PC vs Gramofon Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC vs Gramofon

Příspěvekod guest » 16 pro 2014 20:47

Už jsem nechtěl, ale prostě musím!

Při zachování srovnatelných podmínek nemůže být nikdy reprodukce založená na mechanickém přenosu lepší, než při použití přenosu elektronického, popř. optického.

Jde přece o to co posloucháš.!

Pusť si gramodesku a CD a pak ten rozdíl uvidíš i bez kopírování článků pseudoznalců!

Reklama
Rejtharik
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Rejtharik » 16 pro 2014 20:48

Vidím, že se to tady opravdu rozjelo. Taky se tady teda zeptám abych si doplnil vědomosti.
Jak jemožné, že zvuk s CD bude kvalitnější než z gramodesky, když je ten signál navzorkovaný. Navzorkovaný signál nemůže být stejně kvalitní jako původní. Přece když signál navzorkuju, přestává být spojitý. I když ho navzorkuji vysokou frekvencí tak si sice pomůžu, ale ne až ke kvalitě původního signálu.

//EDIT: Doplním svůj příspěvek o obrázky

Obrázek
Obrázek
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 16 pro 2014 21:01

Blue Spirit píše:Pusť si gramodesku a CD a pak ten rozdíl uvidíš i bez kopírování článků pseudoznalců!

Pustil jsem si desku i cd, ale neviděl jsem vůbec nic. A to jsem si vzal na to brýle :lol:

BS, vykašli se na žabomyší spory, už jsem tu napsal, že sebelepší aparatura, ať už má signál odkudkoli, Ti bez vhodně akusticky upravené místnosti stejně zahraje něco úplně jiného, než je na původním nosiči. Dohadujeme se tu o tom, jestli kvalita je ve věrnosti nebo v poslechové příjemnosti a ten, který se nás na to zeptal, má patrně hlavu v pejru a jestli to bere vážně, tak už visí na trámu. Takže bych s tím už skončil.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 16 pro 2014 21:03

Přátelé jdete na to moc vědecky.

Připravte si doma láhev vína a pozvěte přítelkyni. /Watmetra se to netýká/

Rozdělejte víno a dejte přítelkyni vybrat mezi vynilem a CD.

Watmetr to je mi líto, chybu hledej mezí přehrávačem a ušima.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 16 pro 2014 21:05

Rejtharik píše:Navzorkovaný signál nemůže být stejně kvalitní jako původní.

Lidske ucho ale neni tak dokonale, aby ten rozdil poznalo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 16 pro 2014 21:12

OT:
Blue Spirit píše:Připravte si doma láhev vína a pozvěte přítelkyni. /Watmetra se to netýká/

Jak to??? Já nesmím mít přítelkyni??? A proč??? Co jsem komu udělal??? :OT
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 pro 2014 21:15

Je blbost to hodnotit podle toho, co si vybere přítelkyně. Jasně, vybere si gramofon, ale nebude to kvůli kvalitě reprodukce.
Když té samé přítelkyni dáš vybrat mezi svezením se ve veteránu nebo novém vozu, vybere si veterána. Ale určitě nejde říct, že ten veterán je kvalitnější nebo že poskytuje lepší výkony...

A k vzorkování - podle mě princip sluchu (kladívko, kovadlinka, třmínek) už sám o sobě vylučuje spojitost vnímaného signálu. To ucho si to "digitalizuje" samo o sobě. Takže by mělo stačit vzorkovat s vyšší frekvencí, než je fyzicky možné v uchu dosáhnout.

Tímto bych chtěl poprosit o ukončení flamu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 16 pro 2014 21:24

Tímto bych chtěl poprosit o ukončení flamu

Žbeky, promiň, ale neumím držet hubu, takže už se o to ukončení flamu snažím s použitím humoru, ironie, vážnosti možná víc než hodinu a nějak to nejde. Ale tohle je poslední, co do toho vlákna píšu a víc se tu neprojevím.

guest

Příspěvekod guest » 16 pro 2014 21:24

No vidíš pane Žbeky, já blbec si myslel že na diskuzním foru se diskutuje. Omlouvám se za svoji nevědomost.

PS/ Proštuduj si co je SPAM nebo FLAMe

guest

Příspěvekod guest » 16 pro 2014 21:25

Watmetr to tedy rozštíp. Sám začal a sám ukončuje :-D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 pro 2014 21:26

Ať je to CD, nebo gramofonová deska - vždy je to jen více či méně nedokonalý obraz reality. Obávám se, že to nevidím reálně, že se na něčem shodnete, protože každý trváte na svém názoru. To vám neberu, ale z toho důvodu nemá smysl pokračovat k nikam nevedoucímu závěru.

Jen na okraj - modrásek říká, že je důchodce a při tom si zve slečny na víno. Ten se má. :lol:
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 pro 2014 21:31

Blue Spirit píše:No vidíš pane Žbeky, já blbec si myslel že na diskuzním foru se diskutuje. Omlouvám se za svoji nevědomost.

PS/ Proštuduj si co je SPAM nebo FLAMe

O spamu jsem neřekl ani půl slova, i když by se za něj ty tvé příspěvky s vínem daly označit. A flame se tu ztrhl a nedělej že ne. Jedny a ty samé argumenty stále dokola, žádná strana nechce ustoupit, přínos pro tazatele nula.

A tento příspěvek ti připomenu, až se tu zas budeš po někom vozit, že svými dotazy tazateli nepomáhá a že jsme PC poradna. Pro tebe jsme totiž PC poradna nebo diskuzní fórum podle toho, co se ti zrovna hodí...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Gramofon
    od liborek » 12 lis 2024 20:44 » v Vše ostatní (Off topic)
    8
    3764
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 17:22
  • Gramofon
    od AirCrew » 26 dub 2025 13:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2013
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    27 dub 2025 00:57

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”