Zdravím,
Je to už tak 2-3 týdny, co mi nefunguje vůbec zvuk. Ani přes reproduktory, ani přes sluchátka. Nejdříve se to po restartu PC nebo reinstalaci ovladačů vždy dalo dohromady a chvíli fungovalo, ale nyní už zvuk ani po několika restartech nebo reinstalech ovladačů nenaskočí. Zkoušel jsem samozřejmě přeinstalovat ovladače zvukové karty i ovladač řadiče zvuku (NĚKOLIKRÁT), prolezl jsem veškeré nastavení zvuku v ovládacích panelech, ale tam je vše nastaveno správně. I ve správci zařízení je stav "pracuje správně". Už nevím co víc zkusit, přeinstalovat Windows zřejmě nepomůže, tak se chci zeptat, zda někdo z Vás nemá nápad, co ještě zkusit? Nebo je to prostě na výměnu zvukovky, respektive celý desky? Notebook mám něco málo přes půl roku, takže je ještě v záruce.
Díky za jakýkoliv nápad.
Notebook Asus X550V
CPU i5 3230 2,6GhZ
RAM 4GB
Win 8 64bit
Realtek High Definition Audio
Zvukovka v háji? Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvukovka v háji?
1.) Zkoušíš nejnovější ovladače ze stránek Realteku?
2.) Můžeš zkusit přeinstalovat OS, ale silně pochybuji, že to pomůže. Jedině kdyby tam byla nějaká kolize v ovladačích. Dej nám sem screen ze správce zařízení a pak i screen z driverů zvukovky...
3.) Pokud se ti nechce utrácet za opravu zvukovky, můžeš si koupit externí řešení za pár korun: http://www.alza.cz/axago-usb2-0-virtual-7-1-audio-adapter-d246592.htm#popis, nebo malé provedení: http://www.alza.cz/axago-ada-15-mini-hq-d1470922.htm#popis.
2.) Můžeš zkusit přeinstalovat OS, ale silně pochybuji, že to pomůže. Jedině kdyby tam byla nějaká kolize v ovladačích. Dej nám sem screen ze správce zařízení a pak i screen z driverů zvukovky...
3.) Pokud se ti nechce utrácet za opravu zvukovky, můžeš si koupit externí řešení za pár korun: http://www.alza.cz/axago-usb2-0-virtual-7-1-audio-adapter-d246592.htm#popis, nebo malé provedení: http://www.alza.cz/axago-ada-15-mini-hq-d1470922.htm#popis.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
1) Samozřejmě, ale je fakt, že vždy po nainstalování ovladačů přímo ze stránek Realteku to chvíli šlo.. Pak jsem ale vypnul PC a po zapnutí jsem tam měl zase starou verzi ovladače, nevím jak je to možné. Každopádně jsem to teď zkusil přeinstalovat znovu a zase to funguje, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží. A výměnu zvukovky (desky) bych neplatil, když to mám ještě v záruce.. Nechám to být a uvidím, snad to půjde..
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec možný, aby ten PC po restartu "načítal" staré původní ovladače a né ty nově nainstalované? Případně čím to je způsobené?
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec možný, aby ten PC po restartu "načítal" staré původní ovladače a né ty nově nainstalované? Případně čím to je způsobené?
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ty staré ovladače ze správce zařízení úplně odinstaluj a nainstaluj pouze nové. Nedávej možnost "aktualizovat ovladač", ale místo toho dej "odinstalovat", potom nainstaluj pouze ty nové...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem samozřejmě zkoušel několikrát.. Ale už sem zjistil v čem je skutečně ten hlavní problém. Když odinstaluju ty staré ovladače a nainstaluju ty nové, vše funguje jak má. Jakmile ale vypnu počítač (nebo ho dám jen uzamknout, režim spánku, prostě cokoliv) tak už nic nefunguje a ve správci zařízení vidím zase ty staré ovladače z 2012.. Jak je to možné?
-
- Pohlaví:
Zkus je odinstalovat tímto http://www.slunecnice.cz/sw/driver-sweeper/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Odinstalováno tímto programem, nainstalované nové, vše OK, ale po restartu ve Správci zařízení opět staré ovladače z 2012.. Prostě se ty nové ovladače po každém vypnutí obnoví za ty původní, které v PC byli při koupi.. Nevím proč -_-
-
- Pohlaví:
Stáhni ten ovladač zde http://support.asus.com/download.aspx?S ... 550VB&os=8 -
Version V6.0.1.6937
Version V6.0.1.6937
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsem, ale opět - vše fungovalo do restartu, potom zase nic a ve správci zařízení ovladače z 2012.. Není možné mít někde v PC nastaveno, aby se vždycky po zapnutí načítali původní ovladače nebo tak něco?
-
- Pohlaví:
Já nic takového neznám, tohle je fakt divný a určitě to bude nějaká blbost 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Teď sem restartoval počítač a vše funguje i se starými ovladači, to už si ze mě ten křemíkovej krám dělá srandu ne?
No uvidíme, když to nepůjde, tak to dám chlapcům do mironetu, oni si s tim nějak poradí doufám
Každopádně díky moc za Tvé rady a čas, dávám téma jako uzavřený, protože víc už s tím stejně neuděláme. :)

Zpět na “Problémy s hardwarem”