Tak nejprve chci poděkovat všem, kteří museli snášet mé časté dotazy k výběru notebooku pro mě. Je fakt, že jsem byl tak spletený, že jsem se sám prostě rozhodnout nemohl. Po skouknutí pár značek v různých elektrách, jsem nakonec koupil Asus Eee 901. Je to verze s SSD diskem a výdrž je opravdu kolem 6 hodin. Mám to jen na přednášky a je fakt, že nemá cenu v tom mít moc peněz. Když to srovnám, tak za tak malou cenu jsem dostal dá se říci novou technologii. Co se týká zmiňovaného Apple. V iStyle mi řekli, že nejlevnější model s cenou okolo 25.000,- se nevyplatí kupovat, prý praskají plasty (!) a celkově je kvalita zpracování horší. Neustále mě přesvědčovali o novějším celohliníkovém modelu MacBook s cenou okolo 32.000,- Je fakt, že byl už namakanější, ale tolik peněz nevyváží jeho vlastnosti. No, poté jsem mrkl na pár Acerů, ale vesměs to byl děs prvního kalibru. Když jsem píchl do víka displeje, prst se mi zaryl min. 2 cm do vnitra počítače. No řekl jsem si, že nejlepší bude koupit něco opravdu levného, co budu moci s klidným svědomím později hodit do popelnice, že svojí službu se to oddělalo. No zkoukl jsem levné ASUSy (fuj) poté eMachine, Compaq, a spol. Vždycky šlo buď o výběhové typy, či o naprostou nekvalitu, která šla vidět, už při otevírání víka displeje. No uznal jsem, že to chce něco, co budu mít jen na přednášky, s tím, že jakmile příjdu domů, hodím to do skříně a bude. JEdnak jsem chtěl co největší výdrž a mobilitu. Takže jsem začal šilhat po netboocích. Acer, HP, Toshiba, i Lenovo Ideapad. Nikdo z nich mě nepřesvědčil tak jako starý známý Eee. HP je sice z hliníku, ale výdrž baterky je ukrutně nízká a samotný netbook je docela drahý (lepší až kolem 12tis.) Acer One a další jsem vyřadil. Prý časté reklamace. Tak jsem se opět vrátil k ASUSU (divné,že?) a koukl jsem na Eee. Viděl jsem 901 a 1000H. U tisícovky mě vadil HDD..nechtěl jsem prostě věc, která často na ntb odchází a mě odešla také. Malá velikost SSD disku mě nevadila, sice je prý pomalejší, ale mě to příjde blbost. Notebook mi příjde velmi svižný a v některých situacích je rychlejší než moje stolní PC. Jako řeknu vám, že jsem odjížděl z brněnského ElectroWorldu s dobrým pocitem, že jsem si koupil věc, která je levná a na mojí práci mi stačí, s tím, že má ohromná plus ve vzhledu, který je opravdu nádherný (Appleovský) a v mobilitě...
Pokud máte na Eee otázky, sem s nimi...chystám sepsat recenzi na CZC.cz
Jinak co se týká palčivých problémů Eee, tak na klávesnici se dá zvyknout, ale na psaní bakalářek to není, a na displej se dívá opravdu v pohodě. Má dobrý jas a barvy, a rozlišení je také výborné. Bál jsem se, že na to neuvidím, ale je to pohoda..podsvícení by mělo být dle mých informací z LED.
Ještě jednou kluci díky..

EDIT: jen se zeptám, nevíte někdo kolik má slotů na RAM ?? Já jsem se díval pod kryt a viděl jsem jen jeden...je v něm giga, ale chtěl bych dvě, takže nevím jaký moduly koupit..díky