do své video výbavy.Po prostudování různých článků a návodů jsem si řekl-jdu do toho.No a za 5 hodin jsem jeden steadicam zrodil na svět.Nemohl jsem se dočkat až to vyzkouším a když přišlo finále a připevnil jsem kameru,tak mi opět spadla pusa,protože to co jsem ztvořil funguje naprosto fantasticky.Práce mi trvala 5 hodin od 10-15 hod. a potom jsem 3 hoďky běhal s tím monstrem ve 32 letech jako magor a honil dokonale hladké záběry.Během dne přidám fotky steadicamu a lupnu sem nějaké to video na porovnání bez steadicamu a se steadicamem,doufám,že se Vám to bude líbit,zatím ahoj. :bigups:

EDIT:
3 x plastová trubka silnostěnná vylitá sádrou - délka 3 x 30 cm /cena 150 kč + sádra 50 kč
1 x rozbočovací 3 směrná chromová trubka /cena 350 kč
2 x koncové víčko se závitem pozinkované /cena 160 kč
10 x podložkové závaží pozinkované /cena 250 kč
1 x dlouhý vrut se závitem na závaží + matka
4 x černá pěnová rukojeť /cena 110 kč
1 x hlava z mini stativu VELBON /cena 800 kč
+ bílá elastická voděodolná lepící páska
+ camcorder Samsung HMX20C /cena 15 000 kč

Nařezat 3 trubky na délku 30 cm,poté vše zkompletovat,sešroubovat,závit se sám v umělé trubce vždy vytvoří
při šroubování komponent,jelikož je těžiště uprostřed tak závaží musí mít váhu protistrany(hlava s kamerou),tzn.že já mám váhu vršku/kamery a stativové hlavy) 0.5 kg a podložkové závaží jsem navážil přesně podle hmotnosti kamery což je opět 0.5 kg.Těžiště je poté dokonale vyvážené.
Jinak práce mi trvala něco málo přes 5 hodin i s finálnímy úpravami.Celkem mě to vyšlo něco málo pod 2 tisíce,což je s porovnáním originálu,který stojí 20 tis a více za pusinku.

Foto a odkaz na testovací video:

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=zcCwDA8MQEA

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A po posledních dokončovacích úpravách-finální steadicam:
Obrázek
► Zobrazit spoiler

Reklama
JokerMira
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Steadicam (externí stabilizace obrazu)

Příspěvekod JokerMira » 02 led 2009 19:24

Ahoj.. Ja bych chtel taky neco takoveho, ale nevim vubec jak na to, nic jsem jeste necetl.. Jestli by jsi mi to mohl rozepsat nejak podrobneji, a jestli se to hodi i na kamerku Sanyo HD1000.. Diky moc.. (hlavu mam možnost vzit ze stativu Hama).. JokerMira(zavinac).seznam.cz

Katarina6
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Steadicam (externí stabilizace obrazu)

Příspěvekod Katarina6 » 05 říj 2010 21:35

Ahoj,

velmi ma zaujala tvoja sikovnost zostavit si steadicam vlastnorucne.... Tvoj prispevok bol z roku 2008, je ten steadicam stale funkcny?
Chcela by som sa ta spytat ci by si vedel spravit aj mne taky? Takisto nemam bohuzial taku dobru fin. situaciu aby som si kupila ten za 20.000 Kc, a este k tomu som zena, a aj ked som vystudovala strojarsku priemyslovku, nie som taka zrucna aby som si ho sama zhotovila.... :huh:
aj keby som chcela akokolvek..... asi by mi to trvalo velmi dlho...... a ani nepoznam nikoho v okoli kto by mi to zlozil.....

Samozrejme som ochotna tvoj cas na pracu zaplatit, aby si bol spokojny a nebolo to len tak pre nic za nic......
Prosim odpis mi na moj mail katabary@gmail.com, budem velmi rada ak sa ozves....

Dakujem.

Katarina.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Trhání obrazu při 60 FPS
    od FoLLoW3r » 07 úno 2025 23:50 » v Hry
    1
    3230
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 18:54