Čau,
po dvou letech jsem se rozhodl zbavit iPhone 4, a protože se zdá, že se dobře prodá, chtěl bych si koupit něco novýho.
Chtěl bych se zeptat na vaše osobní zkušenosti s foťákama ve smartphonech. V cenový relaci do 9 tisíc. Už pár dní sjíždim různý testy a porovnání, ale jako vítěz vyjde vždycky jinej telefon. Samozřejmě mám i normální Nikon, ale i tak používám foťák v telefonu často a chtěl bych se na něj při výběru novýho telefonu zaměřit.
Původně jsem pokukoval po Lumii 920, ale v jednom testu foťáků jí tak sjeli, že začínám pochybovat.
Díky za odpovědi.
Foťák ve smartphonu - který je skutečně dobrý?
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Foťák ve smartphonu - který je skutečně dobrý?
Ahoj,
dle mého bych volil Samsung Galaxy S3 nebo S4. Nabídnou Ti hodně muziky. Ne popravdě, je to jenom na tobě co vybereš, každý foťák v telefonu je trochu jiný a jinak fotí a v různých testech dopadají jinak, protože každý je testuje jinak. Každopádně počítej s tím, že nikdy z telefonu nevymáčkneš parádní fotku jako z foťáku.
Já osobně mám Galaxy S3 a na kvalitu fotek si nestěžuji. Záleží, ale taky opravdu na tom co chceš fotit.
dle mého bych volil Samsung Galaxy S3 nebo S4. Nabídnou Ti hodně muziky. Ne popravdě, je to jenom na tobě co vybereš, každý foťák v telefonu je trochu jiný a jinak fotí a v různých testech dopadají jinak, protože každý je testuje jinak. Každopádně počítej s tím, že nikdy z telefonu nevymáčkneš parádní fotku jako z foťáku.
Já osobně mám Galaxy S3 a na kvalitu fotek si nestěžuji. Záleží, ale taky opravdu na tom co chceš fotit.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
Ahoj,
od mobilu necekej zadne zazraky. Byt tebou, bral bych lumii 920.
Mam Galaxy S3 a fotkami me uplne neuchvatil. Vsadim se, ze Huawei Honor 2 foti lip :)
Takze popremyslej i o nem nebo si tak pul roku pockej a kup Lumii 1020 az jeji cena opadne. 17k bych nedal...
Odesláno z mého GT-I9300
od mobilu necekej zadne zazraky. Byt tebou, bral bych lumii 920.
Mam Galaxy S3 a fotkami me uplne neuchvatil. Vsadim se, ze Huawei Honor 2 foti lip :)
Takze popremyslej i o nem nebo si tak pul roku pockej a kup Lumii 1020 az jeji cena opadne. 17k bych nedal...
Odesláno z mého GT-I9300
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepsi fotak ma L920 a iPhone 5, to je holy fakt. Ver mi, ze fotaky v Androidech jsou stale dosti podprumerne ve srovnani s konkurenci. S4 i S3 jsem mel a fotky se mi nelibily, lepsi je mela L820. Nyni mam iPhone a fotky jsou o mnoho lepsi jak z L820. Pokud fotomobil tak L1020...
Sent from my iPhone 5S
Sent from my iPhone 5S
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak díky všem :) iPhona jsem nakonec prodal a vzal jsem Lumii 920. Zatim mám pořád takový to počáteční nadšení, takže paráda 

„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
Tak pak nahoď nějaké fotky ať z toho taky něco máme :)
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Taky bych byl rad za nejaky feedback :)
Odesláno z mého GT-I9300
Odesláno z mého GT-I9300
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak sem přidávám na ukázku něco málo neupravenejch fotek :)
Co se foťáku týče, čekal jsem trochu hezčí fotky. To je ale nejspíš tím, že jsem měl přehnaný představy
Fotky mi trochu připomínaj fotky z obyč tlačítkovejch Nokií, ani nevim čim. Foťák v prostředku zad telefonu - na většině fotek mám prst. Občas se fotka nesmyslně mázne.
Na druhou stranu fotky v noci jsou opravdu krásně světlý a je vidět všechno. Jenom se mi bez blesku nepodařilo v ruce udělat ostrou fotku. Fotky s bleskem jsou dobrý, i jsou hezky barevný.
Co mi ale vyrazilo dech je softwarová podpora přímo od Nokie, která je parádní. Jenom na focení nabízí několik aplikací (Pro Cam, Smart Cam, Panorama, ..) s tim, že v Pro Cam je i možnost manuálního ostření (!), nastavení závěrky na až 4 sekundy atd. Překvapila mě i vychytávka při ostření dotykem - foťák zaostří a hned udělá fotku. To je oproti iPhonu příjemná změna, protože člověk nemusí ostřit a pak si ostření rozházet než zmáčkne spoušť.
Panorama trochu zklamala, v Nokia aplikaci se foťák často "ztrácí" a musíte se v panoramě vracet, aby se zas našel (kde má navázat).
Video je parádní a s aplikací za pár kaček můžete používat manuální ostření i během natáčení.
Takže abych to shrnul, neni to špatný, ale čekal jsem víc
Jinak celkově k telefonu - je parádní. Jenom je trochu těžší, ale zvykám si. Taky mě překvapila cena originálního příslušenství - baterka pod 500, kryt 100
Co se foťáku týče, čekal jsem trochu hezčí fotky. To je ale nejspíš tím, že jsem měl přehnaný představy

Fotky mi trochu připomínaj fotky z obyč tlačítkovejch Nokií, ani nevim čim. Foťák v prostředku zad telefonu - na většině fotek mám prst. Občas se fotka nesmyslně mázne.
Na druhou stranu fotky v noci jsou opravdu krásně světlý a je vidět všechno. Jenom se mi bez blesku nepodařilo v ruce udělat ostrou fotku. Fotky s bleskem jsou dobrý, i jsou hezky barevný.
Co mi ale vyrazilo dech je softwarová podpora přímo od Nokie, která je parádní. Jenom na focení nabízí několik aplikací (Pro Cam, Smart Cam, Panorama, ..) s tim, že v Pro Cam je i možnost manuálního ostření (!), nastavení závěrky na až 4 sekundy atd. Překvapila mě i vychytávka při ostření dotykem - foťák zaostří a hned udělá fotku. To je oproti iPhonu příjemná změna, protože člověk nemusí ostřit a pak si ostření rozházet než zmáčkne spoušť.
Panorama trochu zklamala, v Nokia aplikaci se foťák často "ztrácí" a musíte se v panoramě vracet, aby se zas našel (kde má navázat).
Video je parádní a s aplikací za pár kaček můžete používat manuální ostření i během natáčení.
Takže abych to shrnul, neni to špatný, ale čekal jsem víc

Jinak celkově k telefonu - je parádní. Jenom je trochu těžší, ale zvykám si. Taky mě překvapila cena originálního příslušenství - baterka pod 500, kryt 100

„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak cenově je nyní L920 luxus...dá se sehnat již za 6,5 tis. a to je prostě terno. Sám utíkám zpět WP8, protože iOS mě těžce zklamal. Je to strašně omezené a již dvě aplikace mi nefungovaly zcela korektně kvůli iOS7. Sám uvažuji o L925 a to kvůli hliníku, ale nevím..je to příplatek 3 tis a přitom je L925 prakticky okopčená 920...fotky jsou z L920 luxusní, i když ti připadají nic moc, věř mi, že je to jen tvůj subjektivní pocit, protože fotky z dražších Androidů, jako S3, S4 ale i One od HTC jsou těžký průser, hlavně u One, kde jsou kraje rozmazané. Prostě Nokia foťáky umí..i L820 fotila pěkně.. 

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”