Ahoj, dnes mi odešlo PC. Do servisu to můžu dát až v pondělí. A tak by mě zajímalo, jestli někdo netušíte jaká je tam závada. Dopoledne jsem ho zapnul, normálně to všechno naběhlo a pak se počítač seknul úplně na tvrdo. Tak jsem ho resetoval a naběhla jen úvodní obrazovka kde se zobrazuje typ procesoru, velikost paměti atd. a dál už nic. Po dalším restartu už nenabíhá vůbec nic. Počítač jako by nabíhá, ale na na obrazovce se už nic neobjeví a monitor se ani nezapne a zůstane svítit červená kontrolka disku. V PC mám dva disky. Je to starší PC a mám na něm Win XP Pro. Díky za odpovědi
Zkoušel jsem vyčisti paměti a dát je tam po jedné (mám dvě), potom vyměnit grafickou kartu za jinou (hodně starou) a pořád nic
Nejede PC
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud trvale svítí kontrolka disku, je s největší pravděpodobností vadný jeden z disků. Jestliže jsi odpojil oba, svítila stále kontrolka disku? Pokud tam necháš disk bez systému a je nepoškozený, měla by se na monitoru zobrazit správa. Jinak můžeš ještě odzkoušet paměti programem Memtest. Spouští se z diskety. Pokud ani ten nenaběhne je vadná základní deska, nebo zdroj či procesor. Točí se ventilátory ve zdroji i v PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nechal jsem v PC jen jednu paměť a odpojil jeden a pak oba disky. Pořád se to chová stejně a kontorlka svítí ikdyž není ani jeden disk zapojený. Disketová mechanika taky nejede. Ventilátory se točí oba i na procáku i na zdroji. Ale zdá se mi, že ten na zdroji nějak málo fouká. Už delší dobu PC nějak rachotí, ale nevěděl jsem který z ventilátorů to dělá, ale vše fungovalo zatím bez problému
Ještě by mě zajímala jedna věc. Když tam mám dva HDD a dvě mechniky, je jedno jestli budou na stejném řadiči oba HDD? Nebo je lepší když bude vždy jeden s jednou mechanikou? Protože já jsem sice "povýšil" PC, ale občas se mi stane že se seká pohyb myši, když "zabere" HDD. To mi před tím nedělalo (aspoň si to myslím).
Zpět na “Problémy s hardwarem”