Půl království za ovladač na AMD Radeon HD 6650M

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pe.picek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Půl království za ovladač na AMD Radeon HD 6650M

Příspěvekod pe.picek » 01 bře 2015 14:44

Ahoj,
Vlastním notebook Lenovo IDEAPAD G770 Dark Metal (https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g770 ... lternativy) akorát tam mám nově nainstalovaný win 8.1 a zvýšenou RAM na 12 GB. Problém mám s ovladačem na grafickou kartu AMD Radeon HD 6650M, ať instaluji ovladače ze stránek Lenova pro můj notebook a nebo ze stránek amd.com pokaždé bere notebook jako prioritní grafickou kartu integrovanou od intelu. Když jsem zkoušel ovladač od intelu zakázat tak místo toho, aby se hlavní kartou stala radeonka tak to bere Microsoft basic display driver. Dále když nastavím přepínatelnou kartu např. pro program AutoCAD na vysoký výkon, tak sám spuštěný program pořád bere pouze kartu od intelu a nemohu si tam zapnout věci, které podporuje pouze výkonnější grafická karta.
Nevíte co s tím ?

Předem děkuji za odpovědi.

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Půl království za ovladač na AMD Radeon HD 6650M

Příspěvekod Rewqa » 01 bře 2015 15:13

Mělo by se to nastavovat v ovladačích od tý AMD grafiky, že chceš, aby se pouštělo všechno s ní. Případně snad, když klikneš pravym tlačítkem na ikonu programu a dás zvolit spustit s AMD grafikou, tak by to taky mělo jet.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

pe.picek
nováček
Stav:

Příspěvekod pe.picek » 01 bře 2015 18:05

Když jsem instaloval win 8.1 tak si sami nainstalovali nějaké ovladače AMD Radeon 6600M and 6700M Series, ikdyž dřív jsem tam měl normálně Radeon 6650M ovladač, ale teď to asi spadá sem. Jde o to, že i samotné zobrazení by mělo jít v pohodě, když zakážu grafiku od intelu..to se ale nestane a jede to jen na nějaké "nouzové" zobrazení nebo jak bych to nazval. Nebo se pletu ? Je možné, že radeonka přestala úplně fungovat ?

A ano v programu od AMD (Catalyst center) jsem si nastavoval jaké programy mají běžet na jakou grafiku, bohužel i přes tohle nastavení mi to v programu povolí pouze grafiku od intelu. A když kliknu pravým na ikonu programu, tak tam nikdy nemám na výběr s jakou grafikou to spustit. Vím, že kamarád to třeba u nvidie má, ale já se s tím u AMD ještě nesetkal.

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 01 bře 2015 18:09

Takže tyto ovladače jsi zkoušel? http://support.amd.com/en-us/download/m ... 1%20-%2064

pe.picek
nováček
Stav:

Příspěvekod pe.picek » 08 bře 2015 15:56

Ano i tenhle jsem zkoušel a pořád mi AutoCAD ukazuje pouze inteláckou grafickou kartu. Tak nevím jestli je chyba někde u AutoCADU (jestli třeba tuhle kartu nepodporuje) nebo v ovladačích.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”