NTLDR nenalezen - Váš minulý návod nefunguje
NTLDR nenalezen - Váš minulý návod nefunguje
Dobrý den, bohužel při startu mi to napíše výše uvedenou hlášku. Bohužel, při pokusu o spuštění z instalačního cd XP Home při to vytuhne. V záchranném cd z čas. Chip se mi to softem TestDisk opravit nepodařilo. Dalším záchranným cd jsem sice "opravil" mbr ale problém přetrvává. Disk má 2 partition, na druhou se dostanu v pohodě. Na první ale ani z Commandera ze záchranného cd. Přeinstal "C" asi nepůjde, když nejde spustit instalační cd. Celé se mi to ale formátovat nechce, mám tam dost dat. Děkuji všem za radu. Piště ale prosím srozumitelně, nejsem HW mistr, pouze grafik. Zdravím a přeju prima den.
-
- Pohlaví:
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je více způsobů. Popíšu jen dva. Návod na první způsob najdeš na mých stránkách : http://www.bastleni.eu/obsah/ntldr.pdf ( návod je v pdf )
Ten ti určitě pomůže.
Předevčírem měla problém s chybějícím ntldr moje kamarádka. První způsob bohužel nemomohl. Ntldr soubor jsem na disk zkopíroval z DOSu jenže po restartu zmizel. Nechápal jsem to. Pak jsem zjistil, že má zavirovaný HDD, tak to vše vysvětlovalo.
HDD jsem napojil do svého počítače ( jako slave ) a z windowsů jsem soubor ntldr nakopíroval na její HDD, provedl scandisk a projel ho antivirovým programem.
Ten ti určitě pomůže.
Předevčírem měla problém s chybějícím ntldr moje kamarádka. První způsob bohužel nemomohl. Ntldr soubor jsem na disk zkopíroval z DOSu jenže po restartu zmizel. Nechápal jsem to. Pak jsem zjistil, že má zavirovaný HDD, tak to vše vysvětlovalo.
HDD jsem napojil do svého počítače ( jako slave ) a z windowsů jsem soubor ntldr nakopíroval na její HDD, provedl scandisk a projel ho antivirovým programem.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Díky za info. Bohužel problém bude poněkud hlubší. Za prvé nemám FDD disketovou mechaniku. Dobře, možná by zde pomohlo, kdybych to vypálil na cd. Jenže ... já ty soubory nemám kam zkopírovat. Systém prostě nevidí "céčko". Fyzicky tam je, ale nedostanu se do něj! Je to docela peklo. Návodů je po webu vcelku dost. Sice se dost opakují, ale to je fuk. Tohle ovšem neřeší žádný z nich (tedy zatím, prošel jsem jich zatím necelé dvě stovky). Mám tu tři záchranné cd, jedno nabootuje v pohodě (s Win Vista PE), ovšem prográmek TestDisk se sice tváří, že opravuje, nicméně výsledek je nula. Další (Winternals CD) nenabootoje vůbec (stejně jako instalační Win XP) a ve třetím je taková spousta softů, že se v tom přehrabuju jako študák ve starém dámském přirození (pardon). Ale tady snad i něco najdu, resp. našel jsem, hlásilo to i že oprava, nicméně po restartu to samé. Zavirované to není, to jen kdyby na to byl dále dotaz.
Díky všem za rady :-)
Díky všem za rady :-)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pak už jedině metoda dva. Připojit HDD na jiný počítač ( slave ) a z windowsů tam zkopírovat ntldr. To zabere na 100%
Poté soubor ntldr nastav jako skrytý aby si ho v budoucnu omylem nesmazal.
Poté soubor ntldr nastav jako skrytý aby si ho v budoucnu omylem nesmazal.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tento postup jsi zkoušel? Podle všeho ne, když píšeš, že WinXP z CD nenabótuješ. Pokud máš to CD bótovací a v Biosu nastavené first boot CD, nebo DVD mechaniky, mělo by to fachčit, pokud nemáš v PC ještě další zradu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Třeba má špatné instalační CD Xp, už jsem se setkal s instalačkou která se sekla u výběru jestli novou instalaci či opravu. A nešlo nic dělat... A nebylo ani moc poškrábané. Když jsem měl já tento problém, stačilo dát do mechaniky CD XP, dát opravit a do konzole zadat :
copy D:\i386\ntldr c:\
copy D:\i386\ntdetect.com c:\
(D:, písmo tvé optické mechaniky)
Pokud nevidíš disk, může být ještě jeden problém, to se mi taky stalo.
Poškozená zaváděcí tabulka Master File Table (MFT). Podle všech diskuzí, jediné co je, použít program co z disku vydoluje data a pak formát. Zkoušel jsem asi 3 utility na obnovu, bez výsledku. Na záchranu dat doporučuji GetDataBack NTFS či FAT.
Snad to rozchodíš
copy D:\i386\ntldr c:\
copy D:\i386\ntdetect.com c:\
(D:, písmo tvé optické mechaniky)
Pokud nevidíš disk, může být ještě jeden problém, to se mi taky stalo.
Poškozená zaváděcí tabulka Master File Table (MFT). Podle všech diskuzí, jediné co je, použít program co z disku vydoluje data a pak formát. Zkoušel jsem asi 3 utility na obnovu, bez výsledku. Na záchranu dat doporučuji GetDataBack NTFS či FAT.
Snad to rozchodíš
Pánové, všem moc díky. Mám ovšem ještě několik dotazů. Jestli je špatná instalace WinXP Home (rozbaloval jsem pošetku, ale možné to je, narazil jsem v devadesátých letech i na zavirovanou instalaci Win 3.11), můžu pak použít k témuž instalačku WinXP Profi? Nebude někde problém?
Další: neudělá mi nějaký malér na druhém compu připojení tohoto disku, když tam už mám teď disky dva zapojené do RAIDu?
Poslední dotaz: je možné naformátovat pouze první logickou partition (systémová + Program Files) bez toho, abych narušil tu druhou, datovou? Druhá part. vidět normálně je. Takže zformátovat první a pak na to nainstalovat znova XP? Pokud to možné je, poraďte mi, prosím, jak. Jsem v tomhle prostě lama :-)
Díky ještě jednou všem!
Další: neudělá mi nějaký malér na druhém compu připojení tohoto disku, když tam už mám teď disky dva zapojené do RAIDu?
Poslední dotaz: je možné naformátovat pouze první logickou partition (systémová + Program Files) bez toho, abych narušil tu druhou, datovou? Druhá part. vidět normálně je. Takže zformátovat první a pak na to nainstalovat znova XP? Pokud to možné je, poraďte mi, prosím, jak. Jsem v tomhle prostě lama :-)
Díky ještě jednou všem!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš disk rozdělen na dva oddíly, můžeš oddíl se systémem naformátovat a nainstalovat systém a data zůstanou na druhém oddílu zachována. Problém s PC kde máš disky zapojené v poli RAID nelze jednoznačně odpovědět bez znalosti možností tvé desky a nastavení Biosu. Samozřejmě musí být další disk zapojen mimo Raid, tedy samostatně a tak i nakonfigurován v Biosu, pokud to vybavení základní desky a Biosu umožňuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlas s Pic-em. Ještě asi nebyl zodpovězen ten dotaz předtím...doufám, že jsme se dobře pochopili. Ptáš se, jestli na opravu WinXP Home můžeš použít disk WinXP Pro?? NE, to nelze - dokonce nefunguje ani oprava WinXP SP2 cédéčkem, na kterém je WinXP SP1.
Ideální je, když je disk rozdělený na 2 a více partition s tím, že ta jedna je pouze systémová + programová (nainst. aplikace bez dat). To se potom řeší tyto problémy jedna báseň - naformátuješ systém a data neřešíš. Pokud tohle není předem nastaveno, vše se značně komplikuje
Při formátu systémového disku pozor na data v Outlooku, v Dokumentech a na Ploše, ty jsou standardně na systémové partition.
Ideální je, když je disk rozdělený na 2 a více partition s tím, že ta jedna je pouze systémová + programová (nainst. aplikace bez dat). To se potom řeší tyto problémy jedna báseň - naformátuješ systém a data neřešíš. Pokud tohle není předem nastaveno, vše se značně komplikuje

Při formátu systémového disku pozor na data v Outlooku, v Dokumentech a na Ploše, ty jsou standardně na systémové partition.
Rimms
Pánové, opět díky. Instalačku s WinXP Profi tedy odložím a najdu způsob, jak naformátovat partition "C" bez toho, abych dojebal i "déčko" :-) Pak si jen znovu nainstaluju Norton Ghost a ze starších záloh si to vrátím zpět. Mimochodem, právě při jednom vracení do záloh v Ghostu se tohle stalo. Nechápu proč, na tomto stroji to dělám běžně a naprosto bez problémů. Že by rozdíl mezi WinXP Home a Proffesional?
Tak ještě jednou díky ...a držte palce :-)
čau
Tak ještě jednou díky ...a držte palce :-)
čau
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak problémy mohou způsobovat i některé problémové aktualizace Windows.Samozřejmě Home a Profi jsou poněkud rozdílné. Pokud použiješ CD s WinXP jen k formátování mělo by to fungovat (ale dodržet formát, který máš na D - NTFS, či FAT32).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak stáhnout celý tento návod z webu?
od Peťa » 15 srp 2024 16:24 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5753
-
od Peťa
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 08:52
-
-
- 7
- 3581
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3224
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1678
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5735