iOS nebo Android? Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

T-runner-T
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

iOS nebo Android?  Vyřešeno

Příspěvekod T-runner-T » 05 čer 2016 23:22

Dobrý den, budu si pořizovat nový telefon. Doteď jsem měl měl pouze Androidy, ale přestává mě už bavit to jak se pořád sekají, aplikace kolikrát padají, atd... Telefon s 4jádrovým procesorem, 2GB RAM, zapnu Instagram a po půl minutě načítání vyskočí hláška "Aplikace Instagram přestala pracovat"... O rychlosti reakcí radši ani nemluvím. Přemýšlel jsme, že bych přešel na iOS... Myslíte si, že by to byla dobrá volba? Na telefonu nejčastěji používám FB, Messenger, Instagram, Snapchat, hodně taky natáčím a stříhám videa a poslouchám hudbu. Pokud si myslíte, že by to byla dobrá volba, mohli by jste mi doporučit jaký koupit? Nemám moc vysoký rozpočet, rozhoduji se mezi 5, 5S a 5C. Nepřijde mi, že je mezi nimi nějako velký rozdíl, takže pokud jste iPhone měli, nebo ještě máte, rád si vyslechnu vaše názory. Předem dík za odpovědi :-)

Reklama
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: iOS nebo Android?

Příspěvekod iDkcz » 05 čer 2016 23:35

Za mě po 6 letech na iPhone 3G, který mimochodem nedosloužil ( vše plně funkční až na občasnou změnu hlasitosti o stupínek dva směrem nahoru ob pár dní ), ale byl před rokem a půl vyměněn za iP6(v době vydání) jen samá chvála. Nechci tu vést flame na iOS vs. Android, ale za dobu používání iP6, na kterém mám plných 16GB zaplácáno hrama a aplikacema, nějaký fotky, jestli deset písniček a prozatím mi pouze dvakrát spadla aplikace Facebook, nevím či náhodou, ale vždy po updatu aplikace. Jinak téměř denodenní problémy, které slýchám od širokého okolí s Androidama v podobě stížností na četné prodlevy v reakcích telefonů až po pády mnoha aplikací musím jako iOS uživatel, který nikdy neměl Android na dlouhodobé užívání ( z jistých a jasných osobních důvodů :D ) zaklepat :evil: :evil: :evil: a na dřevo !
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

T-runner-T
nováček
Stav:

Příspěvekod T-runner-T » 05 čer 2016 23:38

Super přesně o tom jsem mluvil a to je pro mě hlavní... :-) Už mě to fakt s těma Androidama nebaví :-D Děkuju za názor...

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 05 čer 2016 23:44

Ale říkám, je to jen názor. Sto lidí sto chutí, v tomhle případě jsou tací, kteří rychlostní stránku neřeší a je pro ně důležitější vzhled / cena ( to proti iOS chápu, ale,.. ) / vybavenost - paměťová karta, dualSIM
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 06 čer 2016 00:11

Odjakživa jsem měl Androidy (HTC Desire S, HTC Desire 310, nyní Huawei P8 Lite) a příští telefon už Android nebude... Co je na tom, že je dostupných mraky aplikací, milion jader, když ten telefon "intenzivní" používání nezvládá a stejně se časem zahltí a začne občas přisekávat, byť je hardwarově sebevýkonnější...HW bohužel SW nedožene...Ne že bych měl se současným P8 Lite nějaké velké problémy, to ne...je super (asi nejlepší telefon, co jsem měl), ale prostě někdy má slabší chvilky, někdy v nejméně vhodnou dobu, a těch bych se už chtěl vyvarovat :)
Takže pokud i sám uvažuješ o iOS, za mě ano.

EDIT: Pro zajímavost, pracuji ve firmě, která zas pracuje přímo pro Apple (nebudu jmenovat), nicméně už se nedivím, proč jsou Apple produkty tak drahé :lol: jak tam se plýtvá s penězi je neuvěřitelné...i přímo kvůli Applu, a někdo to zaplatit musí :lol:
Naposledy upravil(a) Kotik dne 06 čer 2016 00:39, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Dwamin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Dwamin » 06 čer 2016 00:16

Ačkoliv iPhone nepoužívám, tak na to co píšeš, mohu také doporučit iOS. Jinak napsal jsi tam 5, 5S a 5C. Céčko bych rovnou vyřadil z výběru, to už je přeci jen, co se HW stránky týče, slabší. Zbylé dva bych nahradil 5SE, za cenu 5S či nižší dostaneš uplný top co Apple nabízí. Pokud teda kupovat nějaký 5tkový iPhone, tak rozhodně SE :)
Pc sestava : CPU Intel Core i5 6500 3,2Ghz | MB : MSI B150 PC MATE | GPU : MSI R9 280 3GB | RAM: 16GB Kingston HyperX Fury 2133hz | HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB | Zdroj: Enermax NAXN ENP450AGT 450W | Case: CoolerMaster Elite 370

Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Roidoc » 06 čer 2016 00:19

Také vlastním Huawei P8 Lite a zatím nejlepší mobilní telefon s Android co jsem měl. Ale kdybych měl potřebné finance a měl si vybrat mezi stejnou cenovou kategorií v rozmezí 6-10 tisíc, asi bych šel do iOS. A na ty maličkosti co odsuzují Android fans proti iOS, věř, dá se na to zvyknout a je lepší se omezit v některých věcí než aby se sekala i úvodní obrazovka a po zapnutí telefonu jsi neměl v 2GB RAM volnou ani polovinu.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 06 čer 2016 01:26

vzhledem k tomu, že s funkčním androidem se prodávají aktuálně jenom 4 telefony - nexus 5x, nexus 6p, oneplus x a oneplus 2, tak se vůbec nedivim, že si lidi po nákupu různejch paskvilů pořád stěžujou, jak se to dřív nebo pozdějc seká a je to pomalý :thumbdown:
já frčim už od září na oneplus 2 a žádný zpomalování nebo sekání neznám, všechno valí jak o život a jediný restarty dělám při aktualizaci systému, tzn. jednou za pár měsíců
takže otázka neni, jestli android nebo ios, ale jestli čistej android nebo ios - v takovym případě si myslim, že je to jedno
ale těm zprasenejm rádobyandroidím slátaninám se určitě obloukem vyhnout :evil:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 čer 2016 06:51

Vždycky jsem byl proti Androidu, ale musím zaklepat, že po tom co jsem si koupil Samsung Galaxy s6 (přechod z WP), tak nebyl jediný problém a všechno funguje jak má. Bratr má iPhone a taky dobrý, rychlost všechno ok. Já osobně bych si musel asi dlouho zvykat.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

T-runner-T
nováček
Stav:

Příspěvekod T-runner-T » 06 čer 2016 06:58

Super děkuju moc všem za reakce. Myslím si, že mi to úplně stačí a půjdu teda do iOS :-D :-)

Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Akrej » 06 čer 2016 08:08

Já měl 3 mobily s Adroidem a pokaždé to nebilo ono něco mi tam chybělo sekalo se to a po roce tam něco odešlo tak jsem se na pů roku vratil k staré nokii která mi postačila za rok používaní nokie jsem přešel na WP a jsem sní spokojen dodnes.Na lumii stalé vychazí nové aktualizace zrychlujcí telefon nebo opravení par chybiček.A vychazí nové aplikace pro usnadnění.Proti ios nic nemám.Ios se mi libí že má spousty originalních aplikací co na androidu nejsou a také siri.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”