ahoj chci se zeptat u chytrých mobilů se rozlišuje 4G a 5G zvlast na volaní a zvlast na internet?
V současné době mám na mobilní data - internet podporu LTE u motorola moto G41. Chci zkusit google pixel 6a ale prý neumí 5G a VoLTE.
Může mi to někdo z vas vysvětlit jako pro laika - ono je rozdíl při volání mezi VoLTE a 3G?
Moje motorola moto G41 má mobilní data přes LTE.
na stránkách vodafone:
https://www.vodafone.cz/volte/?openfaq&id=faq-notwork
píšou že Co je přesně VoLTE?
Technologie umožňující hlasové hovory přes 4G LTE síť. Díky tomu, že LTE síť je velmi moderní, probíhají hovory ve vysoké kvalitě a s redukcí šumu.
Seznam telefonů s podporou VoLTE/ViLTE najdete:
https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStora ... pdf/?nc=21
LTE a 5G VoLTE
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Re: LTE a 5G VoLTE
Myslim ze 5G klasicke volani vubec nepodporuje. A puvodne ho nepodporovalo ani LTE, az pozdeji vzniklo VoLTE.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Pokud vím, je to tak, jak píše Zivan: slavné 5G zatím neumí tak základní věc, jako jsou hlasové hovory, takže ty se přepínaji do VoLTE, který jede přes 4G.
No přes 3G si už nezavoláš, protože to už je v našich končinách přes rok vypnuté.
Pokud pixel 6a nepodporuje 5G a VoLTE, tak asi takhle: bez 5G se obejít dá. Ovšem absence VoLTE už je za mě velký problém, protože to znamená, že hovory mohou jít pouze přes starý 2G, což znamená horší kvalitu hovoru a taky to, že se ti po dobu hovoru přeruší přenos dat (pokud nějaký probíhá).
Může mi to někdo z vas vysvětlit jako pro laika - ono je rozdíl při volání mezi VoLTE a 3G?
No přes 3G si už nezavoláš, protože to už je v našich končinách přes rok vypnuté.
Pokud pixel 6a nepodporuje 5G a VoLTE, tak asi takhle: bez 5G se obejít dá. Ovšem absence VoLTE už je za mě velký problém, protože to znamená, že hovory mohou jít pouze přes starý 2G, což znamená horší kvalitu hovoru a taky to, že se ti po dobu hovoru přeruší přenos dat (pokud nějaký probíhá).
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Máš pravdu a zkušenosti - U mé Motorola moto g41 pokud mám zapla mobilní data 4g a někdo zavolá tak se mobilní internet přeruší. To samé předpokládám když je zaply mobilní internet a zrovna stahují z google play nějakou ověřenou apku a někdo zavolá tak to chápu správně že pak při přerušení to pak musím stahovat znovu od 0%?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
To si nemyslím, že to bude od 0 %. Podle mě to bude pokračovat od místa, na kterém to ten hovor přerušil. Ta již stažená část tam zůstane a po ukončení hovoru to na ní naváže.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Pokud ti to same dela i ta G41, tak na tom v nejhorsim pripade budes stejne, jako jsi ted. Ale myslim, ze VoLTE u nas nefunguje jen u O2. Uz by mel byt ale postup, jak zprovoznit VoWifi a 5G, jen se to pry musi opakovat po kazdem updatu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”