Zdravím,
mám takový delikátní problém, se kterým jsem se ještě nesetkal. Servisuji notebook HP ProBook 4510s.
Při zapojení napájení a stisknutí vypínače, se rozsvítí LED diody jako obvykle, ventilátor běží na plné otáčky a během přibližně 7mi sekund se počítač vypne. Následně na to se za 2 sekundy znovu spustí a za dalších 7 sekund znovu vypne. A tak to jde pořád dokola. Přibližně jednou za 100 restartů i s vytáhnutím napájení počítač naskočí, ale vypíše chybu: "A system bios recovery has occurred, Error 500" po pár sekundách obrazovka přeskočí a vypíše další chybu: "104 unsupported wireless network device detected. System halted. Remove device and restart."
Po radě, že mám odstranit wifi zařízení, jsem tedy rozdělal celý notebook a modul vypojil. Spustil počítač a opravdu se zobrazovala jen chyba o bios recovery. Vím, že na hardisku je několik nástrojů a záloh a já nevím čeho všeho. Tak jsem ho také odpojil a počítač jsem zapnul. A voala, žádná chyba, jen chyba bootování. Při pokusech se dostat do BIOSu jsem zjistil, že nejede ani klávesnice, tak jsem připojil externí a už jsem se do BIOSu dostal. Připojil jsem HDD a restartoval počítač aniž bych ho vypínal. A systém se očividně nabootoval. Při pokusech o zapojení wifi modulu za chodu a různých restartech, to pořád psalo chybu 104. Využil jsem tedy poté HP Recovery přímo při bootu a obnovil komplet systém, stejně už byl zapráskanej hovadinama. Jenže problém pořád stejný. Tak mě ještě napadlo přeflashovat BIOS na nejnovější verzi, také to nepomohlo. Přitom Start-Up test a Start-In test v System Diagnostics od HP proběhl v pořádku.
Prostě pokud chci spustit počítač, musím vypojit wifi modul, hardisk, spustit BIOS, zapojit hardisk, restartovat a teprve poté se systém spustí. Než se dostanu k tomuto postupu, tak je občas zapotřebí pár restartů, někdy se nechce spustit obrazovka. Nejspíše bude v háji základní deska, ale možná jsem na nějakou věc při zjišťování problému zapomněl.
Budu rád za každou radu, je to opravdu oříšek. Ještě připíšu pár parametrů, díky. :)
ProBook 4510s
Intel Core 2 Duo T6670
3072MB RAM
ROM: 68PZI Ver. F.20 (12/09/2011)
Video BIOS: ATI 03/15/09
Keyboard Controller Revision: 24.0F
WiFi modul: Intel WiFi Link 1000, Rev 1.00
HP ProBook - připojená WiFi a HDD = PC se nespustí
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: HP ProBook - připojená WiFi a HDD = PC se nespustí
Podle me je tam jedina chyba, kterou to navic jasne pise: unsupported wireless network device detected
Nekdo do toho nacpal wifinu kterou nepodporuje zakladni deska, nejspis o nekolik let novejsi typ. Na webu HP je napsane, ktere wifi karty je mozne pouzit.
Nekdo do toho nacpal wifinu kterou nepodporuje zakladni deska, nejspis o nekolik let novejsi typ. Na webu HP je napsane, ktere wifi karty je mozne pouzit.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nikdo do toho jinou kartu nenacpal, je tam přes 5 let pořád ta stejná, přestalo to fungovat 3 týdny zpátky. A i tak, při vypojení to stále píše chybu "A system bios recovery has occurred, Error 500" a nefunguje klávesnice.
Jestli je tam porad ta sama, tak bude usmazena. V kazdem pripade selze detekce ID karty pri startu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zapomínáte na to, že ikdyž tu kartu odpojím, stále systém nenabootuji. Musím odpojit i hardisk. Studený start s hardiskem prostě není možný. To je věc která mě pálí nejvíc. WiFi modul se prostě oželí a dal by se jiný nebo externí, ale hlavní je ta složitost spuštění, kdy se musí odpojit hardisk a při spuštěném BIOSu ho zpět zapojit a dát hot restart.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2014 14:40) ---
Nejspíš bude opravdu špatná základní deska, před chvílí se mi povedl hot restart se zapojeným WiFi modulem a připojil jsem se bez problému k síti. Následně jsem počítač vypnul a už není možný ani studený start ať se snažím jak chci. Už ani neprobíhají opakované restarty, jen běží na plný kule ventilátor, jinak nic.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2014 14:40) ---
Nejspíš bude opravdu špatná základní deska, před chvílí se mi povedl hot restart se zapojeným WiFi modulem a připojil jsem se bez problému k síti. Následně jsem počítač vypnul a už není možný ani studený start ať se snažím jak chci. Už ani neprobíhají opakované restarty, jen běží na plný kule ventilátor, jinak nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1017
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
18 čer 2025 21:13