Rad bych poprosil o radu. Znicehonic se mi vypnulo PC,ale jen tak, ze se vypnul monitor, ale vetraky se dal tocily a klavesnice svitila stejne jako obe diody na skrini. Pak sem vypnul PC ale klavesnice se nevypnula. Vytahl jsem napajeni PC a po chvili se vypnula dioda na klavesnici. Po znovuzapnuti PC opet nabehly jen vetraky ale uz se nerozsvtila ani klavesnice a DVD rom nereagoval na vysunuti. Navic zvuk pri nabehnuti compu rozhodne neni takovy, jakoby nabihal system. Proste jen hukot vetraku. Baterii jsem zkousel vyndat a znovu zandat. Po opetovnem vypnuti a zapnuti (uz to ted neslo ani vypinacem ale jen na ostro ze zdi) uz se aspon otevrela DVD mechanika po zmacknuti. Ale klavesnice a monitor porad vubec nereaguji. Na skrini ted sviti jen zelena dioda ze je comp zapnuty, ale ta oranzova ani neblikne.
(HW: zdroj EC 350W, deska EPOX 4PCA3I, grafika RADEON 9200 myslim, Pentium IV 2,8GHz, 1GB ram)
Diky za rady
náhlý kolaps PC
tak jsem zkusil pocitac zapnout s jinym zdrojem a nic. porad stejne - monitor ani neblikne a pc ani nepipne Jen se rozjedou vetracky. zkousel jsem dat jinou grafickou kartu a taky nic. Na desce nevidim zadne viditelne poskozeni/spaleni, ale da se teda predpokladat ze to bude asi ta deska? Nebo jaky pls navrhujete dalsi postup, co bych mel jeste zkusit?
Naposledy upravil(a) hanes6 dne 19 pro 2007 19:24, celkem upraveno 1 x.
no mě to spíš připadá na HDD protože si říkal že to není takovej zvuk jako zvuk když se ti zapíná ale jen hukot větráků takže mě tam chybí hukot HDD skus se podívat jestli ti nevypadl molech z hadru nebo skus jinej
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
Se servisem nespěchej. Zkus to vše vyházet a po kouskách vracet zpátky. Případně si někde půjčit /třeba paměť/ apod. Co by to stálo je otázka? Záleží, co by s tím dělali. Když budou šikovný a na chybu přijdou /a nebude to deska/ tak to mohou být stokoruny. Když šikovný nebudou, tak zrovna začnou deskou a pak to budou zase stokoruny, ale víc!
Nedávno jsem asi měsíc řešil podobný problém s neustálým vypínáním a restarty. Povyměňoval jsem co se dalo, ale nakonec zůstal servis. Tam vyměnili zdroj /dobrej za dobrej/ a pak mi to fungovalo 10 minut. Zdroj byl v záruce a tak mne to stálo jen 2 kila. Když už jsem byl zoufalej a chystal mse to vyhodit z okna, tak jsem čistě náhodou přišel na vadný tlačítko Power. Záležitost za dvacku - ještě jsem to neopravil

Nedávno jsem asi měsíc řešil podobný problém s neustálým vypínáním a restarty. Povyměňoval jsem co se dalo, ale nakonec zůstal servis. Tam vyměnili zdroj /dobrej za dobrej/ a pak mi to fungovalo 10 minut. Zdroj byl v záruce a tak mne to stálo jen 2 kila. Když už jsem byl zoufalej a chystal mse to vyhodit z okna, tak jsem čistě náhodou přišel na vadný tlačítko Power. Záležitost za dvacku - ještě jsem to neopravil

-
- Pohlaví:
Ještě musím dodat, jak jsem na to přišel - náhodou.
Bedna se restartovala, po minutách anebo po hodinách a pak šla anebo taky nešla zapnout, někdy až na podvacátý apod.
Ptal jsem se zde na fóru, protelefonoval majlant a bez výsledku. Mimo desky povyměňoval všechno, proměřil tlačítka /mikrospinče/ apod. Všechno vypadalo O.K., takže deska. Tam se toho moc opravit nedá, snad jen ty kondenzátory vyměnit, ale co jsem slyšel, je to většinou k ničemu.
Tak jsem to vzdal a scháněl /již nesehnatelnou/ desku. Pak jsem zkusil poslední zoufalý pokus. Všechno jsem z desky doslova vytrhal a dával to postupně do kupy. A tady jsem udělal jednu chybu, která mne zachránila. Nevypnul jsem PC. Kdyby mne viděl člověk znalej věci, tak mne asi upohlavkuje.
Když jem nasazoval na desku konektor od tlačítka Power, tak bedna nastartovala. Celkem záhada, mikrospinač měřením prošel - odpor xxx, takže proč to staruje? Tak jsem ho tam nedal a bedna běžela spoustu hodin bez problému. Tak jsem to v Biosu přenastavil a zapínám to všechno spinačem na přepěťové ochraně a žádný problém. Před tím mi mj. harašil HDD, jako když chce někam odlítnout a teď pohoda.
Co z toho plyne?
1/ Nespěchat do servisu !
2/ Vydržet a hledat !
3/ Čím větší vůl - tím větší štěstí (to platí jen pro mne!)
Za poslední - toto není rada, ale jen informace !
Bedna se restartovala, po minutách anebo po hodinách a pak šla anebo taky nešla zapnout, někdy až na podvacátý apod.
Ptal jsem se zde na fóru, protelefonoval majlant a bez výsledku. Mimo desky povyměňoval všechno, proměřil tlačítka /mikrospinče/ apod. Všechno vypadalo O.K., takže deska. Tam se toho moc opravit nedá, snad jen ty kondenzátory vyměnit, ale co jsem slyšel, je to většinou k ničemu.
Tak jsem to vzdal a scháněl /již nesehnatelnou/ desku. Pak jsem zkusil poslední zoufalý pokus. Všechno jsem z desky doslova vytrhal a dával to postupně do kupy. A tady jsem udělal jednu chybu, která mne zachránila. Nevypnul jsem PC. Kdyby mne viděl člověk znalej věci, tak mne asi upohlavkuje.
Když jem nasazoval na desku konektor od tlačítka Power, tak bedna nastartovala. Celkem záhada, mikrospinač měřením prošel - odpor xxx, takže proč to staruje? Tak jsem ho tam nedal a bedna běžela spoustu hodin bez problému. Tak jsem to v Biosu přenastavil a zapínám to všechno spinačem na přepěťové ochraně a žádný problém. Před tím mi mj. harašil HDD, jako když chce někam odlítnout a teď pohoda.
Co z toho plyne?
1/ Nespěchat do servisu !
2/ Vydržet a hledat !
3/ Čím větší vůl - tím větší štěstí (to platí jen pro mne!)
Za poslední - toto není rada, ale jen informace !

Zpět na “Problémy s hardwarem”