Coolpad Modena E501 - krátká recenze

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Coolpad Modena E501 - krátká recenze

Příspěvekod Rewqa » 06 zář 2015 22:19

Dlouho sem uvažoval o náhradě za Samsung Galaxy Grand Neo. Pro Samsung typické sekání prostředí a celkově všeho po dlouhém užívání a pro model Grand Neo typické neustálé vypadávání signálu. Lidi se mi často nemohli dovolat, i když jsem měl plný signál atd. Přítelkyně měla ten samej a chovalo se to stejně, tak nevim, kde soudruzi ze Samsungu udělali chybu.
Nejdřív sem chtěl zkusit něco s WP, ale žalostná nabídka aplikací hrála jasně proti.
Cíl byl pořídit telefon s Adroidem, dual sim a displejem min 5" tak do čtyř tisíc. Dva týdny sem vybíral a četl recenze až se nakonec na Alze objevila novinka Coolpad Modena. Jelikož tento čínský (asi) výrobce vstoupil na český trh teprve nedávno, tak recenze žádné nebyly, jenom pár článků, které prakticky říkali to samé. Telefon mě hned zaujal svým vzhledem a prakticky žádným rámečkem kolem displeje. Imho to vypadá fakt luxusně na telefon za čtyři tisíce a málokterý telefon za ty prachy se může pyšnit takovým vzhledem.
Nejdřív něco k parametrům:

Coolpad Modena E501

Dostanete ho v bílé, obdelníkové nízké krabičce, která je pro telefon docela nezvyklá. Najdete v ní samotný telefon, nabíječku (jenom adaptér s USB), USB kabel (data, nabíjení), sluchátka (špunty) a originální návod v češtině. Zatím je dostupný v bílé a zlaté barvě, ale měla by být postupně dostupná černá a stříbrná.

+ Displej 5,5" s rozlišením 960x540 - asi jediná slabina, ale mě to třeba nevadí.
+ Procesor Qualcomm Snapdragon 410 čtyřjádro 1,2Ghz - po zkušenosti se Zopem, jsem nechtěl Mediatek kvůli špatné fixaci GPS.
+ RAM 1GB - chtěl jsem původně 2GB, ale i tak si myslím, že na normální užívání to stačí.
+ paměť 8GB - opět po zkušenosti se Zopem jsem se bál, protože u něj byla rozdělená paměť tak šikovně, že na aplikace bylo nějakých 800MB. U Modeny je dostupných pro aplikace 5,01GB, což je myslím docela slušné.
+ 8mpx foťák zadní, 2mpx přední - ještě jsem nefotil, ale tak je jasné, že to nebude zrcadlovka. Videa točí opravdu 1080p.
+ GPS, BT, Wifi, LTE, FM rádio, 3,5mm jack, micro USB - tady asi klasika, GPS se fixuje rychle a LTE funguje. Rychlost sem neměřil, ale ukazuje mi to v Praze 4G, tak to tak snad bude :D Ale četl, jsem že mu prej chybí nějaká frekvence 2100.
+ Android 5.1.1 - nenajdete tu klasické menu, ale všechny ikony jsou "na ploše". Komu by to nevyhovovalo dá se to schovat do jedné ikonky a udělat si z toho takové menu. Mě osobně to nakonec přijde víc praktické než klasické menu. Prostředí se nijak neseká, aplikace naskakují rychle a plynule. Po zapnutí, když naskocí plocha, je telefon prakticky ihned připraven k používání. Moc aplikací tu v základu nenajdete, což třeba já oceňuju, není to zbytečně napěchované bordelem co třeba ani ve finále nejde odinstalovat. V základu to má FB, Whatsapp, FB messenger, Swiftkey klávesnici, prohlížeč souborů, Skype a nějakej balíček Office.
+ Někde psali, že má telefon infraport pro ovládání televize atd., ale to si asi spletli s jeho menším bráchou Portem, infraport tu nenajdete. Za to mě mile překvapila notifikační dioda, o které jsem se nikde nedočetl, ale je tu :-)

Telefon je i přes velikost displeje docela tenký a úzký (je stejně široký jako Grand Neo). V ruce se drží hůř, ale horší než Grand Neo s 5,0" displejen to není. Je to hodně o zvyku, když si zvyknete, nebude problém. Hardwarová tlačítka jsou nepodsvícená, ale mě osobně to třeba nevadí. Jsou tu klasicky tři, zleva: tlačítko zpět, tlačítko zpět na plochu a tlačítko přepínače aplikací (šipka, kruh, čtvereček).
Po otevření zadního krytu, který drží opravdu pevně a je údajně vyrobený z kešu najdete nahoře dva sloty na micro sim karty a dole slot na micro sd kartu. Jeden slot umí 4G, druhý jenom 2G. Nemusíte tedy vyndavat baterii, když chcete cokoliv přehodit. Ostatně ani nevím jestli jde vyndat, vypadá, že to jde, ale je na ní napsáno aby se nevyndavala a po rozbalení už byla baterie v telefonu. Zkoušet to nebudu :D

Celkově mám z telefonu opravdu dobrý pocit, i přítelkyně si ho pochvaluje. Výdrž baterie zatím zhodnotit nemůžu, takže zatím jako jedinou slabinu hodnotím rozlišení displeje, které teda mě osobně nevadí.

Kdo by se chtěl na cokoliv ohledně telefonu zeptat, tak pište, rád odpovím.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Coolpad Modena E501 - krátká recenze

Příspěvekod Petison » 06 zář 2015 22:22

Dík :bigups: Napiš pak jak je na tom baterie a zda nevypadává při jízdě GPS.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 07 zář 2015 22:55

Včera jsem nabil asi v devět večer na 100%. Přes den celkově asi dohromady tři hodiny hovoru, Facebook, surfování, hodně mailů a akorát teď mám 32%. Jas displeje na půlku.
GPS zkusím zítra.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 08 zář 2015 18:23

GPS fixace okamžitá, bez výpadků. Google navigace.
Pravidla PC-Help

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 08 zář 2015 19:23

Díky ,ten display na tom videu vypadá, že to na to rozlišení není tak špatný.
https://www.youtube.com/watch?v=KV46B4EzVJU
Naposledy upravil(a) Petison dne 08 zář 2015 22:31, celkem upraveno 1 x.

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 08 zář 2015 21:24

Za ty prachy to vypadá na slušnej kousek. Je však vcelku zarážející, že na 5,5" displej dají rozlišení 960x540. Snad se mi naskytne někdy možnost ho vidět na vlastní bulvy abych mohl nezávisle posoudit. Sám na 4,7" mám 720x1280. Absence 2100 MHz LTE je taky škoda, v rámci Česka na této frekvenci v několika městech pokrývá Vodafone.

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 09 zář 2015 09:18

Pro koho je 5.5 moc velká tak je verze 4,7 kde to s rozlišením tím pádem bude o něco lepší.
http://eshop.mobil.cz/CoolPad-E560-Porto-bily-p25348
Já tedy uvažuji o 5,5.Ještě k té výdrži baterie,používáš dvě sim karty nebo jednu?
Baterie je vyndavací nebo napevno?
Naposledy upravil(a) Petison dne 09 zář 2015 09:28, celkem upraveno 1 x.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 09 zář 2015 09:25

Nechápu, proč nadávate na to rozlišení, ano, exsitují displaye s lepším rozlišení, ale je to mobil za přijatelnou cenu. A navíc, většina z vás sedí (v tom lepším případě) před 22" monitorem s "ubohým" rozlišením FullHD a přinde vám to normální...

To Rewqa: Pěkná recenze a přeji hodně spokojenosti s novým mobilem ;)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 09 zář 2015 20:29

Já nevim s tim rozlišením. Mě přijde obraz super.

Petison: Používám dvě sim karty. Ráno nabito na 100%, během dne klasika hovory, facebook, net, 9gag, připojenej přes BT v autě a teď asi hodinka youtube a mám 47%. Výdrž baterky na můj vkus hodně slušná. Ta baterka je podle mě na pevno, zkoušel sem jí vyndat, hýbala se, ale bál sem se použít násilí, takže to není na 100%. Ale jak už sem psal, je na ní červeně napsáno aby se nevyndavala a ani tam není nějaký výřez na prst, aby se dala dobře vyndat.

Martab: Díky. Snad první telefon, kterej mě fakt baví. Rychlost nabíhání aplikací je užásná, stejně tak plynulost systému.

Jediný co ještě je takový mínus, že sem na to prakticky nenašel žádný příslušenství jako fólie na displej atd. a to ani na zahraničních webech.
Pravidla PC-Help

Drakovina
nováček
Stav:

Příspěvekod Drakovina » 15 zář 2015 22:08

Rewqa píše:Dlouho sem uvažoval o náhradě za Samsung Galaxy Grand Neo. Pro Samsung typické sekání prostředí a celkově všeho po dlouhém užívání a pro model Grand Neo typické neustálé vypadávání signálu. Lidi se mi často nemohli dovolat, i když jsem měl plný signál atd. Přítelkyně měla ten samej a chovalo se to stejně, tak nevim, kde soudruzi ze Samsungu udělali chybu.
Nejdřív sem chtěl zkusit něco s WP, ale žalostná nabídka aplikací hrála jasně proti.
Cíl byl pořídit telefon s Adroidem, dual sim a displejem min 5" tak do čtyř tisíc. Dva týdny sem vybíral a četl recenze až se nakonec na Alze objevila novinka Coolpad Modena. Jelikož tento čínský (asi) výrobce vstoupil na český trh teprve nedávno, tak recenze žádné nebyly, jenom pár článků, které prakticky říkali to samé. Telefon mě hned zaujal svým vzhledem a prakticky žádným rámečkem kolem displeje. Imho to vypadá fakt luxusně na telefon za čtyři tisíce a málokterý telefon za ty prachy se může pyšnit takovým vzhledem.
Nejdřív něco k parametrům:

Coolpad Modena E501

Dostanete ho v bílé, obdelníkové nízké krabičce, která je pro telefon docela nezvyklá. Najdete v ní samotný telefon, nabíječku (jenom adaptér s USB), USB kabel (data, nabíjení), sluchátka (špunty) a originální návod v češtině. Zatím je dostupný v bílé a zlaté barvě, ale měla by být postupně dostupná černá a stříbrná.

+ Displej 5,5" s rozlišením 960x540 - asi jediná slabina, ale mě to třeba nevadí.
+ Procesor Qualcomm Snapdragon 410 čtyřjádro 1,2Ghz - po zkušenosti se Zopem, jsem nechtěl Mediatek kvůli špatné fixaci GPS.
+ RAM 1GB - chtěl jsem původně 2GB, ale i tak si myslím, že na normální užívání to stačí.
+ paměť 8GB - opět po zkušenosti se Zopem jsem se bál, protože u něj byla rozdělená paměť tak šikovně, že na aplikace bylo nějakých 800MB. U Modeny je dostupných pro aplikace 5,01GB, což je myslím docela slušné.
+ 8mpx foťák zadní, 2mpx přední - ještě jsem nefotil, ale tak je jasné, že to nebude zrcadlovka. Videa točí opravdu 1080p.
+ GPS, BT, Wifi, LTE, FM rádio, 3,5mm jack, micro USB - tady asi klasika, GPS se fixuje rychle a LTE funguje. Rychlost sem neměřil, ale ukazuje mi to v Praze 4G, tak to tak snad bude :D Ale četl, jsem že mu prej chybí nějaká frekvence 2100.
+ Android 5.1.1 - nenajdete tu klasické menu, ale všechny ikony jsou "na ploše". Komu by to nevyhovovalo dá se to schovat do jedné ikonky a udělat si z toho takové menu. Mě osobně to nakonec přijde víc praktické než klasické menu. Prostředí se nijak neseká, aplikace naskakují rychle a plynule. Po zapnutí, když naskocí plocha, je telefon prakticky ihned připraven k používání. Moc aplikací tu v základu nenajdete, což třeba já oceňuju, není to zbytečně napěchované bordelem co třeba ani ve finále nejde odinstalovat. V základu to má FB, Whatsapp, FB messenger, Swiftkey klávesnici, prohlížeč souborů, Skype a nějakej balíček Office.
+ Někde psali, že má telefon infraport pro ovládání televize atd., ale to si asi spletli s jeho menším bráchou Portem, infraport tu nenajdete. Za to mě mile překvapila notifikační dioda, o které jsem se nikde nedočetl, ale je tu :-)

Telefon je i přes velikost displeje docela tenký a úzký (je stejně široký jako Grand Neo). V ruce se drží hůř, ale horší než Grand Neo s 5,0" displejen to není. Je to hodně o zvyku, když si zvyknete, nebude problém. Hardwarová tlačítka jsou nepodsvícená, ale mě osobně to třeba nevadí. Jsou tu klasicky tři, zleva: tlačítko zpět, tlačítko zpět na plochu a tlačítko přepínače aplikací (šipka, kruh, čtvereček).
Po otevření zadního krytu, který drží opravdu pevně a je údajně vyrobený z kešu najdete nahoře dva sloty na micro sim karty a dole slot na micro sd kartu. Jeden slot umí 4G, druhý jenom 2G. Nemusíte tedy vyndavat baterii, když chcete cokoliv přehodit. Ostatně ani nevím jestli jde vyndat, vypadá, že to jde, ale je na ní napsáno aby se nevyndavala a po rozbalení už byla baterie v telefonu. Zkoušet to nebudu :D

Celkově mám z telefonu opravdu dobrý pocit, i přítelkyně si ho pochvaluje. Výdrž baterie zatím zhodnotit nemůžu, takže zatím jako jedinou slabinu hodnotím rozlišení displeje, které teda mě osobně nevadí.

Kdo by se chtěl na cokoliv ohledně telefonu zeptat, tak pište, rád odpovím.

JAK je to se SIM ? Jsou obě na přijmu stále? Nebo se jedna dočasně odpojuje při odchozím volání z druhé z nich. Mužu libovolně rozhodnout (při každé akci volani/sms) ze které SIM se činnost uskuteční? Nebo je tam některý slot privilegovany, tudiž se třeba rozhoduje pouze mezi odchozim volanim, ale sms je dána napevno diky svému umístění ve slotu.Předem díky

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 15 zář 2015 22:13

Jsou na příjmu obě, při každé akci si můžeš vybrat jakou chceš použít. Jediné v čem se sloty liší je, že jeden umí 4G a druhý jenom 2G.
Pravidla PC-Help

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 19 zář 2015 16:49

Fotoaparát update:

Přišla mi SZ od jednoho uživatele, že telefon zakoupil a že fotí jenom 2mpx fotky. Ano, jak jsem psal v recenzi, fotky jsem netestoval a fotí to v defaultní aplikaci jenom 2mpx fotky, zřejmě je to ale softwarová chyba. Nastavení v defaultní aplikaci je fakt málo a kvalita tam má pouze dvě možnosti. Po nainstalovaní aplikace Open Camera fotí normálně 8mpx, ale kvalita fotek je spíš pruměrná (není ovlivněno aplikací), zázraky od toho nečekejte.
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
    od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2632
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:17
  • Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost