Zdravím,
nedávno jsem si všiml že má grafická karta se dostává do vysokých teplot i s velmi agresivním fan profilem.
Takže probíhá to nějak takhle, spustím Valley benchmark na 15 minut při větráku na 41% (1250rpm) teplota se dostane na 86 stupňů a tam se drží, což je ok, nejnižší rychlost, proč ne.. Jenže pokud udělám to stejný při rychlosti větráku 100% (3250rpm) se teplota dostane na 85 stupňů.. Takže žádný rozdíl a to by se dít nemělo.. Takže bych byl vděčný za každou radu.
Nějaké dodatečné info, grafika je čistá, airflow v case je dobrý, v předu intake, vzadu exhaust, nahoře exhaust. Skusil jsem přidat další intake fan na spod bedny aby se grafice dostával studený vzduch, ale neudělalo to žádný rozdíl.
Děkuji za vše..
Teplota grafické karty
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teplota grafické karty
Vítej na PC-Help
Chtělo by to znát oč se jedná, tady model grafické karty. Ten stupeň rozdílu je tam zvláštní, ale může to způsobovat turbo, nebo cokoli jiného.
Chtělo by to znát oč se jedná, tady model grafické karty. Ten stupeň rozdílu je tam zvláštní, ale může to způsobovat turbo, nebo cokoli jiného.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Wooops.. Před chvílí jsem vyplňoval tu tabulku s počítačem takže mi to úplně uniklo, pardon.
Je to EVGA GTX 770 ACX a podle benchmarku dosahuje kolem 70 stupňů při max zátěži a to ještě k tomu s automatickou křivkou větráků. Grafika se podtaktovává při 80 stupních takže turbem to nebude a teplota je téměř stejná, takže jsem temp limit hodil na 96 aby mě to neotravovalo. Přijde to jako kdyby ty větráky vůbec neovlivňovali teplotu grafiky.
Je to EVGA GTX 770 ACX a podle benchmarku dosahuje kolem 70 stupňů při max zátěži a to ještě k tomu s automatickou křivkou větráků. Grafika se podtaktovává při 80 stupních takže turbem to nebude a teplota je téměř stejná, takže jsem temp limit hodil na 96 aby mě to neotravovalo. Přijde to jako kdyby ty větráky vůbec neovlivňovali teplotu grafiky.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tu grafiku jsi kupoval použitou nebo novou? Normální mi to nepřijde, když máš vyšší teploty než moje referenční.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Úplně novou, mám ji zhruba 2 měsíce teploty byly vysoké furt, ale stále to je v normě, čeho jsem si ale všiml až teď je že rychlost větráku nedělá na teploty žádný rozdíl. Když dám rychlost větráků na max tak otáčky se zvýší, je to slyšet, a když vedle karty přiložím ruku tak je cítit jak vzduch proudí ze strany karty, a je ho hodně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2429
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19