Ahoj,
mám notebook HP Pavilion g6-2010so z roku 2013 a v posledním půl roce mi začalo zlobit podsvícení displeje (jeví se to, jako když ztlumím jas na minimum - obrazovka jde, ale podsvícení ne). Toto chování můžu vyvolat tím, že se nepatrně (doslova) opřu o levou hranu notebooku. Zcela vylučuji, že by to mohlo být OS, protože se chování dá reprodukovat i při bootování nebo v biosu.
Psal jsem také na Support HP, kde mi poslali pouze odkaz na servisní příručku (zde), ze které jsem zjistil, že v dané oblasti není nic, co by mohlo přímo ovlivňovat monitor, resp. podsvícení. Jsou tam jen SD slot, 2x 3.5mm jack (sluchátka a mikrofon), 2x USB, ethernet, HDMI a VGA.
Také se podsvícení občas vypíná (nebo bliká), pokud je notebook na stole trochu nakřivo nebo pokud ho zvednu za levý spodní roh. Pokud se neopírám o levý bok a najdu na stole pozici, ve které obrazovka svítí, pak všechno funguje (můžu i regulovat jas tlačítky na klávesnici).
Díky za radu, čím by to mohlo být, a za pomoc s opravou.
HP Pavilion g6-2010so problém s displejem
-
- Pohlaví:
Re: HP Pavilion g6-2010so problém s displejem
Vítej na PC-Help!
vzhledem k tomu že to ovlivňuje pozice, nebo pohyb s nb, pak by to měla být závada /nalomený/ kabelum který spojuje GK s displejen, anebo něco uvolněného v obvodech podsvícení. Reklamuj to.
vzhledem k tomu že to ovlivňuje pozice, nebo pohyb s nb, pak by to měla být závada /nalomený/ kabelum který spojuje GK s displejen, anebo něco uvolněného v obvodech podsvícení. Reklamuj to.
Re: HP Pavilion g6-2010so problém s displejem
Ahoj,
díky za odpověď i za radu, ale notebook mám více než 2 roky, takže záruka nejde. Servis jsem vyloučil ze dvou důvodů:
1) mám hromadu pracovních dat, o které bych nerad přišel
2) když kolega odnesl notebook do servisu (konkrétně do Mironetu) s tím, že si na něj vylil kávu, tak mu tamní "technik" po dvou týdnech pouze odstřihl nůžkami klávesnici a řekl, že se to opravit nedá...
Každopádně jsem přišel na řešení: Dnes jsem notebook celý rozebral a zjistil jsem, že chyběla izolace nad VGA portem a taky nad ethernetovým portem, tedy mezi základní deskou a klávesnicí. Problém jsem vyřešil tím, že jsem na klávesnicovou část krytu nalepil kousky náplastí tak, aby se odizolovaly oba porty od kovových částí klávesnicového dílu.
Zdá se ale, že tam ta izolace nikdy nebyla nalepená, přitom by ale měla být - je vidět, že tam je na ni udělané místo a nad ostatními porty je.
Prozatím se mi zdá jako dobré vysvětlení, že přitlačením klávesnicové části krytu k portům docházelo ke jakémusi zkratu, což mohlo způsobit výpadky podsvícení. Pokud by někdo měl jiné zdůvodnění, popř. vysvětlení, proč náplast pomohla, rád si ho přečtu.
Díky.
díky za odpověď i za radu, ale notebook mám více než 2 roky, takže záruka nejde. Servis jsem vyloučil ze dvou důvodů:
1) mám hromadu pracovních dat, o které bych nerad přišel
2) když kolega odnesl notebook do servisu (konkrétně do Mironetu) s tím, že si na něj vylil kávu, tak mu tamní "technik" po dvou týdnech pouze odstřihl nůžkami klávesnici a řekl, že se to opravit nedá...

Každopádně jsem přišel na řešení: Dnes jsem notebook celý rozebral a zjistil jsem, že chyběla izolace nad VGA portem a taky nad ethernetovým portem, tedy mezi základní deskou a klávesnicí. Problém jsem vyřešil tím, že jsem na klávesnicovou část krytu nalepil kousky náplastí tak, aby se odizolovaly oba porty od kovových částí klávesnicového dílu.

Zdá se ale, že tam ta izolace nikdy nebyla nalepená, přitom by ale měla být - je vidět, že tam je na ni udělané místo a nad ostatními porty je.

Prozatím se mi zdá jako dobré vysvětlení, že přitlačením klávesnicové části krytu k portům docházelo ke jakémusi zkratu, což mohlo způsobit výpadky podsvícení. Pokud by někdo měl jiné zdůvodnění, popř. vysvětlení, proč náplast pomohla, rád si ho přečtu.
Díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5137
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 4
- 3785
-
od petr22