Ahoj, v poslední době se mi neuvěřitelně přehřívá notebook. Když například renderuji něco ve 3D programech, nebo i hraji náročnější hru, teploty se vyšvihnou i na 90 stupňů. Notebook mám zhruba 9 měsíců, ale za tu dobu jsem nikdy takových teplot nedosahoval. Našel jsem nějaké programy, které by údajně měly umět notebook ochladit "softwarově", ale nejsem si úplně jistý...
Notebook:
ACER Aspire V3-772G
Intel Core i7-4702MQ 2,2GHz (3,2GHz)
NVIDIA GeForce GT 750M
Přehřívání notebooku Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přehřívání notebooku
Nic softwarovýho na to neexistuje. Máš tři možnosti.
1. Notebook rozebereš a vyfoukáš z něj prach/dáš do servisu a budeš doufat, že to pomůže.
2. Koupíš chladící podložku a budeš doufat, že to pomůže.
3. Smíříš se s tím, že notebooky prostě topí, zvlášť při takovéhle konfiguraci. U Aceru se navíc není čemu divit.
1. Notebook rozebereš a vyfoukáš z něj prach/dáš do servisu a budeš doufat, že to pomůže.
2. Koupíš chladící podložku a budeš doufat, že to pomůže.
3. Smíříš se s tím, že notebooky prostě topí, zvlášť při takovéhle konfiguraci. U Aceru se navíc není čemu divit.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Je potreba udelat jedinou vec - vycistit chlazeni zanesene prachem. Staci stlaceny vzduch ve spreji.
Nicmene - kdyz si koupis laciny herni notebook znacky Acer, tak musis pocitat ze se bude zahrivat a drive nebo pozdeji dojde vlivem opakovaneho zahrivani ke zniceni zakladni desky. Podekovat je treba EU ktera naridila praskajici bezolovnaty cin a Aceru, ktery udelal levne poddimenzovane chlazeni.
Nicmene - kdyz si koupis laciny herni notebook znacky Acer, tak musis pocitat ze se bude zahrivat a drive nebo pozdeji dojde vlivem opakovaneho zahrivani ke zniceni zakladni desky. Podekovat je treba EU ktera naridila praskajici bezolovnaty cin a Aceru, ktery udelal levne poddimenzovane chlazeni.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za rady. Neustále se setkávám s kritikou značky Acer, avšak já od Aceru mám už druhý notebook. Jeden dodnes slouží (4. rok, bez reklamace) a druhý je teď 9 měsíců a ani nejmenší problém... Takto vysoké teploty pozoruji pár posledních dnů. Mimochodem, nemyslím si, že notebook za 25k Kč by byla levná záležitost.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak sloužit můžou x let, ale míň kvalitní chlazení jim nikdo neodpáře.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak je napsané výše, buď dát do servisu, koupit podložku nebo pročistit sám (měl jsem taky notebook acer, začal se přehřívat dokonce až 100°C kdy už se i vypínal a stačilo rozebrat profoukat a teploty nepřekročily 80 u dosavadního notebooku mám laciný chladič za 100kč který mi teploty snížil o 10°C tak myslím že kdybys koupil nějakou podložku za 1k a pročistil ho vzduchem že bys měl 75 na pohodu při zátěží, nicméně u aceru ty teploty pořád budou vysoké i bez zátěže a tomu nikdo nezabrání doporučuji tuhle podložku: http://www.alza.cz/zalman-nc-2000nt-bila-d369460.htm manželka jí má k http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 598233.htm a chladí nádherně chladí dokonce i ruce a trošku i tělo
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7438
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03