HDD nenajede

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Scoobyk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

HDD nenajede

Příspěvekod Scoobyk » 28 lis 2007 19:57

Cau, dneska jsem si koupil v bazaru harddisk, kterej chci dat doma do starsiho pocitace. Tedkom jsem jeste na private a chtel jsem ho vyzkouset ve svym pocitaci, abych ho kdyztak mohl zejtra vratit (1 denni zaruka na vyzkouseni). Jedna se o HDD IBM IDE z roku 2001 (41 GB). Zapojil jsem ho na samostatnej kabel master a nenajel. Samotnej disk ma v navodu docela dost pozic na jumper, tak jsem zkousel jumperovat vsechny postupne, protoze jsem moc nepochopil jak bych to mel nastavit. Na vetsine pozic se pri najizdeni pocitace bios tvaril, jako ze ho vyhledava na tom masteru, ale nakonec nic nenasel a v biosu jsem mel misto HDD jenom prazdne misto. Nakonec jsem ho zajumperoval na auto spin disable a device 1(slave) s to ho nasel. Ale co cert nechtel, za chvilku strasne dlouho "premysli" zrejmne u overovani HDD a pak vyhodi nejakou errorovou hlasku a pres F1 pokracuj... Najedou Winy, ale nevidim ho a ani v biosu ne.

Je to chyba v HDD nebo nekde na moji strane??? Prosim o rychlou odpoved, abych ho kdyztak stihl zejtra vratit.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 28 lis 2007 22:54

Zkus si najít konkrétní nastavení na webu výrobce, když se ti to nepodaří tak ho preventivně vrať...(nebo si domluv delší termín)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”