Příspěvekod Aolorn » 29 dub 2015 18:26
Parametry... ona jich je většina prakticky stejných, co se zobrazovače a procesoru týče. černobílý e-ink displej (jsou i barevné e-inky, ale ty barvy jsou takové...vyblité) a tak dále. Liší se to většinou pamětí, podporou formátů a dalšími detaily jako je wifi, 3G, reproduktor, ovládací prvky...
Bývaly i čtečky s kompletní qwerty klávesnicí, ale od toho se už upouští díky rozvoji dotykového ovládání. I když některé mají stále jednoduché tlačítkové ovládání pomocí čtyř směrových kláves, to mi nepřišlo moc užitečné a píše se na tom šíleně blbě.
Já osobně mám Kindle Paperwhite 2, takže jednu z těch podsvícených a dotykových, se softwarovou klávesnicí.
Pokud jde o podsvícení. Ano, číst bez světla v očích je příjemnější, ale třeba u mého Kindle je celkem 25 stupňů podsvícení s tím, že stupeň 0 podvícení úplně vypne, takže by asi nebyl důvod nevzít si čtečku s podsvícením, pokud nebude cenově mimo.
Internet tam jde. Třeba Kindle může mít Wifi a 3G, ale 3G je myslím omezené jen na používání služeb Amazonu (to za ten přípatek fakt v žádném případě nestojí). S Wifi ale můžeš brouzdat po netu, jak jen je ctěná libost. I když se to jmenuje "experimental browser," funguje dobře. Jen... e-ink není zrovna známý svou reakční dobou. Scrollování stránkami a dokumenty je docela neohrabané.
Taky záleží na tom, jaké školní připojení máš na mysli. Třeba u nás technická podpora fakulty tvrdí, že neexistuje žádný způsob, jak Kindle připojit k Eduroamu, ale u mě to fungovalo.
PDF by fungovat měly, ale záleží jaké. Třeba o Kindlech se ví, že neumí v PDF měnit velikost písma, takže se u nich člověk musí občas pachtit s tím ne právě plynulým zoomováním a scrollováním.
Jestli máš nějaké další, konkrétnější dotazy, klidně se ptej. Mám trochu zkušeností s tlačítkovým Pocketbookem Basic a zmiňovaným Kindlem Paperwhite 2
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM