Nejede PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

killl
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejede PC

Příspěvekod killl » 27 říj 2007 18:21

Ahoj, dnes mi odešlo PC. Do servisu to můžu dát až v pondělí. A tak by mě zajímalo, jestli někdo netušíte jaká je tam závada. Dopoledne jsem ho zapnul, normálně to všechno naběhlo a pak se počítač seknul úplně na tvrdo. Tak jsem ho resetoval a naběhla jen úvodní obrazovka kde se zobrazuje typ procesoru, velikost paměti atd. a dál už nic. Po dalším restartu už nenabíhá vůbec nic. Počítač jako by nabíhá, ale na na obrazovce se už nic neobjeví a monitor se ani nezapne a zůstane svítit červená kontrolka disku. V PC mám dva disky. Je to starší PC a mám na něm Win XP Pro. Díky za odpovědi

Zkoušel jsem vyčisti paměti a dát je tam po jedné (mám dvě), potom vyměnit grafickou kartu za jinou (hodně starou) a pořád nic

Reklama
Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 27 říj 2007 18:40

Vítej na PC-HELP.cz :)

.. paměti si zkoušel měnit, grafiku taky .. zkus vypojit jeden nebo druhej disk, potom oba naráz - pustit PC bez disků .. ale podle mě ti odešla základka :wink:
Everybody lies so don't trust anyone. :)

killl
nováček
Stav:

Příspěvekod killl » 27 říj 2007 18:53

Díky za odpověď. Mě to napadlo, že to bude deska, ale říkal jsem si co kdyby. Jinak disky jsem zkoušel odpojit oba a pořád stejný výsledek. Nemůže to být třeba procák?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2007 20:36

Pokud trvale svítí kontrolka disku, je s největší pravděpodobností vadný jeden z disků. Jestliže jsi odpojil oba, svítila stále kontrolka disku? Pokud tam necháš disk bez systému a je nepoškozený, měla by se na monitoru zobrazit správa. Jinak můžeš ještě odzkoušet paměti programem Memtest. Spouští se z diskety. Pokud ani ten nenaběhne je vadná základní deska, nebo zdroj či procesor. Točí se ventilátory ve zdroji i v PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

killl
nováček
Stav:

Příspěvekod killl » 27 říj 2007 20:52

Nechal jsem v PC jen jednu paměť a odpojil jeden a pak oba disky. Pořád se to chová stejně a kontorlka svítí ikdyž není ani jeden disk zapojený. Disketová mechanika taky nejede. Ventilátory se točí oba i na procáku i na zdroji. Ale zdá se mi, že ten na zdroji nějak málo fouká. Už delší dobu PC nějak rachotí, ale nevěděl jsem který z ventilátorů to dělá, ale vše fungovalo zatím bez problému

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2007 21:13

Jestli máš možnost, zkus si půjčit zdroj, třeba původní je poškozený. Pak už jen základní deska, nebo procesor.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

killl
nováček
Stav:

Příspěvekod killl » 30 říj 2007 11:16

Zanesl jsem to do servisu a je vadná základní deska. Protože to bylo starší PC, tak to znamená výměnu taky procesoru a pamětí :?

Díky všem za pomoc

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 říj 2007 13:27

Vezmi to z té lepší stránky, alespoň jsi PC poněkud zmodernizoval.

killl
nováček
Stav:

Příspěvekod killl » 04 lis 2007 22:09

Ještě by mě zajímala jedna věc. Když tam mám dva HDD a dvě mechniky, je jedno jestli budou na stejném řadiči oba HDD? Nebo je lepší když bude vždy jeden s jednou mechanikou? Protože já jsem sice "povýšil" PC, ale občas se mi stane že se seká pohyb myši, když "zabere" HDD. To mi před tím nedělalo (aspoň si to myslím).

Zpět na “Problémy s hardwarem”