Vypadává podsvícení v monitoru - problem se zdrojem?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

DarkMeni
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypadává podsvícení v monitoru - problem se zdrojem?

Příspěvekod DarkMeni » 27 čer 2014 11:24

Zdravim, někdy mi po nějaký době zhasíná monitor - někdy stačí vypnout a zapnout a znovu naskočí, ale někdy ne.
Už mě to štvalo a rozhod sem se, že zkusim zjistit, proč to dělá.
Ale nejsem si jistej jestli je problem někde ve zdroji nebo se zářivkou.

Když ho zapnu, tak to vypadá, že normálně funguje, ale po nějaký době přestane svítit podsvícení - když na monitor dopadá dost světla, tak je obraz trochu vidět.
Ta doba je to různá, třeba včera, když sem chtěl zjistit co vypadává - podsvícení / natáčení krystalů - tak jako na potvoru běžel celou dobu v kuse, dneska to vzdal asi po hodině :D
Když ho tak hodinu, dvě nechám (ani ho nemusim vypínat) a potom ho vypnu a zapnu, tak opět naskočí na dlouho - když ho restartuju hned po tom co zhasnul, tak naskočí tak na 2 vteřiny a zase zhasne.
Po čase se vzpamatuje - takže to buď bude něco teplotně závislýho nebo nevim
Ty zářivky (nebo trubice nebo jak se jim říká) jsou prej napájený vysokým napětím (aspoň je to tak napsaný na desce) na vysokých frekvencích, takže měřit jestli tam to napětí ten zdroj dodává se asi s obyčejným multimetrem nedá.

Nesetkal se s tím někdo nebo měl by někdo radu co dál?

Reklama
Aja12
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Vypadává podsvícení v monitoru - problem se zdrojem?

Příspěvekod Aja12 » 27 čer 2014 11:33

Podobnou věc mi dělal před časem i můj monitor, pomohla výměna trubic (objednávané za pakatel z Číny) + preventivní výměna kondenzátorů za kvalitnější (když už byl ten monitor rozdělaný). A.

VSmanCZ
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod VSmanCZ » 27 čer 2014 11:37

DarkMeni píše:Zdravim, někdy mi po nějaký době zhasíná monitor - někdy stačí vypnout a zapnout a znovu naskočí, ale někdy ne.
Už mě to štvalo a rozhod sem se, že zkusim zjistit, proč to dělá.
Ale nejsem si jistej jestli je problem někde ve zdroji nebo se zářivkou.

Když ho zapnu, tak to vypadá, že normálně funguje, ale po nějaký době přestane svítit podsvícení - když na monitor dopadá dost světla, tak je obraz trochu vidět.
Ta doba je to různá, třeba včera, když sem chtěl zjistit co vypadává - podsvícení / natáčení krystalů - tak jako na potvoru běžel celou dobu v kuse, dneska to vzdal asi po hodině :D
Když ho tak hodinu, dvě nechám (ani ho nemusim vypínat) a potom ho vypnu a zapnu, tak opět naskočí na dlouho - když ho restartuju hned po tom co zhasnul, tak naskočí tak na 2 vteřiny a zase zhasne.
Po čase se vzpamatuje - takže to buď bude něco teplotně závislýho nebo nevim
Ty zářivky (nebo trubice nebo jak se jim říká) jsou prej napájený vysokým napětím (aspoň je to tak napsaný na desce) na vysokých frekvencích, takže měřit jestli tam to napětí ten zdroj dodává se asi s obyčejným multimetrem nedá.

Nesetkal se s tím někdo nebo měl by někdo radu co dál?

Nebylo by lepší napsat, o jaký monitor se jedná?

DarkMeni
nováček
Stav:

Příspěvekod DarkMeni » 27 čer 2014 11:53

VSmanCZ:
BENQ FP7IG

Aja12:
Kolik ty trubice asi tak stály? Jakože přibližně
Jo a byla ta výměna nějak moc složitá?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”