HP Pavilion g6-2010so problém s displejem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pavl.va
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

HP Pavilion g6-2010so problém s displejem

Příspěvekod pavl.va » 27 led 2015 10:20

Ahoj,

mám notebook HP Pavilion g6-2010so z roku 2013 a v posledním půl roce mi začalo zlobit podsvícení displeje (jeví se to, jako když ztlumím jas na minimum - obrazovka jde, ale podsvícení ne). Toto chování můžu vyvolat tím, že se nepatrně (doslova) opřu o levou hranu notebooku. Zcela vylučuji, že by to mohlo být OS, protože se chování dá reprodukovat i při bootování nebo v biosu.

Psal jsem také na Support HP, kde mi poslali pouze odkaz na servisní příručku (zde), ze které jsem zjistil, že v dané oblasti není nic, co by mohlo přímo ovlivňovat monitor, resp. podsvícení. Jsou tam jen SD slot, 2x 3.5mm jack (sluchátka a mikrofon), 2x USB, ethernet, HDMI a VGA.

Také se podsvícení občas vypíná (nebo bliká), pokud je notebook na stole trochu nakřivo nebo pokud ho zvednu za levý spodní roh. Pokud se neopírám o levý bok a najdu na stole pozici, ve které obrazovka svítí, pak všechno funguje (můžu i regulovat jas tlačítky na klávesnici).

Díky za radu, čím by to mohlo být, a za pomoc s opravou.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: HP Pavilion g6-2010so problém s displejem

Příspěvekod guest » 27 led 2015 12:26

Vítej na PC-Help!

vzhledem k tomu že to ovlivňuje pozice, nebo pohyb s nb, pak by to měla být závada /nalomený/ kabelum který spojuje GK s displejen, anebo něco uvolněného v obvodech podsvícení. Reklamuj to.

pavl.va
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: HP Pavilion g6-2010so problém s displejem

Příspěvekod pavl.va » 27 led 2015 23:15

Ahoj,

díky za odpověď i za radu, ale notebook mám více než 2 roky, takže záruka nejde. Servis jsem vyloučil ze dvou důvodů:
1) mám hromadu pracovních dat, o které bych nerad přišel
2) když kolega odnesl notebook do servisu (konkrétně do Mironetu) s tím, že si na něj vylil kávu, tak mu tamní "technik" po dvou týdnech pouze odstřihl nůžkami klávesnici a řekl, že se to opravit nedá... :wtf:

Každopádně jsem přišel na řešení: Dnes jsem notebook celý rozebral a zjistil jsem, že chyběla izolace nad VGA portem a taky nad ethernetovým portem, tedy mezi základní deskou a klávesnicí. Problém jsem vyřešil tím, že jsem na klávesnicovou část krytu nalepil kousky náplastí tak, aby se odizolovaly oba porty od kovových částí klávesnicového dílu. :thumbup:

Zdá se ale, že tam ta izolace nikdy nebyla nalepená, přitom by ale měla být - je vidět, že tam je na ni udělané místo a nad ostatními porty je. :oh:

Prozatím se mi zdá jako dobré vysvětlení, že přitlačením klávesnicové části krytu k portům docházelo ke jakémusi zkratu, což mohlo způsobit výpadky podsvícení. Pokud by někdo měl jiné zdůvodnění, popř. vysvětlení, proč náplast pomohla, rád si ho přečtu.

Díky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    5137
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14
  • Cena HP Pavilion Power 15-bc411nc
    od second32 » 06 říj 2024 23:50 » v P: Hardware
    4
    3786
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 říj 2024 09:01
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4451
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3723
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče