Padělaný iPhone - Jak postupovat ? Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

als
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Padělaný iPhone - Jak postupovat ?

Příspěvekod als » 15 led 2014 08:47

nikoho se nezastavam
Naposledy upravil(a) als dne 15 led 2014 11:19, celkem upraveno 1 x.

Reklama
akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 15 led 2014 09:12

als nejsi náhodou ten prodávající, když se ho zastáváš?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2014 09:47

Aha, takze inteligence cloveka se pozna podle toho, ze pozna podle fotky (na ktere ani nemusi byt prodavany pristroj) pravy Iphone od kopie. Ja zase tvrdim, ze naprosta vetsina lidi to podle fotky nepozna, protoze se naivne spoleha ze dotycny, kdyz neni veden v databazich podvodniku, neni podvodnik.

Navic ten inzerat je smazany, takze jake fotky tam byly se muzeme jen dohadovat.

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 15 led 2014 13:23

To by mě zajímalo, jak by jste poznali např. http://www.youtube.com/watch?v=lYnmUyidBwU Tento telefon pouze na fotkách, vždyť to vypadá úplně totožně.
MacBook Pro 13 Retina TouchBar 2016
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 15 led 2014 13:38

Neřekl bych že se to vyplatí..
Přijedeš tam, a co? On ti to nedá. Můžeš jet zpátky.
Doma to promyslíš, vezmeš dva chlápky kterej si vezme každej za 3k, jedete tam, no a voalá, už to máš za 16k.
2x5k za cestu, a 2x3k pro rusáky, dejme tomu že je to 400km daleko. A to všechno kvůli 9,5k za telefon za kterej třeba nakonec stejně nic nedostaneš.

Nevim teda co máte všichni s těma rusákama? Kdyby ke mě přijel nějakej anorektickej rusák a namakanej Čech, tak se budu bát spíš toho čecha než rusáka.
Just Fucking Google It!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 led 2014 13:48

Já bych se nejprve obrátil na ten bazoš zda to nemá nějak ošéfovaný, následně bych mu sdělil že podám trestní oznámení pro podvod a následně to i udělal. Asi bych ho také na webu /po upozornění/ prezentoval jako podvodníka.

Ukrajince bych do toho netahal. Pokud to není debil, pak by se ti vysmál a ještě bys mohl mít na krku vydírání!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2014 13:54

Bazosi je to uplne jedno, ten jen zvereni inzerat. Vyresene to ma napriklad Ebay.

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2014 13:55

Neznám podmínky Bazoše, to si musí najít tazatel, ale něco v tomto ohledu má i Aukro.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2014 14:04

Aukro je aukcni server jako Ebay, obchody a aukce jdou pres nej jakozto zprostredkovatele.

Bazos je to same co nastenka s inzeratama u vchodu do supermarketu. Jedine co tam jde je pripsat na papirek fixou ze je to podvodnik.

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2014 14:13

Tak to tedy napíšu jinak. Oslovil bych Bazoš s tím, že se tam podvádí a pravděpodobně bych ho donutil k tomu, aby prodejce oslovil. Je to práce na 3 minuty a určitě se s tím nic nepokazí.

Diskutovat o tom co by kdyby nemá smysl, chce to něco udělat a někdy pomůže i zdánlivá pitomost.

Před lety jsem také naletěl na Aukru kdy mi prodávající poslal plněné a nefunkční cartridge a ještě týž den odpoledne jsem měl peníze zpět na účtu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2014 14:18

Dotycny muze tvrdit, ze sis to vymyslel - na serveru neni zadny dukaz, ze obchod probehl. Je to jen vyveseny inzerat. Na Ebay probiha vse pres server, i reseni sporu.

12. Byl jsem podveden, jak postupovat?
Podejte trestní oznámení. Lze je podat ústně či písemně na kterémkoli oddělení policie, ale také na jakémkoliv úřadu vyšetřování a státním zastupitelství. Tyto orgány mají povinnost oznámení přijmout a bez různých průtahů věc vyšetřit. V trestném oznámení popište co se přesně stalo (kdy, kde a kdo se trestného činu dopustil). Přiložte kopii inzerátu, vytisknutou e-mailovou korespondenci a doklad o zaplacení. Nezapomeňte uvést, že chcete být informováni o učiněných opatřeních.
Na stránkách Bazoš.cz napište inzerentovi negativní hodnocení, kde prosím popište co přesně se Vám stalo.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 15 led 2014 14:27

Stalo se mi něco podobného, co tobě. Zaplatil jsem a nic nepřišlo. Také jsem kupoval na Bazoši a obracet se Bazoš je opravdu zbytečné, na Aukru je situace jiná.
U mě šlo jen o pár stovek, ale stejně jsem si řekl, že okrádat se nenechám. Navíc jsem v podstatně nikdy neměl možnost otestovat funkčnost policie a státu jako takového v tom smyslu, zda mě teda vůbec někdo pomůže v takové situaci, když tu žiji a platím daně.
Protože šlo o relativně málo peněz, hledal jsem způsob, jak to řešit bez návštěvy služebny polici a nebo aby ta návštěva u nich byla ještě opakovaná. To bych si raději ty ukradené peníze mohl vydělat za čas, který bych strávil na policii. Našel jsem tedy tento http://aplikace.policie.cz/hotline/ , jak říkám, bonzovací formulář a věc nahlásil. Sice se zdá, že ty zprávy z formuláře snad ani nikam nechodí :D ale ozvali se. Komunikace s policií po mailu je táhlá, ale většinou 2krát za měsíc odepíší, což myslím, že je slušné. Věc začali řešit, předali to určenému pracovišti a už mě informují i po telefonu. Můj zloděj je blb, který se rozhodl si před Vánocemi vylepšit stav konta, aby měl na dárky a tak zkusil krást. Informací se o něm dá dohledat plno, účet má v bance v ČR, fotky a FB profil také nejsou problém, stejně tak pravé tel. číslo. Všechny tyto věci, které vím, včetně mailové komunikace si vyžádala policie. Předal jsem jim to a aktuálně na tom pracují. Ten, co okradl tebe je asi taky amatér a myslím, že máš dostatek důkazů, se kterými policie dokáže pracovat.
Zatím nevím, jak můj případ dopadne. U mě jde o dost málo peněz, ale doufám, že i tak se tím zabývají vážně. Zatím to tak vypadá.
Nevím, jak by to dopadlo, kdybych to hlásil u nás na služebně. Zdá se mě, že přes ten formulář se to dostane k odborníkům na kyberkriminalitu (dle jejich podpisů) a věc se opravdu pokusí řešit.
Opravdu nemůžu zatím říct, jestli policie je k něčemu. Ale zatím je to rozjeté slušně a za průběh bych se je nebál pochválit. No snad si to teď nezakřiknu :crazy:
Řešit to ručně si taky dovedu představit, ale to je teda dost rizikové, myslím. To máš jen jeden pokus, kterej musí na 100% vyjít, jinak se to ještě obrátí proti tobě. Raději bych na to šel s pomocí policie. A škoda za 9500 Kč už asi spadá do jiné kategorie, než ta moje za pár stovek.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • iOS 18 iPhone XS Max
    od Søren » 18 zář 2024 20:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    4867
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    19 zář 2024 21:59
  • iPhone 16 Pro Max
    od Søren » 04 srp 2024 02:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    3593
    04 srp 2024 02:33
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3313
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    4106
    19 říj 2024 12:29
  • Iphone nebo Xiaomi
    od nakatomi » 09 kvě 2025 17:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    12
    5810
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    15 kvě 2025 17:05

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”