Tak jsem skoro týden projížděl www a studoval jsem steadicamy (stabilizátory),protože mě to hooodně zaujalo,ale když jsem postupně zjišťoval ceny těchto špičkových zařízení,tak mi spadla huba,proto jsem se rozhodnul jeden takový steadicam vyrobit do své video výbavy.Po prostudování různých článků a návodů jsem si řekl-jdu do toho.No a za 5 hodin jsem jeden steadicam zrodil na svět.Nemohl jsem se dočkat až to vyzkouším a když přišlo finále a připevnil jsem kameru,tak mi opět spadla pusa,protože to co jsem ztvořil funguje naprosto fantasticky.Práce mi trvala 5 hodin od 10-15 hod. a potom jsem 3 hoďky běhal s tím monstrem ve 32 letech jako magor a honil dokonale hladké záběry.Během dne přidám fotky steadicamu a lupnu sem nějaké to video na porovnání bez steadicamu a se steadicamem,doufám,že se Vám to bude líbit,zatím ahoj.

EDIT:
3 x plastová trubka silnostěnná vylitá sádrou - délka 3 x 30 cm /cena 150 kč + sádra 50 kč
1 x rozbočovací 3 směrná chromová trubka /cena 350 kč
2 x koncové víčko se závitem pozinkované /cena 160 kč
10 x podložkové závaží pozinkované /cena 250 kč
1 x dlouhý vrut se závitem na závaží + matka
4 x černá pěnová rukojeť /cena 110 kč
1 x hlava z mini stativu VELBON /cena 800 kč
+ bílá elastická voděodolná lepící páska
+ camcorder Samsung HMX20C /cena 15 000 kč
Nařezat 3 trubky na délku 30 cm,poté vše zkompletovat,sešroubovat,závit se sám v umělé trubce vždy vytvoří
při šroubování komponent,jelikož je těžiště uprostřed tak závaží musí mít váhu protistrany(hlava s kamerou),tzn.že já mám váhu vršku/kamery a stativové hlavy) 0.5 kg a podložkové závaží jsem navážil přesně podle hmotnosti kamery což je opět 0.5 kg.Těžiště je poté dokonale vyvážené.
Jinak práce mi trvala něco málo přes 5 hodin i s finálnímy úpravami.Celkem mě to vyšlo něco málo pod 2 tisíce,což je s porovnáním originálu,který stojí 20 tis a více za pusinku.
Foto a odkaz na testovací video:
VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=zcCwDA8MQEA

A po posledních dokončovacích úpravách-finální steadicam: