Foťák ve smartphonu - který je skutečně dobrý?

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Foťák ve smartphonu - který je skutečně dobrý?

Příspěvekod Darth Vader » 29 zář 2013 09:18

Čau,

po dvou letech jsem se rozhodl zbavit iPhone 4, a protože se zdá, že se dobře prodá, chtěl bych si koupit něco novýho.

Chtěl bych se zeptat na vaše osobní zkušenosti s foťákama ve smartphonech. V cenový relaci do 9 tisíc. Už pár dní sjíždim různý testy a porovnání, ale jako vítěz vyjde vždycky jinej telefon. Samozřejmě mám i normální Nikon, ale i tak používám foťák v telefonu často a chtěl bych se na něj při výběru novýho telefonu zaměřit.

Původně jsem pokukoval po Lumii 920, ale v jednom testu foťáků jí tak sjeli, že začínám pochybovat.

Díky za odpovědi.

Reklama
Widlajz
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Foťák ve smartphonu - který je skutečně dobrý?

Příspěvekod Widlajz » 29 zář 2013 09:24

Ahoj,

dle mého bych volil Samsung Galaxy S3 nebo S4. Nabídnou Ti hodně muziky. Ne popravdě, je to jenom na tobě co vybereš, každý foťák v telefonu je trochu jiný a jinak fotí a v různých testech dopadají jinak, protože každý je testuje jinak. Každopádně počítej s tím, že nikdy z telefonu nevymáčkneš parádní fotku jako z foťáku.

Já osobně mám Galaxy S3 a na kvalitu fotek si nestěžuji. Záleží, ale taky opravdu na tom co chceš fotit.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750

Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Jerry86 » 29 zář 2013 13:36

Ahoj,
od mobilu necekej zadne zazraky. Byt tebou, bral bych lumii 920.
Mam Galaxy S3 a fotkami me uplne neuchvatil. Vsadim se, ze Huawei Honor 2 foti lip :)
Takze popremyslej i o nem nebo si tak pul roku pockej a kup Lumii 1020 az jeji cena opadne. 17k bych nedal...

Odesláno z mého GT-I9300
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 29 zář 2013 22:51

Nejlepsi fotak ma L920 a iPhone 5, to je holy fakt. Ver mi, ze fotaky v Androidech jsou stale dosti podprumerne ve srovnani s konkurenci. S4 i S3 jsem mel a fotky se mi nelibily, lepsi je mela L820. Nyni mam iPhone a fotky jsou o mnoho lepsi jak z L820. Pokud fotomobil tak L1020...

Sent from my iPhone 5S

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 01 říj 2013 20:09

Tak díky všem :) iPhona jsem nakonec prodal a vzal jsem Lumii 920. Zatim mám pořád takový to počáteční nadšení, takže paráda :D
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 01 říj 2013 20:16

Tak pak nahoď nějaké fotky ať z toho taky něco máme :)
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Jerry86 » 01 říj 2013 23:10

Taky bych byl rad za nejaky feedback :)

Odesláno z mého GT-I9300
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 11 říj 2013 15:42

Tak sem přidávám na ukázku něco málo neupravenejch fotek :)

Co se foťáku týče, čekal jsem trochu hezčí fotky. To je ale nejspíš tím, že jsem měl přehnaný představy :D

Fotky mi trochu připomínaj fotky z obyč tlačítkovejch Nokií, ani nevim čim. Foťák v prostředku zad telefonu - na většině fotek mám prst. Občas se fotka nesmyslně mázne.

Na druhou stranu fotky v noci jsou opravdu krásně světlý a je vidět všechno. Jenom se mi bez blesku nepodařilo v ruce udělat ostrou fotku. Fotky s bleskem jsou dobrý, i jsou hezky barevný.

Co mi ale vyrazilo dech je softwarová podpora přímo od Nokie, která je parádní. Jenom na focení nabízí několik aplikací (Pro Cam, Smart Cam, Panorama, ..) s tim, že v Pro Cam je i možnost manuálního ostření (!), nastavení závěrky na až 4 sekundy atd. Překvapila mě i vychytávka při ostření dotykem - foťák zaostří a hned udělá fotku. To je oproti iPhonu příjemná změna, protože člověk nemusí ostřit a pak si ostření rozházet než zmáčkne spoušť.

Panorama trochu zklamala, v Nokia aplikaci se foťák často "ztrácí" a musíte se v panoramě vracet, aby se zas našel (kde má navázat).

Video je parádní a s aplikací za pár kaček můžete používat manuální ostření i během natáčení.

Takže abych to shrnul, neni to špatný, ale čekal jsem víc :D

Jinak celkově k telefonu - je parádní. Jenom je trochu těžší, ale zvykám si. Taky mě překvapila cena originálního příslušenství - baterka pod 500, kryt 100 :D
Přílohy
WP_20131008_002.jpg
WP_20131004_12_28_35_Pro.jpg
WP_20130930_001.jpg
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 12 říj 2013 21:16

Tak cenově je nyní L920 luxus...dá se sehnat již za 6,5 tis. a to je prostě terno. Sám utíkám zpět WP8, protože iOS mě těžce zklamal. Je to strašně omezené a již dvě aplikace mi nefungovaly zcela korektně kvůli iOS7. Sám uvažuji o L925 a to kvůli hliníku, ale nevím..je to příplatek 3 tis a přitom je L925 prakticky okopčená 920...fotky jsou z L920 luxusní, i když ti připadají nic moc, věř mi, že je to jen tvůj subjektivní pocit, protože fotky z dražších Androidů, jako S3, S4 ale i One od HTC jsou těžký průser, hlavně u One, kde jsou kraje rozmazané. Prostě Nokia foťáky umí..i L820 fotila pěkně.. ;-)

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”