Tak jsem už konečně vybral NTB :-))

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Tak jsem už konečně vybral NTB :-))

Příspěvekod Tomina » 08 led 2009 19:50

Tak nejprve chci poděkovat všem, kteří museli snášet mé časté dotazy k výběru notebooku pro mě. Je fakt, že jsem byl tak spletený, že jsem se sám prostě rozhodnout nemohl. Po skouknutí pár značek v různých elektrách, jsem nakonec koupil Asus Eee 901. Je to verze s SSD diskem a výdrž je opravdu kolem 6 hodin. Mám to jen na přednášky a je fakt, že nemá cenu v tom mít moc peněz. Když to srovnám, tak za tak malou cenu jsem dostal dá se říci novou technologii. Co se týká zmiňovaného Apple. V iStyle mi řekli, že nejlevnější model s cenou okolo 25.000,- se nevyplatí kupovat, prý praskají plasty (!) a celkově je kvalita zpracování horší. Neustále mě přesvědčovali o novějším celohliníkovém modelu MacBook s cenou okolo 32.000,- Je fakt, že byl už namakanější, ale tolik peněz nevyváží jeho vlastnosti. No, poté jsem mrkl na pár Acerů, ale vesměs to byl děs prvního kalibru. Když jsem píchl do víka displeje, prst se mi zaryl min. 2 cm do vnitra počítače. No řekl jsem si, že nejlepší bude koupit něco opravdu levného, co budu moci s klidným svědomím později hodit do popelnice, že svojí službu se to oddělalo. No zkoukl jsem levné ASUSy (fuj) poté eMachine, Compaq, a spol. Vždycky šlo buď o výběhové typy, či o naprostou nekvalitu, která šla vidět, už při otevírání víka displeje. No uznal jsem, že to chce něco, co budu mít jen na přednášky, s tím, že jakmile příjdu domů, hodím to do skříně a bude. JEdnak jsem chtěl co největší výdrž a mobilitu. Takže jsem začal šilhat po netboocích. Acer, HP, Toshiba, i Lenovo Ideapad. Nikdo z nich mě nepřesvědčil tak jako starý známý Eee. HP je sice z hliníku, ale výdrž baterky je ukrutně nízká a samotný netbook je docela drahý (lepší až kolem 12tis.) Acer One a další jsem vyřadil. Prý časté reklamace. Tak jsem se opět vrátil k ASUSU (divné,že?) a koukl jsem na Eee. Viděl jsem 901 a 1000H. U tisícovky mě vadil HDD..nechtěl jsem prostě věc, která často na ntb odchází a mě odešla také. Malá velikost SSD disku mě nevadila, sice je prý pomalejší, ale mě to příjde blbost. Notebook mi příjde velmi svižný a v některých situacích je rychlejší než moje stolní PC. Jako řeknu vám, že jsem odjížděl z brněnského ElectroWorldu s dobrým pocitem, že jsem si koupil věc, která je levná a na mojí práci mi stačí, s tím, že má ohromná plus ve vzhledu, který je opravdu nádherný (Appleovský) a v mobilitě...
Pokud máte na Eee otázky, sem s nimi...chystám sepsat recenzi na CZC.cz
Jinak co se týká palčivých problémů Eee, tak na klávesnici se dá zvyknout, ale na psaní bakalářek to není, a na displej se dívá opravdu v pohodě. Má dobrý jas a barvy, a rozlišení je také výborné. Bál jsem se, že na to neuvidím, ale je to pohoda..podsvícení by mělo být dle mých informací z LED.

Ještě jednou kluci díky.. :inlove:

EDIT: jen se zeptám, nevíte někdo kolik má slotů na RAM ?? Já jsem se díval pod kryt a viděl jsem jen jeden...je v něm giga, ale chtěl bych dvě, takže nevím jaký moduly koupit..díky
Přílohy
SDC11283.JPG
SDC11282.JPG
SDC11281.JPG
SDC11280.JPG
SDC11279.JPG
SDC11278.JPG
SDC11277.JPG
SDC11276.JPG

Reklama
Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Tak jsem už konečně vybral NTB :-))

Příspěvekod Fox8 » 08 led 2009 20:51

Jo myslím, že byl i na invexu (nejsem ai ale jist) jestli ano, tak jsem si ho zkouše a byl celkem dobrý. Vypadá pěkně jsem rád, že si někdo vybere barvu i jinou než černou :D ja bych bral NTB klidně bílý ;)
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 08 led 2009 20:58

Jestli se můžu zeptat, kolik byla cena v Electroworldu?
Jak je to s optiskama prstů? Jak se špiní bílá barva?
Lenovo Thinkpad Edge 15

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 08 led 2009 21:10

gyga píše:Jak je to s optiskama prstů? Jak se špiní bílá barva?

Jak se špiní bílá barva, stejně jako černá, akorát je to míň vidět :D no ošmatanej jsem měl zatim každej book na kterej jsem šáhnul vyjma posledního Soňáka s grafitovou kastlí.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 08 led 2009 21:19

V EletroWorldu jsem za něj platil 8.999,- a dostal jsem gratis Antivir Panda na tři PC. Jako na czc.cz ho mají za 10.022,- :wink:

Jinak já osobně jsem ulítlej na jiné barvy, ne ž je černá, ta je dle mě taková nudná a fádní. Co se týká otisků, uvidíš je pouze, když natočíš noťas proti světle. Na černém podkladu jsou otisky vidět mnohem více. Opravdu. Zde je to v pohodě..co se týká špinění, tak nevím, mám ho zatím od včerejška. Ale myslím si, že Touchpad bude mít náběh žloutnout, ostatní plasty chrání lak, to bude v pohodě, ale touchpak a klávesnice může časem vypadat škaredě, ale je třeba si holt mýt ruce a tu a tam notebook utřít vlhčím hadrem. Jsou i různé spreje. Já osobně jsem zatím nezaregistroval, že by se nějak více špinil. Co mi říkali spolužáci, tak ta černá vypadá více jako hračka. Jako ty notebooky pro děti z TV Products :lol:
Ta bílá tomu sedne nejlépe, není to bílá, ale spíše perleť. Opravdu se jim Eee moc povedlo..mám už objednanou externí mechaniku (1.000,-), protože mám hodně programů na CD a hlavně kvůli instalacím XP, jo dá se bootovat z flashky, ale mě se to nepodařilo a to jsem to zkoušel dle návodu. Takže tímhle to vyřeším a mám klid. Jinak dostal jsem DVD, na kterém je XP + ovladače, takže paráda. Výkon Eee na vše postačuje, dokonce i na některé hry, ale to já nezkoušel a zkoušet nebudu. Jinak rozhodně neposlouchejte kecy na diskuzích jako třeba czc.cz, kde tam píší tupci, kteří notebook nemají a myslí si, že vědí vše nejlépe. Díky něm jsem Eee odsoudil dříve, než jsem ho vůbec poznal. Nyní jsem otočil o 180° a opravdu samá chvála. Ale jak říkám, mám ho chvíli...

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 08 led 2009 22:43

Gratuluji ke koupi notebooku a přeji hodně radosti na netu, technické problémy pořešíme - tak další krok k novým úspěchům, máš na to. Hlavně na něho nekřič, nenadávej a nebuď hlučný, disku to prý vadí a docela tomu věřím.

george
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 09 led 2009 13:17

díky..budu ke svému ntb co nejvíce uctivý :lol:

foto1977
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod foto1977 » 09 led 2009 13:43

Tomina: gratuluji k novému netbooku! :-)
Také nad koupí netbooku přemýšlím, takže tvé poznatky se mi budou hodit.
Jakej prosím tě máš ssd? 12GB (4+8)? Nebo 20GB?
p.s. tohle asi znáš: http://forum.mujeee.cz/

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 09 led 2009 14:26

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 09 led 2009 14:56

O Info na RAM děkuji (jen mi vrtá hlavou, že BIOS ukazuje 533MHz).
Nicméně mám verzi SSD 8+4, kde na tom menším je XP, což mě svým způsobem štve. Mám v plánu to přeinstalovat. Dostal jsem samouřejmě podpůrné DVD, na kterém jsou ovladače a OS. Problém je ten, že systém je již přeinstalovaný a já ho mám pojmenovaný jménem prodejce. Čili ElectroWorld, což se mi nelíbí a další sviňárna je to, že mě na disk nainstalovaly různé serepetičky, takže mi systém řve, že má volného místa jen 210 MB :lol:
Mám v plánu využít radu na mujeee.cz, kde systém nainstalovaly na větší z disků, ten je prý snad i rychlejší...
Nicméně, netbook valí od rána a musím ho pochválit za teploty. Spodní plast je jen trošku zahřátý, ale touchpad a vršek je studený.Vzduch z netbooku je trošičku teplejší, ventilátor neběží stále..zapnul se cca po 4 hodinách práce a nejde vůbec slyšet, poznáte ho jen, že z průduchů jemně vyfukuje teplejší vzduch. Sranda je, že mi stále hlava nebere, jak lze za tak nízkou cenu vyrobit takovou suprovou věc. PRostě oproti mému notebooku, který před rokem stál 18tis. vidím neuvěřitelný pokrok. A samotná velikost mi vůbec nevadí, na klávesnici jsem si již zvykl..jen je fakt, že touchpad je nepřesný a pracovat se s ním nedá..koupil jsem si notebookovou myš ve stejné barvě mého miláčka :lol:
Dokonce mě bílá barva tak pohltila, že jsem si koupil včera i bílý mobil :lol: :lol: :lol:

foto1977
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod foto1977 » 09 led 2009 15:01

dík za info,
tu myšku máš taky Eee nebo jinou? Oni dělaj dost příslušenství Eee.
p.s. jakej používáš browser? a co antivir - panda není náročná? a co antyspy?

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 09 led 2009 15:19

teploty jsou zcela normální přece jen tam máš cpu který je výkonem i spotřebou (5W) daleko za dnešním podprůměrem.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”