Ahoj,
koukal jsem teď na nabídku sluchátek, a zaujalo mě, že dneska už se téměř nenabízí wireless sluchátka s NFC. Nevíte, proč tomu tak je? Osobně bych naopak čekal, že u bezdrátových sluchátek bude NFC dnes už téměř standard.
Mám bezdrátová sluchátka asi 2 roky a musím říct, že ten proces připojování je velmi otravný a říkal jsem si, že další sluchátka k mobilu chci určitě s NFC (abych nemusel lízt pokaždé do nabídky Bluetooth. Ještě horší je, pokud jsou zrovna připojena k jinému zařízení - to se navíc musí nejdřív odpojit od něj - prostě dost otrava) - jenže ouha, téměř žádná už nejsou. Čím to je? A je případně dnes nějaká lepší možnost, jak sluchátka připojit?
Proč už se do sluchátek nedává NFC?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Proč už se do sluchátek nedává NFC?
Citace: Co je NFC technologie, co znamená tato tajemná zkratka, se kterou se velmi často setkáváme? NFC je bezdrátová technologie umožňující rychlou a zabezpečenou výměnu dat na vzdálenost do 4 cm.
...near-field communication, tedy komunikace v blízkém poli.
...near-field communication, tedy komunikace v blízkém poli.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
V tom je prave kouzlo jednoduchosti - zarizeni se sparuji jen tim, ze se daji tesne k sobe.
Samotna dalsi komunikace tech zarizeni uz samozrejmne pres NFC neprobiha.
Prave ten dosah 5-10 cm zajisti to, ze se sparuje to co ma ne neco desitky metru okolo, coz
je dosah BT.
Napada me jedina pricina -licencni poplatky. Napr. Sony sluchatka porad maji podporu NFC.
Samotna dalsi komunikace tech zarizeni uz samozrejmne pres NFC neprobiha.
Prave ten dosah 5-10 cm zajisti to, ze se sparuje to co ma ne neco desitky metru okolo, coz
je dosah BT.
Napada me jedina pricina -licencni poplatky. Napr. Sony sluchatka porad maji podporu NFC.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
No i Sony už má na trhu jen pár modelů s NFC. To cca před 2 lety jich měli určitě víc. Dokonce si pamatuji ze meli jeden model s NFC ve vyprodeji za 250 Kč. :)
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Tak jsem si pořídil nová BT sluchátka, a dneska už to opravdu funguje trochu jinak a NFC není potřeba. Stačí sluchátka v blízkosti mobilu zapnout, a na mobilu (i při vypnutém Bluetooth!!!) vyskočí okno, zda s ním chci sluchátka propojit. Takže stačí potvrdit a je to (Bluetooth se pak zapne automaticky). Moc tedy nechápu, jak to funguje.
Není tedy třeba předem ani zapínat Bluetooth ani následně ručně volit, že to chci spojit s určitým zařízením.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1510
-
od noxor
19 říj 2024 19:25
-