Ebook čtečka

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Ebook čtečka

Příspěvekod bohnice05 » 28 dub 2015 22:00

Zdravím,
máte někdo zkušenost s tímto zařízením? Vůbec nevím, po jakých parametrech se dívat a jak to funguje. Viděl jsem například, že některé mají i wifi připojení a tak by mne zajímalo, jestli se dá procházet web. Konkrétně že bych se ve škole připojil do univerzitního systému a dostal se do studijních materiálů, které bych si otevřel v PDF. Je to reálné nebo tohle je už čiště tabletová záležitost? A jak je to s osvětlením? Četl jsem, že čtečka má být jako papír, tedy nepodsvícena a nenamáhající oči. Maximálně že existují externí lampičky. Pak jsem ale viděl čtečku s podsvícením. Ta už tedy není tak dobrá na oči? Díky za všechny rady :-) .
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Reklama
Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Ebook čtečka

Příspěvekod Aolorn » 29 dub 2015 18:26

Parametry... ona jich je většina prakticky stejných, co se zobrazovače a procesoru týče. černobílý e-ink displej (jsou i barevné e-inky, ale ty barvy jsou takové...vyblité) a tak dále. Liší se to většinou pamětí, podporou formátů a dalšími detaily jako je wifi, 3G, reproduktor, ovládací prvky...

Bývaly i čtečky s kompletní qwerty klávesnicí, ale od toho se už upouští díky rozvoji dotykového ovládání. I když některé mají stále jednoduché tlačítkové ovládání pomocí čtyř směrových kláves, to mi nepřišlo moc užitečné a píše se na tom šíleně blbě.

Já osobně mám Kindle Paperwhite 2, takže jednu z těch podsvícených a dotykových, se softwarovou klávesnicí.

Pokud jde o podsvícení. Ano, číst bez světla v očích je příjemnější, ale třeba u mého Kindle je celkem 25 stupňů podsvícení s tím, že stupeň 0 podvícení úplně vypne, takže by asi nebyl důvod nevzít si čtečku s podsvícením, pokud nebude cenově mimo.

Internet tam jde. Třeba Kindle může mít Wifi a 3G, ale 3G je myslím omezené jen na používání služeb Amazonu (to za ten přípatek fakt v žádném případě nestojí). S Wifi ale můžeš brouzdat po netu, jak jen je ctěná libost. I když se to jmenuje "experimental browser," funguje dobře. Jen... e-ink není zrovna známý svou reakční dobou. Scrollování stránkami a dokumenty je docela neohrabané.
Taky záleží na tom, jaké školní připojení máš na mysli. Třeba u nás technická podpora fakulty tvrdí, že neexistuje žádný způsob, jak Kindle připojit k Eduroamu, ale u mě to fungovalo.

PDF by fungovat měly, ale záleží jaké. Třeba o Kindlech se ví, že neumí v PDF měnit velikost písma, takže se u nich člověk musí občas pachtit s tím ne právě plynulým zoomováním a scrollováním.

Jestli máš nějaké další, konkrétnější dotazy, klidně se ptej. Mám trochu zkušeností s tlačítkovým Pocketbookem Basic a zmiňovaným Kindlem Paperwhite 2
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2015 18:34

Za mě jsem jednoznačně pro tablet, je to univerzální přístroj a podsvícení si zvolíš. Tablet je v podstatě počítač, takže nebudeš omezován a když budeš líný, necháš si číst :lol:

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 01 kvě 2015 15:53

Ta Kindle Paperwhite 2 vypadá docela dobře. Kde jsi ji konkrétně a hlavně za kolik kupoval? Jo a ještě takový dotaz, jak je to s originály a neoriginály knih? Je tam nějaký certifikát nebo jak dosáhnou autoři knížek toho, že si to prostě nekoupí jeden člověk a pak to ostatním nenahraje zadarmo?
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Aolorn » 02 kvě 2015 08:54

Já ji měl z aukra za asi... tři tisíce i s obalem, který jinak stojí 30 euro, jestli si pamatuju.
Pokud chceš novou, zvaž svou úroveň Němčiny. Co se tak dívám na heureku, obchody to prodávají za 3200-3500 a na Německém Amazonu je teď v akci za 99euro, takže nějakých 2700. Teď nevím, jestli Amazon pořád ještě nezasílá do východní ciziny, nebo už to jde poslat i k nám, ale i kdybys měl využít služby nějaké té společnosti nabízející dočasnou Adresu v Německu a následné přeposlání do ČR, pořád by se to ještě mohlo vyplatit.

Ano, hodně knih z Amazonu má DRM, některé DRM nemají... je to taková nekonečná právní bitva co už je moc a co ještě ne. A autoři toho stejně nedosáhnou. Je hodně nástrojů, které to DRM z knih odstraňují a moje zařízení taky přišlo plné všemožných knih z různých pochybných zdrojů a dokonce nalogované na účet předchozího majitele i s údaji o kreditní kartě :D
Taky se dá říct, že s tím Amazon bojuje i tak, že Kindle oproti jiným značkám podporuje jen málo formátů a má i úplně vlastní formát knih- KF8. Nepodporuje třeba populární formát EPUB a řadu dalších.
To ale není až takový problém. Doporučuju třeba program calibre, který je super na správu tvé digitální knihovničky a dokáže taky převádět e-knihy z a do všech možných formátů.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 kvě 2015 09:02

Amazon samozrejmne do vychodni ciziny zasila, stejne tak naprosta vetsina prodejcu co prodavaji na Amazonu.

Amazon ale samozrejmne neposle k nam nic, co neni urceno pro Evropu nebo je to urceno po jinou zemi (napr. Nemecko).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”