Jenomže problém je v tom, že jinak super základní deska, která oplývá všelijakými taktovacími dovednosti a utilitami, dokáže přivádět do pamětí pouze 1,8V - 1,95V...

Paměti by sice s deskou komunikoavat měly, ale budou na časování CL5, což se mi vůbec nelíbí...
Proto se ptám, je nějaká možnost, jak dostat do pamětí, alespoň ty 2V, aby mohly fungovat na CL4 (4-4-4-12) ??? Hledám už dlouho a někdo někde říkal, že to lze přepájet a dosáhnout výsledku, ale to není řešení pro mě. Rád bych to vyřešil SW cestou, nejlépe BIOSem.
Jak jsem se o tomto nedostatku tohoto MB dozvěděl ???
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/as ... m2-83.html
Existuje Utilita AI Booster, která je dodávaná přímo k ASUS deskám. Slouží právě pro real-time taktování a zvyšování napětí. Ale pokud to nepodporuje deska (resp. ani BIOS), tak to tam asi také nenastavím více než 1,95V, co ?
Důležité info: Komponenty mám doma, ale jsou stále originálně zabalené v krabici. Nepřišel totiž case, který jsem si objednal a ten bude až po Novém roce. Právě proto zvažuji, že bych základní desku vrátil (pokud nebude žádné řešení) a koupil o 300Kč dražší ASUS M2N-SLI Deluxe, která už má 14krokové nastavení napětí narozdíl od M2N-E, která má pouze 4krokové.