zvažuji koupi nového telefonu a jelikož se v této problematice moc neorientuji, tak bych potřeboval trochu poradit. Investovat bych do toho chtěl tak zhruba kolem 4 tisíc, ale čím méně, tím lépe. No a měl bych tu ještě pár otázek:
1) Windows 8 nebo Android? W8 se mi zdá svižnější, ale zase nemá tolik aplikací, jako Android, což by ale u mne možná ani tolik nevadilo. Jsem člověk, co má rád pořádek a ve všem nějaký systém/logiku. Spíš mi jde o to, abych se na mobil mohl spolehnout - hlavně co se týče plynulosti a funkčních aplikací (jednoduchých jako třeba budík). Nemám rád příliš pomalé zařízení. Co se týče vzhledu, tak mi nijak zásadně nevadí ani jeden systém. Každý má něco do sebe. Na druhou stranu bych nechtěl systém, který má každou druhou aplikaci placenou. Hry moc nehraji, ale přesto bych byl rád, kdyby se na telefonu dala nějaká ta hra spustit (to není ale prioritou!).
2) Jak je na tom prohlížení webu? Dají se přehrát např. všechny videa na YouTube? Flash? Java? Rychlost prohlížení? Nějaké další omezení?
3) Je stylus nutný? Nezdá se mi to nejvíc praktické vytahovat k mobilu nějakej pahejlek jen na to, abych ho mohl ovládat. Prsty mám hubený a dlouhý, takový celkem přesný špejličky.

4) Jak velký mobil zvolit? Nosil bych ho asi nejvíc po kapsách v pouzdře. Nechtěl bych nějakýho prcka, ani velkou krávu, co by se mi ani do tý kapsy nevešla.
To je snad prozatím vše, když si na něco dalšího vzpomenu, tak napíšu. Předem děkuji za rady a obzvlášť za ty, kde bude uveden i důvod, proč daný mobil zvolit, určitě mi to řekne víc, než jen odkaz na eshop.

EDIT: Upravena cena.