Telefon Nokia G22 jsem zakoupil v lednu 2025 a očekával jsem aktualizaci na Android 14, protože byla výrobcem (HMD Global) slíbena před více než rokem. Po prvním spuštění telefonu se nainstalovalo spoustu aktualizací, ale moje úplně poslední verze systému je Android 13 s bezpečnostní aktualizací z 5. června 2024 (číslo sestavení 00WW_2_520_SP01, poslední před vypuštěním Androidu 14). Zkoušel jsem chatovat s podporou v aplikaci HMD My Device, ale ty lidi tam nemají kompetence cokoliv složitějšího řešit (navíc mám silné podezření, že se jedná o boty). Zkoušel jsem i trochu googlit, ale nic užitečného jsem nenašel. Telefon je zakoupený a používaný v ČR (Alza.cz). Aktualizaci vyhlížím kvůli bezpečnostním záplatám a doufám, že vyřeší nějaké problémy s Bluetooth, sluchátky (jack 3,5 mm) a obrazovkou. Někdo nějaký nápad, jak to čekání na aktualizaci zkrátit? Už začínám ztrácet naději, že Android 14 někdy uvidím...
Pardon, psal jsem to na anglické fórum a byl jsem líný to psát znovu, takže předchozí odstavec je přeložený pomocí DeepL.
Popravdě řečeno neočekávám, že by se někomu zde podařilo problém vyřešit (pokud ano, zasloužil by alespoň pozvání na večeři). Spíš mě zajímalo, jestli má někdo v ČR podobný problém (v jiných státech aktualizace normálně chodí, lidi se na sockách chlubí) a vzhledem k tomu, že nevím kam napsat (novodobá Nokia v ČR opravdu nemá vybudovanou komunitu), napadlo mě napsat sem.
Pokud disponujete zařízením Nokia/HMD a/nebo máte podobný problém, klidně se podělte, případně přidejte nějaký svůj postřeh. V opačném případě přeji krásný den