Zvukovka v háji? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Macarosik8
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zvukovka v háji?  Vyřešeno

Příspěvekod Macarosik8 » 31 črc 2014 11:53

Zdravím,

Je to už tak 2-3 týdny, co mi nefunguje vůbec zvuk. Ani přes reproduktory, ani přes sluchátka. Nejdříve se to po restartu PC nebo reinstalaci ovladačů vždy dalo dohromady a chvíli fungovalo, ale nyní už zvuk ani po několika restartech nebo reinstalech ovladačů nenaskočí. Zkoušel jsem samozřejmě přeinstalovat ovladače zvukové karty i ovladač řadiče zvuku (NĚKOLIKRÁT), prolezl jsem veškeré nastavení zvuku v ovládacích panelech, ale tam je vše nastaveno správně. I ve správci zařízení je stav "pracuje správně". Už nevím co víc zkusit, přeinstalovat Windows zřejmě nepomůže, tak se chci zeptat, zda někdo z Vás nemá nápad, co ještě zkusit? Nebo je to prostě na výměnu zvukovky, respektive celý desky? Notebook mám něco málo přes půl roku, takže je ještě v záruce.

Díky za jakýkoliv nápad.

Notebook Asus X550V
CPU i5 3230 2,6GhZ
RAM 4GB
Win 8 64bit
Realtek High Definition Audio

Reklama
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Zvukovka v háji?

Příspěvekod Martin63 » 31 črc 2014 11:59

1.) Zkoušíš nejnovější ovladače ze stránek Realteku?
2.) Můžeš zkusit přeinstalovat OS, ale silně pochybuji, že to pomůže. Jedině kdyby tam byla nějaká kolize v ovladačích. Dej nám sem screen ze správce zařízení a pak i screen z driverů zvukovky...
3.) Pokud se ti nechce utrácet za opravu zvukovky, můžeš si koupit externí řešení za pár korun: http://www.alza.cz/axago-usb2-0-virtual-7-1-audio-adapter-d246592.htm#popis, nebo malé provedení: http://www.alza.cz/axago-ada-15-mini-hq-d1470922.htm#popis.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Macarosik8
nováček
Stav:

Příspěvekod Macarosik8 » 31 črc 2014 12:49

1) Samozřejmě, ale je fakt, že vždy po nainstalování ovladačů přímo ze stránek Realteku to chvíli šlo.. Pak jsem ale vypnul PC a po zapnutí jsem tam měl zase starou verzi ovladače, nevím jak je to možné. Každopádně jsem to teď zkusil přeinstalovat znovu a zase to funguje, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží. A výměnu zvukovky (desky) bych neplatil, když to mám ještě v záruce.. Nechám to být a uvidím, snad to půjde..
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec možný, aby ten PC po restartu "načítal" staré původní ovladače a né ty nově nainstalované? Případně čím to je způsobené?

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 31 črc 2014 14:14

Tak ty staré ovladače ze správce zařízení úplně odinstaluj a nainstaluj pouze nové. Nedávej možnost "aktualizovat ovladač", ale místo toho dej "odinstalovat", potom nainstaluj pouze ty nové...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Macarosik8
nováček
Stav:

Příspěvekod Macarosik8 » 01 srp 2014 15:25

To jsem samozřejmě zkoušel několikrát.. Ale už sem zjistil v čem je skutečně ten hlavní problém. Když odinstaluju ty staré ovladače a nainstaluju ty nové, vše funguje jak má. Jakmile ale vypnu počítač (nebo ho dám jen uzamknout, režim spánku, prostě cokoliv) tak už nic nefunguje a ve správci zařízení vidím zase ty staré ovladače z 2012.. Jak je to možné?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 srp 2014 15:27

Macarosik8
nováček
Stav:

Příspěvekod Macarosik8 » 01 srp 2014 15:47

Odinstalováno tímto programem, nainstalované nové, vše OK, ale po restartu ve Správci zařízení opět staré ovladače z 2012.. Prostě se ty nové ovladače po každém vypnutí obnoví za ty původní, které v PC byli při koupi.. Nevím proč -_-

guest

Příspěvekod guest » 01 srp 2014 15:52

Stáhni ten ovladač zde http://support.asus.com/download.aspx?S ... 550VB&os=8 -
Version V6.0.1.6937

Macarosik8
nováček
Stav:

Příspěvekod Macarosik8 » 02 srp 2014 09:12

Zkusil jsem, ale opět - vše fungovalo do restartu, potom zase nic a ve správci zařízení ovladače z 2012.. Není možné mít někde v PC nastaveno, aby se vždycky po zapnutí načítali původní ovladače nebo tak něco?

guest

Příspěvekod guest » 02 srp 2014 09:15

Já nic takového neznám, tohle je fakt divný a určitě to bude nějaká blbost :-(

Macarosik8
nováček
Stav:

Příspěvekod Macarosik8 » 02 srp 2014 10:27

Teď sem restartoval počítač a vše funguje i se starými ovladači, to už si ze mě ten křemíkovej krám dělá srandu ne? :D No uvidíme, když to nepůjde, tak to dám chlapcům do mironetu, oni si s tim nějak poradí doufám :-D Každopádně díky moc za Tvé rady a čas, dávám téma jako uzavřený, protože víc už s tím stejně neuděláme. :)

Zpět na “Problémy s hardwarem”