Ja se zbavit majetku!

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Ja se zbavit majetku!

Příspěvekod liborek » 20 říj 2012 20:12

:D Jelikož jsem nikde nesehnal odpověď a tady jsem jako doma, napadlo mě zeptat se zde, ikdyž otázka je na hony vzdálena PC.Nejlepší by bylo kdyby měl někdo známého právníka.
Vlastním, nebo budu vlastnit /dědictví/nějaké pozemky, které ovšem nechci.Jak se jich zbavit.Zkoušel jsem darovat/státu,obci,známým/, ale nikdo je nechce.Je to všechno v divočině a k ničemu se nehodí.Prodat tím pádem už je vyloženě sci-fi.Zatím jsem si je ještě nezapsal na katastr.Tak mě napadla poslední možnost si je nezapsat a tím pádem by se ani nikdy nestaly mým majetkem.Nenašel jsem nikde, že by to byla povinnost, ikdyž to se mi nezdá.Nepište mi, že mám odmítnout dědictví neboť tak jsou ještě jiné věci.Taky to neřeší všeobecně ten problém jak se zbavit něčeho co nechci.
Naposledy upravil(a) liborek dne 20 říj 2012 21:04, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
Wordstar14
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Ja se zbavit mejetku!

Příspěvekod Wordstar14 » 20 říj 2012 20:19

Ja myslim, ze dedicstva sa mozes aj vzdat.
Doporucujem si zaplatit pravnu radu.

guest

Příspěvekod guest » 20 říj 2012 20:25

Já té otázce vůbec nerozumím, předně, jak už je psáno se dědictví můžeš vzdát a to se dělá zpravidla když je na něm dluh. Pokud tam dluh není, pak to můžeš přepsat na mne, já si s tím nějak poradím. Více SZ

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 20 říj 2012 20:41

Blue Spirit byl jsi rychlejší no :lol: :cry: kdyby něco zbylo, můžete mi dát taky vědět.

Layo
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Layo » 20 říj 2012 20:45

Sice jsem běloch, ale něco zadarmo taky rád přijmu.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 říj 2012 20:51

Dědictví musíš vzít celé, nebo odmítnout. Jiná možnost není. Teprve až dědictví přijmeš, můžeš s ním nakládat, ale v rámci platných zákonů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 20 říj 2012 20:52

Ale jen tak na okraj. Moje teta tady vedle ve vsi zdědila relativně velký majetek, nějaké polnost, lesy a sady. Je ji přes 70 a prodat to nechce. Předkové ji řekli že je to grunt a ten se musí držet.
Něco na tom je.

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 20 říj 2012 20:57

jj,i já bych pole,lesy neprodal ani omylem.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Ja se zbavit majetku!

Příspěvekod liborek » 20 říj 2012 21:15

Myslím, že jsem jasně napsal, že dědictví se nemůžu vzdát, neboť tam nebyly jen ty pozemky.Layo:Klidně.Ovšem co by jsi s tím dělal,když budeš muset platit daň z pozemků,které jsou neprodejné,musíš se o ně starat,nedá se tam nic pěstovat ,je to pěkně daleko od Tvého bydliště.Myslíš, že by jsi to zadarmo opravdu vzal?Pak už to zadarmo nebude.Budeš jen platit a nebudeš z toho nic,ale opravdu nic mít,mimo starosti.Už jsem psal např.Pozemkovému fondu ČR a nechtějí to a i obec pod kterou to nálží mo odpověděla, že co by s tím dělali!Zaplatit právníka si můžu.Ovšem proto,jsem psal dotaz nejprve třeba sem, kdyby třeba někdo měl nějakou zkušenost.A moc nehleďte na to dědictví, to je celkem vedlejší.Hlavní problém je ten, že by jste měly podobné pozemky, ze kterých jen platíte,nikdo je nechce a vy také ne.Co s tím?Pokud je necháte jen tak ležet, můžete dostat i pokutu.A pokud nebudete platit daň tak tím horší.Jako příklad vezmu, že má někdo pozemky,ale dostane se třeba zdravotně/můj případ/ do situace, že už se oně nemůže starat, tak by přece měla být možnost co s nima.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 20 říj 2012 21:29

liborek tak sem hoď nějaké info o těch pozemcích, třeba bude mít někdo skutečný zájem. Nevěřím tomu, že na vlastnictví pozemků by člověk tak těžce prodělával :D

Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Hoff » 20 říj 2012 21:48

Může tam být ropa nebo břidlicový plyn.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 20 říj 2012 21:57

Hoff: ...které automaticky připadají státu.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”